reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Napierajka trzymam za was kciuki żeby teraz już bylo tyko lepiej
Justynia super maluszki :-)
\Dziewczyny mam do was pytanie czy mogę na własną rękę zmienić mleko dzieciom? Karmimy się Nan Pro 1 + moje mleko, ale dzieciaczki mają moim zdaniem coraz większe problemy z brzuszkami zwłaszcza Lena której dodatkowo podajemy żelazo. Przy uwalnianiu gazów pręży się i placze. W ogóle dzieci jakieś niespokojne są budzą się ciagle albo płaczą przez sen. Z kupkami też nie wesoło u Leny 1 na 2 dni, Filip 1 dzienna. Prosze o jakąś rade bo już nie wiem co robić, zastanawiałam sie nad mlekiem Bebilon ale sama nie wiem.

reklama
karmelova
ja sama zmieniałam mleko, i sama wybierałam jakie podam jako pierwsze. Jak starszej córze zmieniałam też nie konsultowałam tego - tylko informowałam na wizycie. Ty sama widzisz czy służy maluchowi czy nie. Może spróbuj bebiko nie drogi a wielu dzieciakom pasuje ;-)

Karmelova ja myślę,że możesz sama zmieniać mleko, przynajmniej ja zmieniałam sama, bo na wizytach u lekarza to raczej nie widziałam aby dr była zainteresowana aby dzieciom w czym kolwiek pomóc. My zaczynaliśmy od bebilonu, który dawali już w szpitalu, potem było bebiko, dla małej bebiko służy do dziś, próbowałam aby jadły takie samo mleko, ale ona nie lubi innego, ma wtedy problemy z kapkami, a mały z kolei miał przeróżne mleka ( bebilon, bebiko, bebilon na kolki, na ulewania, humana, enfamil, enfamil mieszany z beblionem pepti). Z tego co wiem, to dla niektórych dzieci trudno trafić TO mleko. Trzymam kciuki, abyś nie musiała za duzo próbować, aby kolejne było tym właściwym &&&&

Justynia jakie słodziaki i Natan taki poważny hihi, Kaja silna babeczka :)

Gotadora moi chłopcy nie mieli miesiąca i się obracali z brzuszka na plecy, pani neurolog tez nam wmówiła, ze to xle, że na pewno napięcia, ale poogladała ich dokładnie zbadała i nie potwierdział napiecia, nasza pediatra powiedziała, że dzieci często tak robią i to póxniej zanika na jakis czas bo to są i tak obroty nieświadome nigdy nie stwierdziła nieprawidłowości w rozwoju dzieci, jedynie ta neurolog, bo za wysoko głowy trzymają, a bo się obracają....ale jak widać jest wszystko ok :tak:

Karmelova ja tez na własną rękę zmieniłam mleko, moim podpasowało bebiko :) po nanie często mamy narzekają że dzieci mają bóle brzuszka bo ponoć zawiera więcej żelaza :sorry: ja moim parę ray dałam te rossamnowskie mleko i też im smakowało, rewolucji nie było, ale już mieli 5 miesięcy i chyba za jakiś czas przejdę na te mleko bo dużo tańsze :tak:

cześć dziewczyny, jak mnie tu dłuuuuuugo nie było! aż mi wstyd, ale często o was myślałam i obiecywałam sobie że jak tylko się ogarnę to wrócę. tymczasem Antoś i Wikunia kilka dni temu skończyli 10 miesięcy i już chyba się ogarnęłam. trudno mi tylko komputer włączyć, stąd ta moja długa nieobecność. sama zajmuję się maluchami, bo nie chciałam pomocy babci (teściowa..), jestem uparta, ale okazuje się, że się da. nawet powiem że bardzo to lubię. owszem, przyjmuję pomoc dziadka, wychodzi z maluchami na spacery a ja mam 1,5 godz 'dla siebie' czyli na ugotowanie i ogarnięcie domu.
moje dziki nie chorują na szczęście, tylko przeszliśmy zapalenie płuc jak mieli 4 tyg, a od tamtego czasu jest pięknie jeśli chodzi o stronę zdrowotną.
Antek waży już 10,5kg i jest wielki, ubranka już nosi na 86-92. Wikulek, jak to kobietka, jest drobniejsza, dziś nareszcie przekroczyła 8kg a ubranka 74, więc jest duża różnica między nimi. u was też tak jest? 2014-01-28 11.56.22.jpg
dziś musieliśmy w końcu kupić nowy wózek, bo Tosiek się już nie mieścił i bardzo marudził na spacerkach, (mieliśmy babyactive twinni a kupiliśmy dwa inglesinia trip z zamiarem połączenia ich łącznikami... mam nadzieję że to rozwiązanie się sprawdzi- może któraś z was ma doświadczenie w tym temacie?)

