reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Bibiana - czym Ty go karmisz????? heheheh Ładna waga :-) Jak tak dalej pójdzie to łatwiej będzie ubrać jak wyżywić jak to moja mama mawia :D
Lilkaa - moi chłopcy też sie urodzili w 36tc6d z podobną wagą. Również karmiłam systemem mieszanym - a marchewkę wprowadziłam jak mieli 4 mce. Nie masz się czego obawiać. U nas najpierw była marchewka, pozniej ziemniak, dynia - następnie miesko (bo mają suplementowane żelazo i pediatra powiedziała że lepiej wprowadzić mięsko a nie owoce.
Czyli było tak: marchewka--ziemniak--dynia--mięso z królika/indyka (i z tego zupki)--następnie kalafior--groszek--brokuł--i owoce (jabłko, malina, gruszka, morela, banan....)

Mam pytanie odnośnie fotelików samochodowych - chłopcy nam wyrośli z tych co mamy i zastanawiamy się co kupić.
Nie ukrywam że opórcz spraw oczywistych jak bezpieczeństwo, certyfikaty i komfort jazdy - cena jest dla nas istotna bo jak wiadomo wszystko mnożymy razy dwa...więc Maxi Cosi czy Graco odpadają....Może coś polecicie?? Albo 9-25kg albo 9-36kg...
Póki co coś takiego wypatrzyłam...jak myślicie? może któraś z Was ma taki faotelik?? Byłabym wdzięczna za jakieś opinie....
Fotelik 4baby WEELMO 9-25kg wyprzedaż 2013 ! (3962221003) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
i taki
FOTELIK SAMOCHODOWY 4BABY ROCKET 9-36 KG + GRATIS (3930881271) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ostatnia edycja:
reklama
Tigla ja bardziej chciałam na wakacje, zeby w razie W we dwójkę ich do spania w nim położyć, no ale pewnie by zarwali hihi, chociaz mojej sis syn ponad 20 kg spał w naszym turystycznym łóżeczku :-D

Tigla no kawał chłopa z niego :cool2: Zobacz załącznik 609843 tu porównanie jak się różnią :-p

Rózyczka byś się zdziwiła ile jedzą :zawstydzona/y: 3x120 1x15o (na noc) i pół słoiczka obiadku z bratem, choć ostatnio znów problem z jedzeniem Tomusiowym bo wywołuje sobie wymioty :baffled: no i w nocy nie jedzą.

Co do fotelika miałam z tej firmy ale inny model (obicie inne) i dla dziecka wygodny ale ciężko się go montuje, jak nie musicie często wyciagać fotelika to spoko, mój mąż abiera ludzi do pracy więc ciężko codziennie wyciagać ten fotelik, ja teraz patrzałam na inny, łatwiej sie go montuje Fotelik samochodowy KinderKraft 9-36kg SMART (3926687220) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ja to jestem zafiksowana na punkcie bezpieczeństwa - my kupujemy 9-25 montowany tyłem z opcją montowania przodem.
Bibiana - łomatko - to Tomuś jak mój Maciek :-) tytuł naczelnej Kluski jest wasz :-)
Tigla - moi niedługo idą do klubu malucha i wtedy koniecznie muszę kupiC buty; ale nie mam pojęcia jakie. A szczepienie było na pneumokoki - dawka 2.

Różyczka żaden z tych fotelików, do których linki wkleiłaś nie przechodził crash testów.
Przed zakupem pierwszego fotelika któraś z mam z forum poleciła mi Fisher Price. Posłuchałam i jestem bardzo zadowolona. Teraz przy zmianie fotelika tez zostanę przy tej firmie. Masz tu linki najtańszych z allegro w dwóch przedziałach wagowych Fotelik Driver Fisher Price COSMO SP 0-18 kg LOLEK (3944743240) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Fotelik samochodowy Fisher Price 9-36 kg + GRATIS+ (3936950023) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Bibiana no ja widzę dwa klopsidełka ;-). Ale różnica jest widoczna. A co do spania, to ten mój kojec jest dość duży po złożeniu. Zresztą Twoi synkowie tak szybko rosną, że sądzę, że byłoby im w nim po prostu za ciasno i za bardzo by się zaczepiali. Myślę, że lepszym rozwiązaniem byłyby łóżeczka turystyczne.

Co do fotelików to ja kupiłam jeden Fotelik Britax ROMER SAFEFIX PLUS 9-18kg SKLEP 24h (3960410496) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. a drugi to chyba kuie ten BRITAX MULTITECH II 9-25 KG RWF (3940370192) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. jakos nie mam zaufania do takich lekkich plastikowych mój ten fotelik taki jest cięzki ze go musze w dwoch rękach nieść ja tez mam shize na punkcie bezpieczeństwa mój musiał nawet kupic Volvo z największą ilościa poduszek I zabezpieczeń przeciwypadkowych:-) buty oglądałam w clarksie musze sie z nimi wybrac I im przymierzyć co do ceny to ja nie wiem czemu taki mały bucik tyle kosztuje:szok:Boys Shoes - Tiny Wing in Navy Leather from Clarks shoes

Mama290 no niestety, ale te foteliki koszmarnie drogie:no:

Lilonka my już dawno po drugiej dawce pneumo-obyło się na szczęście bez komplikacji. A zastanawiałaś się nad szczepionkami po roczku ? Dodatkowo można wziąć ospę wietrzną (płatna). Jak rozkminisz temat pierwszych butków to daj znać co i jak. No nie mów, że Maciuś odda tak bez walki podium kluskowe ;-)

No to jest ten problem ja kupiłam ten pierwszy uzywany za jakies 80 zl po przeliczeniu tylko miaqlam pewnosc ze nie uczestniczyl w wypadku ja na ospe nie bede szczepic to tak jak z rózyczka I tak jest ryzyko zachorowania

Cześć!No Bibiana waga to mnie prawie powaliła,10kg!!!!:szok:Odnośnie fotelików to dodam od siebie ważną uwagę,my mamy jeden po synku i drugi taki sam dokupiony 9-36kg,też testów nie przechodziły ale nie wydaje mi się żeby były gorsze od tych znanych marek,ale to inna sprawa.chodzi mi o to że super sprawą jest rozkładanie do pozycji półleżącej,szczególnie na początku przy mniejszych dzieciach,jak usną to rozkładamy i się głowa nie majta na boki i przy hamowaniu nie leci do przodu.Naprawdę zwróćcie na to uwagę bo ta funkcja naprawdę jest bardzo przydatna.

reklama
Hej dziewczyny, ja znowu szybko. My nadal włoczymy sie po szpitalach. Ledwo wyszliśmy z zapalenia płuc u chłopaków, to u drugiego bliźniaczka wyszła pyrorostenoza. Znowu jesteśmy w Prokocimiu i czekamy na operacje. Niestety przez to zapalenie płuc anestezjolodzy nie chcą operować bo za duże ryzyko powikłań płucnych i musimy przynajmniej kilka dni poczekać. Mały płacze ciagle bo głodny, a nie mogę mu za wiele dać bo wymiotuje i jest na kroplowkach. Mam nadzieje, ze w przyszłym tygodniu go operują, bo strasznie sie meczy, a ja już nie mogę na to patrzeć. Jestem w czarnej rozpaczy.

Do góry