reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Aneczka witaj. Moje maluchy urodziły się w 26 + 4 tc i od początku w szpitalu byli na mm, jedli co 2-2,5 godz po 40-50 ml. Lekarze kazali nie robić przerw więcej niż 3 godz (jak śpią to trzeba budzić, w nocy też). Potem w ciągu 1 m-ca jedli od 50 do 70 ml co 2,5 - 3 godz.Twoje maluchy chyba jedzą prawidłowo, tylko przerwy nie powinny być dłuższe niż 3 godz. Później same sobie uregulują rytm jedzenia. Moi chłopcy jedli co 3 godz. do 5 m-ca.

Napierajka- chyba w 36+4 :-D

Lilonka- super dzieciaki. Zagladaj tu częściej. Jak w ogóle sobie dajesz rade. Każdy mnie straszy tym etapiem, kiedy dzieci zaczna chodzic i to skutkuje- już się boje. Możesz cos zrobić w domu przy nich? Jak spia?

Jjka - hmmm zrobić coś w domu jest megaciężko, bo na 3 sekundy strach zostawić. Moi mają zapędy wspinaczkowe - na stół, szafki, kanapę. Uwielbiają wyciągać wszystko z szuflad i mieszkanie wygląda jak po przejściu tornada. Na dodatek od kwietnia pracuję na pełen etat, a to nie ułatwia sprawy ;-) Ale czorty są mega kochane - nauczyły się dawać buzi :-) i obdzielają wszystkich dookoła. Ale wyjście z nimi w oojedynkę to niezły survival ;-)A śpią różnie - ostatnio Maciek przesypia całe nocki, a Zuźkę męczy katar i kaszel, więc się budzi. Ale wyjątkowo ranne ptaszki nam się trafiły - pobudki namy z reguły o 5.30

Ostatnia edycja:
Lilonka sliczne maluchy i wygladają na starsze! oj ja mam jeden taki egzemplarz w domu jak Twoje kluseczki, bo Dominik jest spokojniejszy :tak:

Super, ze Maciuś już nocki przesypia, bo wiem, że nieciekawie z tymi nockami miałaś. Całusniki kochane, oj tez pamietam jak dopiero sie urodzili, a teraz juz tacy duzi.

Lilonka śliczne maluszki :-)

moje też już mają zapędy wspinaczkowe :oo: ... miałam zamiar taki pchacz kupić do chodzenia, ale synek sam sobie pchacz znalazł - mamy odkurzacz numatik, taki z buzią i oczkami, co ma nos z rury i bardzo się dla synka spodobał, bawi się nim no i oczywiście staje przy nim i go popycha

Witajcie dziewczyny.

Chcialam powoli przylaczyc sie do Was. Tydzien temu zostalam mama blizniat. Na razie dzieciaczki wlasciwie tylko spia i jedza :) Wy tutaj jestescie juz bardziej doswiadczone takze mysle, ze moge liczyc ńa porady.

Powiedzcie mi czy w ogole i jak dlugo karmilyscie malenstwa piersia?

darunia0712
Gratuluje i witam :tak:
Ja karmiłam bezpośrednio z piersi i tylko cyckiem ponad 1 mc, cycek+ butla jakieś kolejne 2 tyg, a potem ściągałam do 5,5 mc i sama zasuszyłam z braku czasu.

Lilonka
jakie one są fajowe -już się nie mogę doczekać kiedy moje takie będą

reklama
20140622_095235.jpg
Taki widok przyprawia mnie o zawał ;-) Gotadora przglądaj się uważnie :-) rozważamy wyrzucenie wszystkich mebli z domu :-)
Darunia - ja karmiłam 13 miesięcy - cały czas z cyca. Skończyłam w maju. Ale z cycków niewiele mi zostało.

Załączniki

• 20140622_095235.jpg
    20140622_095235.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 78
Do góry