reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Polka cudne maluszki :)
no i również gratuluje okresu bezchorobowego oby tak dalej

Lilonka gratulacje dla Maciusia :tak::tak:

Mama i dla chłopaków za obroty :tak:

Gloriane ale masz super zdjęcia chłopakow w tych pajacach, gdzie zakupiłaś? u mnie też taka różnica między chłopakami tzn widoczna bo niby 300 gram ale Tomasz to taki gigant się zrobił a Dominik taka malusia pchełka

Kochana wiem coś o tym bo kiedys Fifi się zakrztusił jakimś śmieciem i ja spanikowałam ale mój mąż go chwycił,klepnął i paproch wyleciał....ale myślę że jak człowiek by musiał to udzieliłby pomocy, to chyba tak odruchowo....

reklama
Bibiana ciuszki są z Anglii, tj z angielskiego Tesco F&F. Rzuć okiem, bo szczerze mówiąc mają piękne ciuchy za naprawdę niewysoką cenę. Zrobiłam takie większe zakupy online i prawdę mówiąc łącznie z przesyłką zapłaciłam mniej niż w naszym polskim Tesco za pare szmatek:baffled:

Między moimi chłopakami jest różnica ok 600 gram ale jest strasznie widoczna. Karolek jest bardzo filigranowy, wręcz dziewczęcy a Staś to taki "chłop z pola";);) duży radosny i kwadratowy:-)

A co do pierwszej pomocy...ja również mam nadzieję że połączenie wiedzy jako takiej z instynktem przyniósłby skutek. Póki co staram się nie być poschizowaną, zamartwiającą się mamą:angry::sorry:

Dziewczyny ślicznie macie maluszki takie malutkie kochane . A moje jutro już rok maja :szok:

U mnie tez są teście na tydzuen i dzis byłam 6 godz na zakupach , wczoraj u fryzjera , wcześniej z mężem w kinie:-) tak to mi sie podoba :-)

marcikuk- co by tu dużo pisać . To po prostu uk! Tutaj nawet syropku, żadnych inhalacji totalnie nic nie zapisują. Moje tez były miesiąc chore i dopiero jest ok.

sylha- przesylam spóźnione życzenia Urodzinowe dla twoich Roczniakow:-) 100 lat ...

Gieniek - co u cuebie

a czy ktoś wie co u onlyone? Czy ona wogole dała znać po porodzie?

marciuk to moja siostra wlasnie ma takie znamie I jej nie zniklo ale nie powiekszalo sie jej ani nie malalo tyle z tego dobrego gloriane lepiej chuchac na zimne I zrobic kurs pierwszej pomocy nigdy nie wiadomo co sie moze stac tymbardziej przy dzieciach:-) nie zebym sie madrowala czy cos :-)kolezanki syn polknol pieniazek I ten utknol mu w tchawicy skonczylo sie na przecieciu tchawicy bo nie dalo rady zeby odkrztusil az ciarki po plecach normalnie jak wspomne to:no: u nas tez widac roznice max to chlop kanciaty a olus taki szcypiorek przy nim :-)

Lola wszystkiego dobrego z okazji roczku blizniakow:-) sto lat dla nich
Gloriane sliczne masz myszorki zwlaszcza w tych pajacach, tez dzis myslalam o zeni ciekawe co tam u niej?
Lilionka gratulacje dla Maciusia

U nas roznica w wadze tez jest widoczna tak gdzies ok 0,5 kg ale nie ma sie co przejmowac skoro dobrze przybieraja, ida swoim rytmem i jest ok

dzięki za odpowiedzi, Czyli nie ma co specjalnie kasy wydawać, torba sportowa x2 wystarczy:-)

A powiedzcie jeszcze kiedy już mialyscie torbe spakowaną. Bo ja już schizuje, ze powinnam mieć wszystko gotowe a tak naprawdę to nie mam jeszcze nic spakowanego, pokoj niegotowy, stresuje mnie to już.

Sylha, Lola - Gratulacje i wszystkiego dobrego dla waszych roczniaczków:)
Pusia- Witaj na forum:) jesteś z Wrocławia? z jakiego rejonu? Może przy najbliższej możliwości dołączysz do naszego spotkania:)
Dziewczyny cudne te zdjęcia waszych maluchów:-D same słodkości do schrupania:)
Gloriane - jak będziesz robić następne zakupy z uk to daj znać chętnie się przyłączę do zamówienia:)

