reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

darunia - moje dzieci w ogóle z piersi nie piją. Ja tylko odciągam laktatorem. Za jednym razem ściągam 300ml więc nie ma szans żeby to ręką wycisnąć :-(

reklama
Jestem jestem :)

Miałam dzieci sis na wakacjach i całymi dniami praktycznie na dworze, podczytywałam was :)
Dziekuję, że się martwicie :)

Nie wiem która pytała o wygibasy syna :) Dominik do tej pory tak sie gimnastykuje w łóżeczku, najbardiej wtedy jak zdobywa nową umiejętność :p

Multimama gratki dla Dawidka za pierwsze kroki!

Lilonka ale duże już te smyki masz, a porządek slicznie robią :D No i gtaki tak samodzielnego jedzonka

Co do ubioru... moje jak sie urodziły było ponad 30 st, ale body na kr. rękaw było im zimno, zaraz robili się sini i chłodne karczki, dopiero tak po ok miesiącu było lepiej...więc moi body na dł i nózki przykryte pieluchą flanelową. Dominik szybciej był ubierany na krótki rękaw....a teraz to też jakieś majtusie i podkoszulki i bez czapek, chyba że takie z daszkiem żeby głowę od słońca ochronić.

Emilek dasz radę ręcznie ściagnąć, musisz dobrą metodę znaleźć.

a auto mamy pegueota 307 :p mały bo mały ale nas pomieści, szukamy też większego, ale nie wiemy jakiego :D

Justynia gratki dla Natana!!!tyle zebów w takim czasie ło!

u nas 6-:6 z zębami Dominik ma górne dwójkijedynki i dolne jedynki, a T ma górne dwójki jedną prawą jedynke i jedną lewą dolna dwójkę i dolne jedynki :p

Bibiana dobrze że jesteś :-)

u nas z zębami też meksyk, bo chyba im wychodzą aż 4 na raz, na górze, tak nam się wydaje

Emilek współczuje, a napisz jaki masz laktator i jak się zepsuł, może to błahostka. U mnie raz się zepsuło, a okazało się,że takiej zatyczki nie włożyłam po myciu, a potem jak ją już znalazłam to nie tą stroną co trzeba wsadzałam i nie działał

Lionka ale twoi to juz tacy powazni ja musze swoim dac lyzke bo czasami mi chca zabrac z reki Darunia wogole sie nie przejmuj moi mieli lekka asymetrie ale nawet nie byli rechabilitowani ja mialm dwa laktatory jeden medeli a drugi aventa tak na wszelki wypadek bo ja mialm schize ze mojego mleka dzieciom braknie tak przyznam ze to byla moja obsesja sciaganie zeby mieli moje ale ja mam nerwice natrectw I tak mam ze musze miec na zas wszytskiego czego potzrebuje u nas Max zaczol chodzic tak poprostu dzisiaj zaczol a wczesniej tylko ogladal Olka jak ten wariowal dzieci potrafia mnie zaskoczyc a juz myslalm ze nic mnie nie zaskoczy a I Maxiu zrobil kupe w kapieli a tak dla odmiany my mamy nocniki ale chlopaki nie chca siadac tzn jak ich posadze tyle tlko ze w ubraniu ale ostanio Olka rozbieralam do kapieli I stal w lazience I zaczol sikac I mial chyba mala zagdke o co chodzi bo ogladal I sie dziwil I dzisiaj zjedli batonik kinder na spolke tak sie darli w wozku I nic innego nie mialam ze im dalam Multimam to zawsze lzej jak jz zacznie korzystac u nas po 5 zebow im wychodza w jednym czasie wiec darcie w duecie moi jak przyszli do domu I byly upaly to body plus kocyk bo nie trzymali ciepla jak sie urodzili I sie denerwowalam co do usypiania to u nas byl szum wody bicie serca I suszarka I bajki na youtube czytane ale ja mialam te dzwieki w chustawce I w projektorze a teraz jak ida spac to sami sobie wlaczaja bicie serca tzn Max bo on jest operator I zasypiaja a I jeszcze dziala np pieluszka na twarz lub oczy dzieci sie uspokajaj wtedy

Jjka u nas kiepsko z trzymaniem butelki w ogóle tego nie ogarniają. Wydaje mi się że butelka za ciężka. Musze im kupić te uchwyty treningowe o których pisałaś.
Bibiana ja pytałam o ćwiczenia w łóżeczku :-)

Pisałyście o kiepskich nocach, u nas też nie wesoło mam nadzieje że to przez pogodę i w końcu zaczną spać spokojnie. Muszę pochwalić mojego Filipka bo siedzi już całkiem dobrze bez podpierania się, a jaki dumny z siebie jest, a mama jaka dumna dopiero. Wrzucę jutro jakąś fotkę

Dziewczynlony pomóżcie proszę.
Jestem załamana, urodziłam w ub.czwartek bliżniaki z masą 2.000 gram i 2.200, dziś zostałam wypisana do domu. Dzieci mają obecnie 2.050 i 2.225 gram. W szpitalu mieli podawane mleko do dzisiaj 30 ml bebilon nenatal premium ponutra płyn, do domu dostałam bebilon nenatal home. Rozrobiłam taką samą dawkę 30 ml co 3 godziny, a one po 1,5 godzinie obie wrzeszczą i są głodne. Co mam robić, boję się, żę rozepcham ich malutkie żołądki i zaszkodzę, proszę Was o radę.

Satini karm ich jak piersia na zadanie one maja malutkie zaladki a dawak mleka jest mala I nie zostaje na dlugo napewno im nie zaszkodzisz sprobuj dawac wiecej mleka stopniowo I wtedy zaczna sie wydluzac przerwy pomiedzy karmieniami one maja dopiero pare dni musza sie odnalesc na tym swiecie I z poczatku moze bc to troche chaotyczne ale sie unormuje

reklama
Satini a dlacszego ma byc nie normalne teraz musza nabierac mase I musza jesc no chyba nie chcesz zeby beczaly z glodu karm na zadanie to sie naprawde wszytsko unormuje z czasem to dopiero poczatek

Do góry