reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Cześć!godzina 6 i robaki wyspane ale jeszcze walczę:)

JUSTYNIA gdzie jesteś???

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

Ostatnia edycja:
reklama
mama - Super!! Gratulacje
:tak:

Multimama- jestem jestem, czytam w miarę na bieżąco ale był temat mrożący krew w żyłach wiec stwierdziłam że was nie czytam :zawstydzona/y: bo nie wiem co bym zrobiła jak by coś się stało moim maluchom:wściekła/y: a ciężko napisać mi coś konstruktywnego na pocieszenie - bo nie wiem czy ja bym dała sobie radę. A pustych słów lepiej nie pisać.

U mnie Natan ma już 2 zęby, pierwszy był 2.04 a nie drugi 04.04 ;-) mnie dopadło przesilenie wiosenne i nie mam sił na nic. ledwo maluchy noszę.
Co do rozwoju maluchów, to moje jakieś zacofane, Natan ledwo się rusza, z Kają lepiej ale o przewracaniu sie na boki nie ma mowy :zawstydzona/y: a mi tak się nie chce ćwiczyć, usprawiedliwień mam wiele ... ale chyba to lenistwo. :crazy:

lilonka- mamy pytanie kiedy odzywałaś @?? bo moje maluchy za chwile mają 5 m-c, ja ściągam mleko co 5-6h a @ brak :confused:

Lilonka najlepszego dla Kluskozaurów !!!! To naprawdę szokujące jak ten czas leci :szok::szok: Pora ponownie zmienić forum :-) W kolejce następne są Kretowinki, a potem my. Kurcze muszę się zabrać za jakieś menu. Lilonka porzuć pomysły.

My wczoraj zaliczyliśmy basen. Jak dziewczynki skumały, że w kołach w basenie mogą chodzić to śmigały, aż miło.

Jusstynia jak ściągasz to tak jakbyś karmiła i dlatego jeszcze nie masz@mi lekarz chyba mówił,że wszystko wróci do 3 miesięcy od zakończenia karmienia.Chociaż czasami dziewczyny dostają@ nawet jak jeszcze karmią,na to nie ma reguły.A co,już tęsknisz za tą przyjemnością :)?

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

polka6
to dobrze :-) hehe nie jestem sama :-D
ja mam nie niedoczynność jajników i normalnie miałam okres czasem co 90 dni :baffled: ale to już niedługo 5 m-c wiec chyba już pora :confused:
Mam nadzieje że to rozdrażnienie i zmęczenie to objawy nadchodzącego @.

Mi lekarz mowil, ze w przeciągu 6tyg od momentu calkowitego zaprzestania karmienia @ powinna sie pojawić.A ty sciagasz wiec chyba dlatego jeszcze cie ominęło.

Mama290- gratuluje:)

Anulfka- kangurowalam juz;) co prawda jeden raz ale bylo to wspaniale uczucie:) Franio sobie mruczal pod noskiem:*
Antosia jeszcze nie kangurowalam ale mysle ze niedlugo i z nim posiedze:)
Super ze u Ciebie maluszki lepiej, spore postepy zrobili:)

Mati84- ja juz jestem gotowa na przyjecie chlopcow w domu:)

Maggi81- dzwonimy codziennie do lekarzy, wiec mysle ze mamy dobry kontakt. Ogolnie personel mily:) i dobrze nas juz znaja:).
Pieknych masz synow:)

A u mnie nowosci- Antos sam.oddycha, bylo podejrzenie infekcji ale lekarze szybko zareagowali i sytuacja na razie jest opanowana:) zaraz zadzwonie i zobaczymy czy wszystko sie utrzymuje.

Justynia @ dostałam w styczniu - 9,5 miesiąxa po porodzie :-) wcale mi się nie śpieszyło.
Tigla - my robiliśmy w restauracji, bo w bloku warunków brak, więc menu restauracjyjne. Z resztą ja w pracy, to nie wiem kiedy miałabym to przygotować ;-)

reklama
IMG_20140408_154459.jpgdziś poszłam śladami multimamy i poszłam po Nele na pieszo sama z maluchami. Od jakiegoś czasu zrozumiała że idziemy na plac zabaw i w miarę szła, dziś zaryzykowałam... i udało się szła na 4+ , 1/2 drogi na 5+ a od placu zabaw na 3 :-D ale i tak super bo obyło się bez tarzania, jedynie 2-3 razy powiesiła mi się na ręce :-) wiec jest to dla nas wielki sukces :-D

a dziś spotkała mnie niespodzianka, Natan jest raczej mało ruchliwy (możliwe że to usłyszał) i dziś jakąś godzinę temu zaczął na bok się obracać :szok: siejemy się z mężem że długo mu zajmie jak na brzuch się przewróci bo ma rękę za nisko, a on cyk i na brzuch . Stwierdziliśmy że ma miał fuksa, a on cyk na plecy i za 2 min. cyn na brzuch :tak: ciekawe czy jutro będzie o tym pamiętał :confused:

a to moj maluchy dziś na spacerze (pomysł zaczerpnięty z forum chyba od lilonki)

Załączniki

• IMG_20140408_154459.jpg
    IMG_20140408_154459.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 63
Ostatnia edycja:
Do góry