Darunia- nie obraz się wiem, ze kazda nowo zdobyta umiejetnosc dziecka to miod na serce matki ale moim zdaniem to wzmożone napiecie mięśniowe po jednej stronie/asymetria. Nie ma się czym martwic, to standard wśród blizniakow, które miały mało miejsca w brzuszku i były ulozone w wymuszonej pozycji. Przypatrz się, czy go nie "ciagnie" na jedna stronę, czy glowki nie wygina tak w jedna stronę czy jednej strony nie ma silniejszej. Dobry rehabilitant może cos podpowie. Wazne jest odpowiednie noszenie dzieci i to jak się je przekreca podczas przewijania. Poczytaj, pooglądaj na youtube. No chyba, ze wszystko jest w porządku a to po prostu jakiś wyjątek.
Ja ubieram moją kawalerke w samo body z krótkim + czapeczka taka z wywietrznikami
Moja tesciowa tez zawsze chciała ich grubo ubierać ale już zmadrzalam bo stwierdziłam, ze ja najlepiej wiem i najlepiej ich ubiore, bo ich znam jak nikt inny.
Ktos tu pisal o podaniu kalafiora na początku rozszerzania diety. Odradzam, chyba, ze jesteś pewna, ze dzieci mają zoladki ze stali. Kalafior jest wzdymający. Na początek marchewka, dynia, zieminiak. Po miesiącu pietruszka, brokuł, seler, kalafior, fasolka szparagowa, kabaczek, cukinia, brukselka, patison, kapusta, zielony groszek, soczewica.Tutaj znajdziej liste produktów rekomendowanych w określonych miesiącach zycia .
Rozszerzanie diety niemowlaka: tabela rozszerzania diety | mamazone.pl Ja się tego trzymam ale moi maja wrażliwe zoladki i naprawdę musze uwazac. Czyli znowu rob jak ci intuica podpowiada:-)
No wlasnie gdzie Bibiana?
Karmelova. Napierajka czy wasze dzieci jedza już same z butli. Bo moje to tak średnio, więcej im się wyleje niż zjedza, wiec jeszcze trzymam im butelke. Picie soczków lepiej im wychodzi.