reklama
Hej ziewczyny, ja też mam coraz mniej czasu na pisanie.
Sarenka - jakbyś była zainteresowana to mam poduszkę do karmienia bliźniaków do sprzedania, jest na wątku o rzeczach podwójnych do sprzedania, albo na olx Poduszka do karmienia bliźniąt Kraków Prądnik Czerwony • OLX.pl (dawniej Tablica.pl)
JJka - moje łobuzy siedzą w leżaczkach-bujaczkach, na razie tam ich próbuję karmić (mają funkcję blokowania do karmienia), na razie nadal marne rezultaty. Dziś próbowałam z ziemniakiem i też kiepsko. U ciebie od razu załapały jedzenie z łyżeczki? Ja na razie eksperymentuje tylko z warzywkami, za jabłko i banana zabiore się najwcześniej za tydzień.
U nas z kąpielą raczej nie ma problemu.Kąpiemy w wanience w pokoju. K i W lubią się pluskać w wodzie, chlapią i cieszą sie z tego. Czasami jeden płacze jak czeka, ale myślę że raczej z głodu albo nudy, kąpiemy przed wieczornym karmieniem ok. 20. Idą spać najczęściej ok. 21 i śpią średnio do 2-3 a potem do 5. Czasami jeszcze dośpią do 8. JJka nie za wcześnie wprowadzasz gluten? Chociaż wy wcześniej zaczęliście rozszerzanie to może i nie. Ja z kaszką manną gdzieś za 3-4 tyg spróbuję.
No moi tez lubia sama kapiel ale czekac nie lubią i pozniej ubierania. Moze jak podrosna i beda kapani jednoczesnie w wannei to bedzie lepiej. W ogole jak tak was czytam do dochodze do wniosku, ze wszystkie dzieci wiecej spia i mniej placza od moich. Moim to malo co pasuje a ubieranie na spacer to istny sajgon, czad komando. Juz teraz machają rekami jakby mnie zdzielic chcieli jak ich ubieram to co to bedzie jak juz beda mobilni? No i dlaczetgo tak malo spią w nocy i budza sie tak wczesnie? Ech, ze tez mi sie musialy trafic takie egzemplarze. Ostatnio sie cieszylam ,ze jedza w ncoy co 5-8 godzin. No a przez ostatni tydzien pobudki rowno co 3 godziny, jak u noworodkow! Moze ja ich za wczesnie klade spac ale oni jak wracaja ze spaceru o 16 to nie spia do 19 i juz sie robią marudni, tra oczy ziewają. Nie jestem w stanie ich dluzej przytrzymać. No i ich kapie i spac. Dzisiaj pobudka o 6 to i tak calkiem niezle.
Napierajka ja wprowadzilam gluten bo mi tak zalecil i pediatra i gastrolog. Ta prowokacje wg nich powinno sie zrobic nie wczesniej niz w 5tym miesiacu zycia (czyli jak skoncza 4msc) i nie pozniej niz w 6msc zycia (czyli jak skoncza 5msc) no to ja wprowadzilam jak mieli 4,,5miesiaca. Narazie jest ok. Gastrolog tez proponuje podawanie Sinlacu ale jak ja popatrzylam na sklad to na pierwszym miejscu cukry jakies sacharozy i tym podobne. Tak moi od razu z lyzki zaczeli jesc. Nawet sie zdziwilam ze im tak ladni idzie bo w zyciu sie nie spodziewalam. Otiweraja budzie, zamykają wargi i polykają. Bardzo sprawnie im to idzie. Tutaj to nie mam co narzekac, bo jedza ladnie i jak narazie wszystko im smakuje.
Justynia882
Fanka BB :)
jjka
u mnie noc dziś tak wygldała"
o 18 kaja wypiła mleko; natan 50%
o 21 Natan pozostałe 50% (po 3 h)
o 23 kaja głodna (po 2 h)
o 01:30 Natan głodny (po 2,5h)
o 4 Kaja głodna (po 2,5h)
0 6 Nela wstaje i mąż i Natan głodny(po 2 h)
o 7 Kaja głodna
Kochana nie jesteś sama , moi przy ubieraniu się, a najbardziej to pierwsze ubrane krzyczą tak że zastanawiam się czemu jeszcze sąsiedzi opieki nie wezwali
wczoraj w parku Natan zrobił mi taka jazdę 20 min że nie chce leżeć że obcy ludzie podchodzi na placu zabaw czy wszystko ok i czy mi pomóc (posadziłam go i przeszło) w między czasie wysadzałam Nele i kupę przebierałam a mały się darł bo mam tylko 2 ręce.
Kaja jak je to tak pluje że jestem ja i ona do przebrania
I tych historii jest wiecej, nie wiem czy to Cie pocieszy że nie jesteś jedyna, ale jak chociaż trochę pomogłam
u mnie noc dziś tak wygldała"
o 18 kaja wypiła mleko; natan 50%
o 21 Natan pozostałe 50% (po 3 h)
o 23 kaja głodna (po 2 h)
o 01:30 Natan głodny (po 2,5h)
o 4 Kaja głodna (po 2,5h)
0 6 Nela wstaje i mąż i Natan głodny(po 2 h)
o 7 Kaja głodna
Kochana nie jesteś sama , moi przy ubieraniu się, a najbardziej to pierwsze ubrane krzyczą tak że zastanawiam się czemu jeszcze sąsiedzi opieki nie wezwali
wczoraj w parku Natan zrobił mi taka jazdę 20 min że nie chce leżeć że obcy ludzie podchodzi na placu zabaw czy wszystko ok i czy mi pomóc (posadziłam go i przeszło) w między czasie wysadzałam Nele i kupę przebierałam a mały się darł bo mam tylko 2 ręce.
