reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Julianna super te twoje córcie:) A Zuza robi super minki, moja Asiula też jak czasami strzeli jakąś minę to albo trzeba się kłaść ze śmiechu albo uciekać gdzie pieprz rośnie..:-D W ogóle to moja Asia jest wojownicza. Nie mogę jej zbytnio zbliżyć do Wojtusia bo od razu go bije a ten chciałby się do niej tulić. Ehhh... Co to będzie jak się trzecie urodzi?

A mój mąż na początku był lekko zdołowany, ale wczoraj jak wróciłam od lekarza to wyszedł nawet na pole mnie przywitać i widać było, że się cieszy. A jak pokazałam mu zdjęcie małej fasolki to jeszcze bardziej się cieszył. Moja mama prorokuje, że będzie synek, no zobaczymy czy jej się sprawdzi:-D Niby jak zobaczyła pierwsze usg bliźniąt to od razu powiedziała, że z prawej to chłopiec a z lewej dziewczynka więc jej się to sprawdziło.

W ogóle to moja Asia jest wojownicza. Nie mogę jej zbytnio zbliżyć do Wojtusia bo od razu go bije a ten chciałby się do niej tulić.

Hi hi. U mnie jest identycznie. Dominik chciałby się do Róży przytulić a ta albo go kopie, albo za ucho łapie albo po prostu pięściami go nawala. A przy tym ma taką minę jakby chciała mu nie wiem co zrobić:laugh2: Śmiesznie to wygląda

Czy będzie synek czy córcia to nieważne;-) aby było donoszone i zdrowe.

Kurde pisze juz 3 post i ciągle blad. Zwariuje.

Na bol brzuszka Antek dostaje colinox. Chyba jest dobry, bo nie napina się juz tyle podczas jedzenia. I kupki robi codziennie. I nie są maziowate i zielone tylko papkowate i smierdzace:)

Co do odnowienia chrzcin- nie slyszalam nic o tym. Zrobimy tylko uroczysty obiad dla rodziny i tyle.

Anulfka- jedna perelka będziesz mieć:) super. Gratuluje:)
Po blizniakach to taka jedna mala osobka Ci różnicy nie zrobi. Będziesz wprawiona w bojach:)

Milla- ja tez zakonczylam karmienie ale ze wzgledu na brak pokarmu niestety. Źle się z tym czuje :/
U mnie tez Antek probowal ciągnąć cyca tam gdzie on chce bo przecież przy butelce tak można to czemu tu nie:)

Emilek- życie juz na starcie mnie dobilo. Najpierw wielkie szczęście - 2 bąbelki na raz, a później jednego musialam pożegnać. Masakra. Ciągle mi się to po nocach śni.
Np dziś w nocy mialam sen. Snilo mi się ze lezalam z Franiem w szpitalu. Lekarze mi powiedzieli ze jeśli maly przestanie goraczkowac to mam się zglosic do pokoju lekarskiego. No i przestal goraczkowac wiec myslakam ze juz jest zdrowy. A lekarz do mnie ze proszę go odnieść do lozeczka i się z nim pożegnać. I ze jak wrócę do domu to mam organizować pogrzeb. Ja powiedzialam ze nie oddam im dziecka, ze on żyje i będzie zyl. A lekarz ze to kwestia godziny i będzie zgon. Masakra. Przebudzilam się cala mokra:(

Nie wiem co ten sen mial oznaczać ale pójdę dziś na cmentarz do Frania.

Julianna- piękne masz córeczki:) chyba są starsze od Antka:) tak to bym mu jedna zarezerwowala:) haha:D

Adb- ja tez podaje bebilon comfort. Może i zasluga tego mleka ze brzuszki mniej bola.

Dzięki za wytlumaczenie " sniezynek" :) ciemna jestem w tych sprawach.

Ostatnia edycja:
Może któraś z Was podaje cebion i wit k i d. I chcialaby odkupić. Bo kupilam i nie zuzyjemy tej ilości bo jeszcze mamy. Nie są nawet raz uzyte, stoją tylko i mi przeszkadzają.
Jakby któraś chciala odkupic to zaprasza:)

Załączniki

• 1403165628333.jpg
    1403165628333.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 28
  • 1403165653022.jpg
    1403165653022.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 26
Julianna - śliczne Twoje dziewczyny, wszystkie. No i są do siebie bardzo podobne. A z rodziców do kogo podobne, do mamy czy taty? U Was też niebawem rozszerzanie diety. Fajnie, będziemy się wymieniać doświadczeniami. Mam nadzieję, że dziewczynki dadzą Ci więcej czasu na udzielanie się na forum:-)

Cannot - takie sny to chyba normalne. Musi Ci się jeszcze to całe nieszczęście w głowie przetrawić, Pewnie jeszcze to trochę potrwa, zanim odnajdziesz spokój. Ale na pewno będzie z czasem coraz lepiej

Anulfka - nie chwaliłaś się zdjęciami z chrzcin:-p Pokaż Asię i Wojtusia jak się prezentowali :happy:

cannot - rana jest ogromna, więc tak szybko się nie zagoi. Jednak kiedy się zagoi to blizna i tak pozostanie. Musisz być silna.

reklama
milla - Laura jest do mnie podobna, a Zuza i Maja do taty :-) ehh, wcale mnie to rozszerzanie diety nie cieszy...papki, zupki :confused2: dużo roboty :-D
Neurolog zaleciła podawanie dziewczynkom wit B6, któraś z was podawała? Kurcze dzielić tabletkę, rozgniatać, podawać na łyżeczce...a one to wypluwają :nerd:
Mąż w domu do niedzieli więc jest trochę więcej rąk do pracy :-) Milla ja ty sobie radzisz z 3 dzieci? Masz pomoc? Ja kojarzę że Twoja mama miała operację i nie wiem co było potem...

Do góry