reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Gloriane - no niby wiem i mam taką nadzieję że z naszymi bąblami wszystko ok ale jednak po tych rozmowach zaczełam się doszukiwać wrrrr no z tym MPD też była mama z bliźniaczkami jedna ok a druga z tym choróbskiem i też oczywiście swoją historię opowiedzieć musiała;/ Mam nadzieję że te choróbska będą się od naszych maluchów trzymać z daleka. Dzieciaczki powinny rodzić się zdrowe a nie chore:( co za świat:(
A czemu martwisz się o Karola? Ja znów martwię się o Mikołaja bo jak był wiercipięta to tak teraz leży i tylko ogląda albo ja już się czepiam i mam schizę ;/ U nas i u jednego i u drugiego były wylewy II stopnia ale u Miko już od wakacji wszystko jest ok a u Matiego była z jednej strony powiększona przestrzeń podpajęczynówkowa a teraz już jest po obu stronach i trochę mnie to martwi bo nie wiem co za tym idzie :(
Gloriane a próbowałaś zarejestrować się na rehabilitację na Koszarową? Powiedz że to wcześniaki i muszą jak najszybciej zacząć to gadka będzie inna. Magiczne słowo to wcześniak :-) Koszt rehabilitacji prywatnie jest ogromny zwłaszcza przy bliźniakach bo to najlepiej jeszcze jakby było ze 2 razy w tyg, nie wiem kogo stać na taki wydatek:? no ale jak trzeba i nie ma innego rozwiązania to robi się wszystko dla tych szkrabów:-)

reklama
witam Panie :-) mama ładna waga moje tez sa na zelazie itp narazie lekarka kazała dawać kleik kukurydziany a jak nie pomoże to jest jeszcze jedno ale nazwy nie pamietam ,
Ilonka to musisz jeszcze pilnować :szok:a synek naprawde zdolniacha
Polka cudne maleństwa ale co tam wszystkie dzieci nasze są cudne no nie:-)
Gloriane oj to przezyłas chwile grozy , ale skonczyło sie wszystko dobrze
Lola sto lat dla dzieciaczków
Maggi81 daj spokój , nie słuchaj opowiesci , bo sama sie bedziesz zameczać a po co ci to, ja powtarzam że mam dzieci zdrowe i już, tylko troszke wiecej musze chodzic na rózne badania , wiec kochana masz dzieci zdrowe i nie słuchaj innych bab.:cool:
no własnie jutro mam neurologa usg ciemiązka i usb brzuszka , zobaczymy czy dostaniemy skierowanie na rechabilitacje , pediatra mówiła ze prawdopodobnie bedziemy mieli vojte, bo widze ze maluchy jak na brzuszku leża to troszke ich na boczek zarzuca , okulista i słuch juz był wszytko okej
pozdrawiam

Lola - najlepszego dla Lenki i Matiego. Duużo zdrówka dla maluszków.

Maggi - łolaboga co za głupie baby. Mam nadzieje że majowe żuczki wypną się dupkami na takie gadanie i pokażą jakie z nich zdolniachy :-)

Gloriane - boskie te pajace :-) i Twoje chłopaki w nich. U mnie babeczka wzięła 80 za domową rehabilitacje. I udało mi się dostać na nfz u niej :-) Maluchy lubią bobatha i śmieją się na ćwiczeniach. No a w sobotę bobathowy basen. Trochę się boję logistyki.
A Ty zdecydowałaś się na Vojtę czy będziesz konsultowała to jeszcze z
innym neurologiem. Nasza babeczka to Marta Dubik-Jezierzańska - przyjmuje w lux-medzie. Moja rehabilitanka polecała Ujmę-Czapską i Dołyk we Wro. A w jakiej dzielnicy Wro mieszkasz?