U nas ciąg dalszy choróbska:( już drugi tydzień przeziębieni jesteśmy i zapchane noski mamy, inhalujemy się, oklepujemy, na chwilę jest ok i zaraz znów powraca:(
Wczoraj byliśmy na usg główki Matiego bo u niego była wskazana kontrola no i zamiast lepiej jest gorzej :no:w przyszłym tyg mamy neurologa zobaczymy co na to powie. A jak czekaliśmy na badanie to dorwały mnie mamy innych starszych bliźniaków i tak namąciły w głowie i przestraszyły że do teraz ciągle myślę o tym że coś może być z moimi bąblami nie tak;/Naopowiadały jak to niby na początku jest wszystko ok a potem nagle wszystko idzie zamiast do przodu to do tyłu:( były tam dwuletnie bliżniaki parka które jeszcze nie chodziły, mało bardzo mówiły jakieś pojedyńcze słowa, i też niby do pewnego momentu rozwijały się niby dobrze a później coś się zmieniło. Namawiały mnie żebym korzystała z rehabilitacji ile się da bo do roku czasu wszystko można ładnie wyprowadzić a później to już jest ciężej. No i ponoć dwa razy w roku przysługuje nam miejsce na oddziale rehabilitacji na 6 tyg. No masakra jakaś, tak mnie tymi swoimi opowieściami wystraszyły że teraz ciągle się boję:( i modlę tylko żeby u naszych chłopaków nic nie było:(ehhh mogłam nie słuchać ale człowiek zawsze mądry po szkodzie:baffled: Teraz tak się zastanawiam co jest takim sygnałem że coś nie idzie z rozwojem tak jak trzeba?? Macie jakieś doświadczenie w tym temacie ? żeby czegoś nie przeoczyć. Nie chciałabym jeśli to nie konieczne panikować i chłopaków niepotrzebnie męczyć jakimiś dodatkowymi rehabilitacjami skoro rehabilitantka mówi że jest całkiem nieźle ... tylko co to może u nich znaczyć też nie wiadomo;/
Lilonka, Gloriane - ja niestety 26 nie będę mogła się z wami spotkać bo wyjeżdżam do kołobrzegu i dopiero 26 popołudniu wracam;/ no i my chorzy jeszcze więc bałabym się że was jeszcze pozarażamy;/
jjka- spokojnie jeszcze troszkę czasu masz na ogarnięcie tematu pakowania toreb i pokoiku:) ja w sumie torbę spakowałam w 31 tc bo musiałam iść do szpitala. Powolutku zacznij teraz już sobie coś szykować krok po kroczku żebys potem nie miała na raz wszystkiego na głowie i się niepotrzebnie stresowała. Trzymam kciuki za długie noszenie maluchów:)

Ostatnia edycja:
jjka ja w 28 tyg to juz mialam wszyskto prawie kupione pokoj gotowy torbe spakowana ale ja wiedzialam ze moje dzieci urodza sie duzo wczesniej dlatego chcialam miec pewnosci ze wszytsko z grubsza mam duzo zeczy kupilam po porodzie ale moi dlugo w szpitalu byli to tez mialam czas :-) wozek kupilam jak wrocili ze szpitala bo nie moglam sie zdecydowac :-)

Maggi!!!!! Pamiętaj nie wdawaj się w kretyńskie rozmowy z obcymi mamuśkami w ośrodkach zdrowia:angry: NIe ma nic gorszego:crazy: Aż się wkurzyłam jak przeczytałam Twój post:angry: Nie mam pojęcia co takie kobiety mają na myśli opowiadając Ci swoje niekompletne historie:angry: Nie sugeruj się tym co mówią, po pierwsze nigdy nie powiedzą całej prawdy, po drugie mają problem z dziećmi więc wiadomo, że wszystko co powiedzą będzie nacechowane pesymistycznie. Nie znają Ciebie, Twoich dzieci, a każda historia i każde dziecko jest inne. Nawet jeśli coś przydarzyło sie im, to nie zanczy ze przydarzy się Tobie czy mi, prawda? Logiczne:wściekła/y: Gdyby tak się sprawy miały, świat byłby pełen niepełnosprawnych bliźniąt:baffled: Takie kobiety, nie mając być może złych intencji przelewają na Ciebie swój strach i zawód, nie daj się temu:baffled: Mi takie babiszony zrobiły nieopatrznie taką krzywdę, że teraz nie mogę żyć bez myśli, że Karol może mieć porażenie mózgowe:crazy: Co pewnie jest g**** prawdą (przepraszam) a ja już przez sporo miesięcy będę żyła z taką obawą.

U Matiego jeśli chodzi o USG to było wskazane ze względu na wylewy? Bo ja właśnie z Karolem się wybieram na kontrolę.
A co do rehabilitacji, to owszem w jednym miały rację te kobiety, im wcześniej zacznie się rehabilitację, tym lepiej:tak: Wiadomka ale Ty już rehabilitujesz Maluchy więc wszystko jest ok:tak:

Ja jednak muszę załatwiać rehabilitację prywatnie i okazuje się że to ogromny koszt:baffled:

A co do zakupów to raczej jeszcze w tym mc będę zamawiać więc jak cos wybieraj i dawaj znać:-)

jjka Uważam że najlepiej ok 29-30 tc dobrze mieć spakowaną torbę(ze swoimi rzeczami chociaż) bo tfu tfu nigdy nic nie wiadomo, tak jak u mnie, z dnia na dzień w 29 tc wylądowałam w szpitalu i nie byłam spakowana, oszczędź sobie stresu i pracy lepiej, choć oczywiście życzę wszystkiego najlepszego i najdłuższego:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Lola- 100 latek dla Lenki i Mateuszka!!!

My w końcu mamy chwilę oddechu i zostały nam 2 małe imprezki w wekend....
Oj przeleciał rok:szok:
Ami mi zaczęła chodzić, a Kacper wspina się na co wlezie, np. krzesło podsunie sobie pod okno i chop na parapet!!!!Robi się (nie)ciekawie...

Do góry