reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

ja miałam jedną wspólną z Ikea ale nie byłam zadowolona więc raczej odradzam. Mało kolorowa, nieatrakcyjna i mała wielkościowo. Dostaliśmy w prezencie więc nie kupowałam drugiej. Myśle, że jedna wystarczy, grunt żeby była w miarę duża, kolorowa i miała dużo chwaszczących i wydających dźwięki bajerów.

reklama
Dziewczyny,

Mogłybyście polecić jakąś matę do zabawy dla dzieci. Z doświadczenia uważacie że lepiej mieć dwie osobne czy jedną dużą ????

Moje mialy jedna mate. Dostaly taka kolorowa z przywieszkami ale najbardziej atrakcyjniejsza byla gwiazka ktora byla na gorze, grala wesole melodyjki i swiecila kolorowo to byl hit, laski z nia "gadaly", mega dyskusje doslownie, na przywieszki raczej uwagi nie zwracaly, ewentualnie dowieszalam nowe rzeczy.

DSC06979.jpg

Dziewczyny,

Mogłybyście polecić jakąś matę do zabawy dla dzieci. Z doświadczenia uważacie że lepiej mieć dwie osobne czy jedną dużą ????

walawenderki u nas jak najbardziej sprawdzial sie jedna duza.

Taf Toys I Love My Big Mat from Taf Toys part of the Entertainers range available at PreciousLittleOne

mielismy tej firmy tylko ze w innym kolorze, ona ma tez te palki z zabawkami, jest bardzo gruba i miekka. Ma piszczace, szeleszczace i rozne w dotyku te kolorowe prostakaty.
Ja swoja nadal mam i jest jak nowa:)

Załączniki

• DSC01451.jpg
    DSC01451.jpg
    38,9 KB · Wyświetleń: 54
  • DSC01464.jpg
    DSC01464.jpg
    38 KB · Wyświetleń: 54
Ostatnia edycja:
Magda my mamy dwie ze wzgledu na to ze ta ktora kupilismy pierwsza jest troche mala na dwojke dzieci. Jedna mamy fisherprice rainforest sounds and lights to jest ta mniejsza ale za to jest super kolorowa i male uwielbiaha na niej lezec, a druga mamy fisherprice precious planet i ta jest taka duza ze miesci cala moja swiwta trojce :D jak nie masz zbyt duzo miejsca to zdecydowanie jedna ;)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    38,5 KB · Wyświetleń: 49
  • image.jpg
    image.jpg
    42,1 KB · Wyświetleń: 46
  • image.jpg
    image.jpg
    37 KB · Wyświetleń: 48
  • image.jpg
    image.jpg
    39,4 KB · Wyświetleń: 47
milena, karola88, reniaq, ewa211- piszecie ile wasze dzieciaczki jedza ale napiszcie prosze jak czesto podajecie mleczko oraz inne rzeczy (mam namysli sloiczki). Skoro mowa o jedzonku polecam philips avent parowar z blenderem- super rzecz do robienia posilkow. Moze ktoras juz ma i zna jakies fajne przepisy dla dzieciaczkow? Chetnie przeczytam :-)

walawanderka- my mamy dwie maty (tiny love) ale wydaje mi sie ze jedna duza w zupelnosci starczy (niech sie ucza dzielic:-D), wazne zeby byla kolorowa i dalo sie ja wyprac.

milena, karola88, reniaq, ewa211- piszecie ile wasze dzieciaczki jedza ale napiszcie prosze jak czesto podajecie mleczko oraz inne rzeczy (mam namysli sloiczki). Skoro mowa o jedzonku polecam philips avent parowar z blenderem- super rzecz do robienia posilkow. Moze ktoras juz ma i zna jakies fajne przepisy dla dzieciaczkow? Chetnie przeczytam :-)

walawanderka- my mamy dwie maty (tiny love) ale wydaje mi sie ze jedna duza w zupelnosci starczy (niech sie ucza dzielic:-D), wazne zeby byla kolorowa i dalo sie ja wyprac.

Kasiu moje w dzien jedza co 3 godz a w nocy tylko raz i przez ostatnie 3 dni w nocy jade tylko na piersi - nie odciagam wiec nie wiem ile zjadaja dokladnie.
tez myslam nad tym parowarem, slyszlam same dobre opinie i zamierzam w przyszlym mies w niego zainwestowac. co do przepisow to ja z Julka uzywalam Annabel Karmel- jedne z najlepiej znanych na swiecie i teraz tez bede, znasz ang wiec have a look ;) Baby's First Foods

Ostatnia edycja:
Tez chyba w niego zainwestuje. Moje jak na razie zjadaja w nocy po 120 a w dzien co 2,5 h po 30 lub 60 ... Tak dziewnie maja ...
Poza tym NAtalka chyba zaczyna zabkowac :-D, czytalam, ze to rodzinne, a ja sie urodzilam z zebem a jak mialam 9 miesiecy to mialam wszystkie, i to masakra, poniewaz one uwieraly na przysadke mozgowa i mialam drgawki, mam nadzieje, ze to sie nie powtorzy ...

Milena- dzieki za strone, super!!! teraz moge pichcic dla nich :)
a w parowar warto zainwestowac- szybko sie wroci... u nas jeden sloiczek kosztuje 1 euro, kg marchewki-1 euro i z kg mam 6 sloiczkow wiec warto :)

moje jedza 4 razy dziennie mleczko po 180-200ml |(po nocce wypijaja 210), kaszke z lyczeczki tak okolo 40-50 ml, i deserek lub warzywka ale to to narazie nie za duzo. Jak maja marczewke z ziemniaczkiem to pluja, bananek cacy :-D Daje im tylko 4 razy mleczko bo jak robie to czesciej to nie chca uparciuchy i czasami sie zastanawiam czy nie powinnam to zmienic....

reklama
hey my jemy co 3h po 160 czasem po 170 zależy od dnia, przed snem to ok 200 - 210 a w nocy raz ok 70 wiec moze zrezygnują oby....
u nas waga 7kg Jaś i 6kg Basia - wydaje mi się ze sporo ma Jasiek ale gruby nie jest tylko duży cholerka chodzi mi w rzeczach na 6 miesięcy:szok:
morgenrood - jak marchewka i słoiczki?chętnie jedzą? ja się już przymierzam do podania i tak się zastanawiam kiedy można podać caly słoiczek zupki?i czy trzeba odbekiwać po zupce, marchewce etc? i do kiedy dzieci się odbekuje???

Karola79 - u nas jest problem mega z spaniem południu, są zmęczeni marudni i nie chcą spać. jedyna opcja to położenie się z nimi na kanapie i wtedy są szanse ze usną ale nie chce ich tego uczyć, cholera by to wzieła..... a z zasypianiem na początku Jaś usypiał sam od razu a Basia miała problemy a teraz się zamienilo

dziewczyny czy Wy też zauważacie u maluchów zainteresowanie sobą????u nas jak leżą koło siebie to się rączkami miziają i za ubranka trzymają a poza tym jakoś dziwnie się uspokajają się przy sobie....

Do góry