Lilonka ja byłam w Promyku u dr Grażyny Banaszek. Hmm a u nas cała rodzinka ma abonament w lux-medzie właśnie, dobrze, że piszesz więc o lekarzach tamtejszych:) Kurcze 80 zł za domową wizytę!!!!!! Ja załatwiłam 100 zł za dwójeczkę ale muszę dojechać. A generalnie jak obdzwaniałam to ceny zaczynały się od 80 zł za bliźniaka czyli 160 zł za zajęcia:baffled:

Babeczka, któa będzie prowadzić rehabilitację powiedziała, że wypróbujemy obydwie metody i zobaczymy, która przypasuje dzieciom. Mieszkam na Gądowie, niedaleko Parku Zachodniego.

Maggi
Kochana, póki co nie zamartwiaj się, choć wiem jak to łatwo się mówi:baffled: Uderzajcie do neurologa i obserwujcie, trochę jestem też w temacie przez wylewy Karolka więc doskonale Cię rozumiem:tak: A o Karola martwię się, bo sporo ma takich dziwnych zachowań =, które równie dobrze mogą pasować pod wzmożone napięcie jak i MPD. I nikt mnie teraz nie zapewni czy wszystko jest ok. Neurolog powiedziała, że nie wygląda on na ciężko chorego ale równocześnie powiedziała, że MPD można zdiagnozować po 12 miesiącu życia.

Pusia Witam i pozdrawiam kolejną wrocławską bliźniaczą mamę:-)

Dziś wybrałam się na codzienny spacer, podczas póltora godzinnego spaceru minęłam się z 4 bliźniaczymi wózkami z taką też zawartością:tak: Zawsze bawi mnie porozumiewawczy uśmiech mam prowadzących wózek;-)

Sylha Lola 100 latek dla rocznych bliźniaków duzo zdrówka i szczęsliwych chwil i dla maluszków i dla was:tak::tak:

Maggi co za baby :wściekła/y: pamietaj że każde dziecko jest inne i tak jak dziewczyny pisza one nie znają Twoich dzieci i sugeruj sie tym co mówi lekarz.
Mój D też miał wylew ale ten I stopnia i ponoć asymetrie półkuli mózgowych :szok::szok::szok:ale na kontroli wszystko ok

Dziewczyny nie mówiłam wam,jak ostatnio po kąpieli jak zawsze moim chłopakom masowałam tak jakby koło jajeczek, bo w szpitalu kazali tak robić żeby jaja nie uciekały, no i u D wyczułam "coś" więc szybko worek do łapki i szukam jajeczek ale są dwa więc zaraz cała w strachu że coś się złego dzieje, no lae mój mąż mówi że panikuje i wszystko jest ok, ale nie dawało mi tospokoju i poszłam do lekarza i co???? PRZEPUKLINA!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ech....w dodatku wchodzi ona już w jąderko :-:)-(

Dzięki dziewuszki za wsparcie, w przyszłym tygodniu neurolog więc już pisze kartkę z pytaniami żebym czegoś nie zapomniała i wypytam o wszystko. Trochę już się uspokoiłam ale nadal mam to w głowie i chyba szybko nie zapomnę.
Bibiana - no to się przytrafiło Dominiczkowi:( co lekarz zalecił w takim przypadku? coś się robi z tą przepukliną czy sama zejdzie? Mam nadzieję że bidulek szybko się tego pozbędzie.
Gloriane - tam w twojej okolicy to też czasami widzę parę wózków z bliźniakami:) jakiś wysyp był :-D u mnie w rejonie tylko jedna babeczka ma bliźniaki i takie parę miesięcy starsze niż moje. Wiekszość jednak popycha pojedyńcze wózeczki i często oglądają się za bliźniakowym wózkiem hihi ciekawe dlaczego:-D
Lilonka- ta wasza Pani neurolog przyjmuje też w medicoverze, miałam się też do niej wybrać ale pozostałam przy lekarzu ze szpitala. Mówisz że fajna lekarka? Może się jednak wybiorę i porównam opinie. A rehabilitacji dzieci nie mają w pakiecie?

