reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

CAnnot, weź sobie zaktualizuj suwaczek bo nie pamiętam ile Antos ma miesięcy:-) W dzień już nie spi? Oooo, to kiepsko. A w nocy pewnie przesypia dużo, tzn od 19 do 9 rano czy jak?

No moja siostra wpadzioche zaliczyla. W ogole to ten jej chłopak tez taki nieogarnięty. Szkoda mi tych dzieci. Siedza calymi dniami i TV oglądają. Ostatnio wracali z nimi o 23 od znajomych, dzieciaki tera katar mają. Zero odpowiedzialności.

Laski, jki mace patent żeby dzieci spaly w tym samym czasie. U nas tak było do czasu. A teraz mi się rozjezdzają coraz bardziej. Trzebaby robic jak w zlobku czy co? CZyli do wyra o tej godzinie i mnie nie obchodzi, ze ci się spac nie chce i ze placzesz 20min? Chyba tak nie potrafie...

reklama
cannot - w takim razie Twój Antek idzie łeb w łeb z moim Dominikiem jeżeli chodzi o umiejętności :-)

jjka - w żłobku wcale dzieci nie płaczą jak jest pora spania. No może na adaptacji przez pierwsze dni. Potem po prostu wiedzą, że w tym czasie jest spanie i wszystkie normalnie kładą się na leżaki bez żadnej afery.
Ja bym na Twoim miejscu spróbowała jednak (może nie na siłę, ale stanowczo i konsekwentnie kłaść ich o tej samej porze. Kwestia kilku dni i chłopcy zrozumieją, że w tym czasie akurat jest sen. Najważniejsze, abyś była konsekwentna w tym co robisz. Jak teraz ich tego nauczysz to potem będzie lżej;-)

Emilek- ja ich klade razem, zawsze. Tylko jeden usypia po 10min a drugi drze się jak opętany i nie chce spac. I co wtedy? Zostawic go tak, niech brata w końcu obudzi?

Dziewczyny, macie jakies sprawdzone sposoby na zaparcia u dzieci? Moi od paru dni robia takie zbite, twarde kupy. Odstawilam marchewke, poczekam może to pomoze, bo oni cos nie lubia marchewki. Podobno sok jablkowy działa. Można podawac sok z surowych jabłek?

u nas wszyscy już przeszli rotawirusa. Faktycznie strasznie się rozprzestrzenia do dziadostwo. Moja tesciowa była u nas w czwartek na chwile i wczoraj dzwoni, ze ma rewolucje. Oby tylko dziciakow nie zlapalo.

Jutro ostatnie szczepienie w tym roku. WZW. Ciekawe ile wazą. Obstawiam, ze ok 8kg. Ciezkie klocki oblane tluszczem:-D

jjka

ja bym jednego przeciągnęła 30-40 min zabawą (tego co zasypia) a tego co nie chce kładła bym do łóżeczka i tyle. U mnie Kaja zasypia w 5 min a Natan drze się nawet i 30 (ona śpi) a jak Kaja się obudzi -budzę i Natna by nie był zbyt wyspany na kolejną drzemkę lub noc :tak:
Ja bym wprowadziła pory żłobkowe lub zbliżone moja mała miała 6 mc jak poszła do żłoba i w tydzień się nauczyła.
U mnie maluchy spią 10.30-12 i 15-15.30 i potem na noc ok 19. Wiec do żłobkowych godzin 12-14 (drzemka) jeszcze im brakuje.

U mnie Kaja waży 7500, a Natan 8600 bardzo zwolnił ... wiec pierwszego miejsca nie zajmie... nawet ostatnio pediatra nam powiedziała że 300 na miesiąc to cos mało ale nie mam się przejmować jak on taki aktywny się stał.

Karmelova ja mieszkam w Niepołomicach, 20min od Prokocimia ;-) a Ty?

Ale u mnie luz, Maja u babci, w domu mąż pomaga...szkoda że jutro poniedziałek :sorry2:

Na zaparcia deserek Gerbera z suszonych śliwek :tak:

Dziwczyn mam 2 czapeczki dla bliżniaczek
10zł + 4zl wysyłka
P1030606.jpgP1030607.jpg

+wiele innych
Justyna Bydgoszcz • Ogłoszenia OLX.pl (dawniej Tablica.pl)

Załączniki

• P1030606.jpg
    P1030606.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 45
  • P1030607.jpg
    P1030607.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 53
Justynia - ale super te ubranka. No i oczywiście cała trójca super dzieciaków :-D Kaja ma śmieszną czuprynkę:cool2:

jjka - tak jak Justynia napisała. Musisz tego co płacze wcześniej kłaść, żeby się wypłakał zanim brat przyjdzie. Parę pierwszych dni na pewno będzie ciężkich (pewnie bardziej dla Ciebie, jak będziesz musiała zostawić go płaczącego w łóżeczku), jednak taka jest cena tego, żeby nauczyć ich spać o jednej porze.

reklama
Do góry