reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

multimama - słodziaki do schrupania:-) i te uśmieszki. Cud, miód :happy2: Jaka różnica we włosach między nimi ;-)

anulfka - to Ci Wojtek zrobił psikusa:-D żeby tylko na każdej wizycie tak nie robił:cool2:

A tak na marginesie to można z telefonu dodawać zdjęcia, bo ja zawsze bezpośrednio z tel wrzucam

Dziewczynki w carefourze jest duża promocja na pampersy od trójek wzwyż. Ja dzisiaj kupiłam trzy kartony po 150sztuk;-)

reklama
My wczoraj mieliśmy wizytę w poradni preluksacyjnej. Wszystko jest ok.
A dzisiaj pobieranie krwi-morfologia i żelazo. Było sporo płaczu przy tym, a biedną Alę 2 razy kłuli;/ Jutro wyniki, mam nadzieję że żelazo będzie w normie. A jutro wizyta u neurologa.
maggi81, multimama- słodziaki :) już się nie mogę doczekać tego okresu jak zaczną moje chodzić ;)

My jeszcze z jedynek korzystamy, także do trójek nam daleko :)

Wczoraj mieliśmy usg bioderek, wszystko w najlepszym porządku. Za 8 tyg kontrola. W przyszłym tygodniu czeka nas usg brzuszka u Hani, jej badanie moczu (nie wiem jak go złapię, bo to strasznie skomplikowane) i badanie krwi. Tego ostatniego obawiam się najbardziej.

Katherine Mag kazda paczka jest ubezpieczona czy to dhl czy dpd I jak jej nie odnajda to musza zwrocic pieniadze nadawcy ale to trwa ja mialm tak dwa razy raz okradli depozyt a drugi raz zniszczyli I otworzyli paczke nie bylo zadnego papierka na to byla otwierana za kazdym razem dostalam 2000zl plus koszty paczki tzn wartosc od dpd ale zarlam sie z nimi pol roku ponad teraz jak mam cos wyslac przez dpd to mnie krew zalewa Multimam ale fajne ale syinus wyglada jak dziewczynka Maggi jacy juz duzi czas zapierdziela nie wiadomo kiedy Darunia mozna kupic woreczek naklejany na zbiorke moczu buty my mamy glownie clarks first shoes bardzo fajne takie elastyczne ale I tak uwazam ze cena jest bardzo za malo elastyczna ja nigdy nie dodawalam fotek z tel a teraz moj mi potlukt tablet I wogole zostal mi tylko lapek u nas nie ma szwedactwa po calym domu chloapkai glownie operuja pomiedzy dwoma pokojami w kuchni zbyt niebezpiecznie jak dla nich

Darunia ja musiałam łapać mocz dziewczynkom w szpitalu i położna poradziła mi przyłożenie nisko do brzuszka zimnego gazika, czy nawet chusteczki do wycierania pupy (na chwilę). U nas zadziałało rewelacyjnie. Powodzenia :-).

Mama, mam woreczki z apteki na mocz.

Adb, dzięki za radę, na pewno skorzystam.

Dziewczyny, czy Wy też macie takie wahania nastrojów? Już sama nie wiem czy to po porodzie czy odzywa się moja nerwica. Albo jestem wkurzona, że aż krew się we mnie gotuje albo chce mi się płakać.

Witam sie po drugiej stronie ciazy :)

Miło widzieć kilka znajomych 'twarzy' :) Cannot, Edytka, Anulfka... Tak mi sie rzuciło w oczy od razu, ale na pewno wiecej nickow rozpoznam :)

Moze któraś bedzie pamiętala mnie, bo udzielalam sie jakis czas temu na ciazowym. Nadmiar złych wiadomości spowodował, ze zaczęłam na każdy niepokojący news reagować bardzo nerwowo, łącznie z płaczem. Bałam sie juz wszystkiego i uznałam, ze lepiej 'uciec'.

Nie pomogło za bardzo i mimo ogromnej wiary, ze ja to na pewno donosze, 29.06 urodziłam moje małe cudka. To był 33t6d ciazy. Chlusnely wody i keadrans pózniej tak rozkrecila sie akcja, ze ledwo zdążyli z cc.

Maluchy miały wtedy: Natalia 1940 (10p) i Kamila 1920 (8pkt).

Wiadomo - inkubatorki, kroplowki, sondy do żołądka, u Kamili jedzcze wspomaganie oddechu rurkami przez pierwsze 3 dni.
Od poniedziałku juz sa w lozeczkach, jedza tylko z butki moje mleko, raz dzienne przystawiam do piersi..
Dzis miały porcje po 50ml.

Jutro dziewczyny bedą gotowe do wyjścia, ale postanowiliśmy, a w zasadzie ja postanowiłam, ze jeszcze zostaną. To jedzenie tak różnie idzie, ze boje sie, ze mi psychika siadzie po kilku srednio udanych karmieniach.

Poki co ładnie przybierają nawet 50-60g dziennie. Niech nabiorą troche sił do tego jedzenia.

Oj jak tak pobieznie spojrzałam na ostatnie 3 strony to od razu poczułam ten słodko ciężar ;)
Poki małe w szpitalu, a w domu tylko synek to wydaje mi sie, ze ogarniam rzeczywistość, ale co to bedzie za kółka dni, kilka miesięcy... :)
Na poczatek ten koszmarny maraton po lekarzach... Przy jednym dziecku mnie wykończali, bo kontrola za kontrola 'na wszelki wypadek'. A teraz! Dwojka i do tego wcześniaki...

ANULFKA - czy ja dobrze widzialam na suwaczku??? gratuluje kolejnej ciazy i bardzo mocno trzymam kciuki by była spokojna, książkowa i nudna!

darunia u mnie dzis w koncu sie udalo. przykleilam woreczek, chyba juz 10 w hostorii, usiadlam przy oknie z gola pupa i minuta nie minela i mocz byl. ps pupe podtrzymywalam pampersem bo juz tyle razy mnie zalatwila jak probowalam z pojemnikiem ze hoho;)
wogole to pediatra mowila ze jak dzidzi pupa zmarznie troche to od razu zrobi siku

Witam naową Mamę :-) gratulacje Madison :-)

Multimama :-) znowu się powtórzę - słodziaki po prostu!

u nas nie było żadnego problemu z pobraniem moczu, choć wygodniej mi było gdy kupiłam osobno dla chłopca i osobno dla dziewczynki, bo w szpitalu dostałam takie dla kogokolwiek i wtedy było trudniej dopasować. Także Darunia - na pewno się uda, a Tobie Dagos gratuluje zapełnionego woreczka :-) teraz kciuki za dobre wyniki &&&&

reklama
Do góry