bibiana bedzie wszystko dobrze, ami nic takiego o takim badaniu u chlopaka nic nie mówił:sorry:
gloriane mój michas miał wylewy 2 stopnia i neurolog mówi ze wszystko okej , mam pytanie jakie zachowania i moze to glupio zabrzmi co oznacza skrót MPD :eek:
A u małej nic nie mówili i w wypisie nic takiego o wylewach nie ma

Ostatnia edycja:
Dziękuje dziewczyny za życzenia urodzinowe .

nie czytajcie o chorobach i nic sobie nie wmawiajcie bo to nie ma sensu. Tylko będziecie zestresowane i co to da? Ja mam chore dziecko i nic nie czytam o jej chorobie . Sorry raz przeczytałam zalapalam dola i po co to? Cieszę sie teraz każda chwila i dla mnie lenka jest zdrowa i tyle . W opisie jest tak wszystko wypisane każda jedna choroba itd a wcale ja to nie musi spotkać wiec po co sie dolowac .
A wy macie zdrowe dzieci a wmawiacie sobie niepotrzebnie choroby. A w szpitalu to wiadomo ze zazwyczaj są ludzie z chorymi wiec tam zawsze można sie nasłuchac

Ostatnia edycja:
Maggi to się operuje :-(

Lola masz rację z tym czytaniem w necie, przecież tu też często wypisywane są głupoty, albo pojedyńcze przypadki, każde dziecko jest inne. A Lenka to zdrowa kochana kruszynka - uwielbiam Twoje podejście jesteś wspaniałą mamusią i ona to wie i na pewno lepiej jej z tym, że traktujecie ją w taki sposób :tak:

Pusia Mózgowe Porażenie Dziecięce.

Maggi jak ja widzę tych oglądających się za mną ludzi to mam ochotę w kosmos ich wysłać, kiedyś jedna babeczka tak się zachwycała, ochy i achy non stop więc jej powiedziałam nad czym sie tak podnieca? jakbym tu szła z mężem i dwoma wózkami to by się pani nawet nie obróciła żeby spojrzeć, a że dzieci w jednym wózku to każdy tylko się gapi....mina tej baby bezcenna :-D

reklama
Bibiana - cudnie powiedziane :-) ja już nieraz mam ochotę wynieść się na bezludną wyspę, bo wszyscy tak o****ą i a****ą ;-) no i oczywiście stwierdzają że musi mi być strasznie ciężko. A skurczybyki z klatki to nieraz nawet drzwi od klatki nie przytrzymają. I te baby co mi się drą nad wózkiem - zobacz wnusiu dwa dzieciaczki - i mi budzą Kluskozaury - ehh.
Maggi - w nowszych pakietach jest bobath. Mężowa firma ma jakiś dawniej negocjowany i bobatha nie było jeszcze w ofercie. A Vojtę mieli dopiero wprowadzać. Nawet jeśli by było w pakiecie to ja do Wro mam 26 km i dojazdy i czas to niekoniecznie by wyszło tak darmowo. Na szczęście mam zajęcia u siebie. Nawet tak sobie ustawiłam na 8 rano, że mąż nas zawozi, a potem wracamy sobie spacerem wózkiem. Wczoraj połaziliśmy 3 godziny.

Bibiana - a co to za.masaże jajeczek? Kurczę mi nikt nic takiego nie mówił, a mieliśmy u Maćka wodniaka, ale już zlazł. Kurczę ale się przyplątało - ale mam nadzieję że przepuklina sama zejdzie. U Zuźki mamy małą przepukinę na pępku - niby sama powinna się wchłonąć jak zacznie siadać i raczkować. Na razie ani się nie zmniejsza ani nie zwiększa. O właśnie doczytałam że się operuje :-( kurczę.

Lola - dobrze piszesz. Net to przekleństwo :-) takich rzeczy można się naczytać że masakra. Nawet forum czasem stresuje - akurat prawie rok temu Katka straciła swoje.maluchy i zaraz za niedługo następna dziewczyna. Płakałam przed monitorem i tak potwornie się bałam...

Do góry