Kaja jak je to tak pluje że jestem ja i ona do przebrania
I tych historii jest wiecej, nie wiem czy to Cie pocieszy że nie jesteś jedyna, ale jak chociaż trochę pomogłam
multimama2
Mama Kuby,Mai i Dawida
Kamilasze na gardło można chyba tantum verde bo skoro w ciąży można to podczas karmienia też.Zapytaj jeszcze w aptece ale wydaje mi sie,ze tak.Justynia a ty mnie nie dobijaj z rana.14godzin spania w nocy!ja merze o przynajmniej pięciu godzinach spokojnego snu.Dzisiaj to robaki zwariowały budziły sie na zmianę co ok 40minut,a tak na chwilę żeby sprawdzić czy mama przypadkiem nie śpi.
Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk
Justynia882
Fanka BB :)
multimama
14 h ale z jakimi pobudkami -powyżej rozpiska.
O jeszcze jeden hit z historii
tydzień temu jak była Kaja w szpialu w weekend z męzem ja zabrałam Nele i Natana do znajomych bo po co w domu siedzieć. 30 min jazdy (Bydgoszcz jest duża ) Natan całą drogę powrotną się dał na tylnym siedzeniu, 5 razy stawałam na smoczek, jak stałam przy nim ok, jak tylko drzwi zamykałam wyrywał moczek i wycie. Nele siedziała przy nim... mówię do niej daj mu smoczek (zawsze daje) a tak mała gadzina .. co... Nie! Całe 30 in się tak darł jak by go żywcem że skóry obdzierali, potem pod domem czekałam 20 min w aucie bo był cały zgrzany, bluzkę miał mokrą od potu a ja dziwiłam się że w nikogo nie wjechałam z tego wszystkiego
14 h ale z jakimi pobudkami -powyżej rozpiska.
O jeszcze jeden hit z historii
tydzień temu jak była Kaja w szpialu w weekend z męzem ja zabrałam Nele i Natana do znajomych bo po co w domu siedzieć. 30 min jazdy (Bydgoszcz jest duża ) Natan całą drogę powrotną się dał na tylnym siedzeniu, 5 razy stawałam na smoczek, jak stałam przy nim ok, jak tylko drzwi zamykałam wyrywał moczek i wycie. Nele siedziała przy nim... mówię do niej daj mu smoczek (zawsze daje) a tak mała gadzina .. co... Nie! Całe 30 in się tak darł jak by go żywcem że skóry obdzierali, potem pod domem czekałam 20 min w aucie bo był cały zgrzany, bluzkę miał mokrą od potu a ja dziwiłam się że w nikogo nie wjechałam z tego wszystkiego
multimama2
Mama Kuby,Mai i Dawida
Justynia wbacz,nie pokazał mi się ten post z rozpiską.A to już czuję się lepiej
multimama2
Mama Kuby,Mai i Dawida
Justynia czasami te nasze dzieciaczki potrafią być złośliwe i te małe i te większe
lilonka
Smerfikowa mama
U mnie też dzisiejsza nocka tragicznie. Najpierw Zuzka obudziła się z wrzaskiem jakby ją ze skóry obdzierali i przy okazji obudziła Maćka - no i tak walczyliśmy z nimi ze 2 godziny, a potem o 5 pobudka na cycunia. Normalnie ledwo żyje. Marzy mi się cała noc przespana.
Mnie teraz brało jakieś przeziębienie, bo w pracy też kichają i pruchają - to z zestawie rutinoscorbin, hascosept i od aptekarki osciloccocin.
Mnie teraz brało jakieś przeziębienie, bo w pracy też kichają i pruchają - to z zestawie rutinoscorbin, hascosept i od aptekarki osciloccocin.
reklama
M
mama290
Gość
Witam u nas katar sie leje cos mi sie nie wydaje ze to od zabkowania Olek zasnol w wozku a Max tez ale jego nie da sie oszukac I jak sie go wjme to odrazu sie budzi dzisiaj zjadlam przed wyjsciem kromke chleba razowego I zaliczylam wszytskie krzaki po drodze plus mam mega zgage boziuuu Bibiana ten przykurcz to latwo sprawdzic trzeba wziasc stope I powyginac ja w gore I w dol to czuc taki lekki opor I dziecko chodzi na palcach ale zauwazylam ze jak zakladam mu buty to stawia stopy plasko powiedzila mi lekarz ze to jest naprawd bardzo male I czeka nas pewnie tylko kilka wizyt zeby pociwiczyc w kazdym badz razie czekam na list moi zeby nie zapeszac zaczeli przesypiac 7 godzin w nocy jak oni spia to my tez lepiej funkcjonujemy w dzien bo kazdy jest wyspany