Cześć dziewczyny - dawno tu nie zaglądałam...nie mam czasu - a jak już chwilkę mam to mam tyyyle rzeczy do zrobienia że komputer schodzi na 10ty plan :/
Tradycyjnie nie zdążę nadrobić zaległości :?
Multimama - widzę że problemy techniczne Cię dopadły
U mnie chłopcy zaczęli raczkować jakiś czas temu- i teraz zaczynam odczuwać że mam bliźniaki w domu....oczywiście w dwie różne strony zazwyczaj uciekają, guzów i siniaków mają już pełno. Parę razy już tak głową w podłogę walneli że bałam się że na pogotowie trzeba będzie jechać...ehhh.... Powoli zaczynają się przy meblach podnosić - gniazdka już pozabezpieczane, kable pochowane - ale i tak zawsze coś znajdą

A to początek dopiero przecież! Najważniejsze że zdrowo się chowają (tfu tfu tfu). Stan uzębienia - u Tomka dwa zęby, u Piotrka dalej 0. Waga 9,5kg i 10kg

Rozmiar ciuchów - 80.
CO dajecie/dawałyście na tym etapie rozwoju do jedzenia???? Bo jakoś mi weny brakuje...jedż mniej więcej 5-6 razy na dobę - zależy czy prześpią nagotowane różne - coś ostatnio się budzą na jedzenie. No ale bez nocnego jedzenia wygląda to mniej więcej tak:
1. ok 8 - 9 mleko z kaszka owocowa 130ml
2. ok 11-12 zupka z żółtkiem i kaszka manna (różne rodzaje mięska już daję, rybę, różne warzywa, ryż, kasza jaglana, ziemniaki - mam nagotowane i pomrożone różne zupki i codziennie coś innego wyjmuję z zamrazarki)
3. ok 14-15 mleko z kleikiem ryżowym/kaszką kukurydzianą
4. ok 17-18 deserek/kisielek - owoce, chrupki kukurydziane
5. ok 19-20 kolacja - mleko 170ml z kleikiem ryżowym
Czy u Was jest podobnie? Dajecie coś jeszcze Maluchom? Tak myślę czy nie za mało urozmaicona ta dieta...Są na Bebilonie pepti więc wszelki nabiał odpada. Będę wdzięczna za wasze porady/sugestie...