postaram się już być bardziej regularna ;) całusy dla was

Załączniki

• 2014-01-28 11.56.22.jpg
    2014-01-28 11.56.22.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 48
aha, jeszcze mam pytanie, szukam teraz fotelików 9-18 dla moich maluchów, ale oczywiście nie stać mnie na dwa nowe romery, albo jeszcze inne super-ekstra. macie jakieś sprawdzone tańsze marki?

Kretowinka super, że jesteś a między maluchami spora różnica, ale Wiki to dziewczynka więc niech jest drobniejsza, poza tym to dójka różnych dzieci, u nas też spora różnica T 10 kg D 8600 i T nosi 74/80 a D 68/74
oj po Antosiu widać że długi :) śliczne bąbelki i częściej zaglądaj :)
co do opieki to ja cały czas sama z bąblami jeszcze nigdy nikt mi nie pomagał, oprócz męża i da się ogarnąć, ja to bym trojaczki mogła mieć :)

co do fotelików to ja planuje zakup takich FOTELIK SAMOCHODOWY KinderKraft 9-36 kg COMFORT (3963270788) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tzn ten wpadł mi w oko i cena przystępna ;)

dzieki Bibiana :) ale Twoi są duzi! szczególnie Tomciu! no tak, ty to zawsze dzielna babka byłaś ;) już cię widzę z trojaczkami, no wiesz, następna ciąża... kto wie, kto wie ;)
dziś w sklepie facet nam odradzał fotelik 9-36 bo to aż na 12 lat jest, raczej trudno dopasować taki fotelik do potrzeb maluszka poniżej roku i chłopca 10 letniego. no i to, co dla mnie przemawia na niekorzyść, to fakt, że nie można odchylić tych większych fotelików do pozycji kubełkowej kiedy maluch zaśnie, a wszystkie foteliki 9-18 mają tę funkcję.

malmar- moja Wikunia miała chlustające wymioty do 6 miesiąca życia i nagle... jak za dotknięciem magicznej różdżki- zniknęły. też zagęszczałam nutritonem. trudno powiedzieć czy działał, bo i tak wymiotowała przynajmniej raz dziennie, ale może bez nutritonu wymiotowałaby jeszcze częściej? to dobry znak że na usg nie wyszło zwężenie odźwiernika, my też mieliśmy robione i też wynik był ok, więc może w twoim przypadku jest to tylko refluks. upierdliwy jak nie wiem co, ale przechodzi. po 6 miesiącach. uff. pranie kanapy, wyrzucenie kołdry puchowej, takie tam przygody cię czekają, ale wyrasta się.

reklama
Cześć Tigla :))) fajny ten fotelik... hmm, już byłam o krok od kupienia używanego romera, chociaż nigdy nie chciałam kupować używanych z nieznanego źródła, bo nie wiadomo czy nie są czasem powypadkowe. chyba to będzie mój strzał! no i już problem z głowy, oj, za długo nie wchodziłam na forum ;)
wracam we wrześniu, bardzo nie chcę bo fajnie mi się siedzi w domu z maluchami ale finanse nas zmuszą. ale i tak posiedzę z nimi w sumie prawie półtora roku. posyłam ich do żłobka, mamy bardzo blisko, za oknem. no i przed żłobkiem chcemy zrobić im szczepionkę na meningokoki, słyszałam dobre rzeczy na jej temat. a ty? kiedy do pracy?
a co robisz z następnym wózkiem? myślałaś już?

Do góry