reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Pusia - witaj w gronie podwójnych mam :)
Moje szkraby też są z czerwca - z 18tego :) więc 2 tygodnie różnicy tylko :) Ale wagę faktycznie niską miały Maleństwa - najważniejsze że już w domu jesteście w komplecie :) No i widzę że suwaczek udało Ci się zrobić :) No i jakie słodziutki buźki mają...super maluszki!

CO do rozszerzania diety - ja tak myślę poczekać aż 5-6 miesięcy skończą...co prawda dostają więcej mleka modyfikowanego niż mojego...ale jakoś tak nie wiem czy jest sens wcześniej wprowadzać... Muszę z pediatrą porozmawiać :) U neonatologa mamy wizytę za tydzień to podpytam może :)

Mam do was pytanie - czy któraś chodzi z maluszkami na basen??? Mamy zamiar od listopada się zapisać w czwórkę i chciałam podpytać czy macie jakieś doświadczenie :)

Moje łobuzy

Załączniki

• IMGP1700.jpg
    IMGP1700.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 54
  • IMGP1710.jpg
    IMGP1710.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 58
  • IMGP1717.jpg
    IMGP1717.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 60
k
Pusia - wchodzisz w ustawienia (obok wylogowywania) i po lewej pojawia się kilka opcji, naciskasz edytuj sygnaturkę i wklejasz ten kod w okno. Możesz sobie nawet przed zapisaniem sprawdzić czy wyświetla się poprawnie :-)

Mama290 - chłopaki jak malowane :-) i jacy podobni do siebie :-)

Różyczko - my wybieramy się w sobotę, jak oczywiście nic planów nie pokrzyżuje. Podpytuje Miss o wyprawkę, bo ona z chłopakami chodzi już jakiś czas :-)

Ostatnia edycja:
Pusia witaj, współczuję przeżyć na początku, ale ważne że dzieci już w domku :tak: mam nadzieję, że wszystko wporządku?

Mama chłopcy cudowni i bardzo podobni :tak:

Uff..doczytałam :-):-)
Dziewczyny, dzieci macie przecudne!!!!!

Pusia - witaj!Nawet nie chcę myśleć, co przeżyłaś! Ale najważniejsze, że dzieci są już z Tobą, a Ty z nami.

Ja dzisiaj podawałam Ludzikom zupkę po dwutygodniowej przerwie, bo przestali mi jadać i lekarz poradziła odstawić na dwa tygodnie. No i mieliśmy pauzę. Ale od jakiś dwóch mc na dobranoc podaję kaszkę ryżową lub jaglaną. I to idzie bez zarzutu;-)

Dzieki za przywitanie
Mama chłopcy jak malowanie, bibiana tak robiliśmy wyniki z krwi michaś ma dobre , ala ma dobre tylko troszke płytki krwi troszke poniżej normy, balismy sie o hemoglobine ale ma 9,9 .
dziewczyny mnie cholera bierze pediatra powiedziała zeby wprowadzić kleik kukurydziany , kupiłam nawet smoczki na trzy :eek:przepływy?
ale mała jakos zjadła chociaz potem ulała a mały za cholere nie ten smoczek i już du.... blada i co dalej nie wiem co robić :angry:

Mama lilonka cudne te wasze dzieciatka. Lilonka po takiej porcji buraczkow prania pewnie masz co nie miara.
Pusia witam. Cudne twoje dzieciatka . Ja tez mam parke urodzona kilka dni przed twoimi maluszkami. Moje babelki teraz waża ponad 6, 5 kg ale urodzily sie z waga 2800. Ciesze sie ze twoje maluchy zdrowe .

Rozyczka - ja tez wszrzymuje sie z podawaniem stalych pokarmow az skoncza 5 albo nawet 6 miesiecy. I tak jak ty karmie mieszanie, choc piers ciagna ladnie to ciagle pokarmu mam za malo i musze trochr mmim podawac. Jezeli chodzi o basen to my wybierzemy sie dopiero w styczniu bo za 3 tyg przylatujemy do Polski na 2 miesiace. Rozmawialam z mamami ktore zabieraja swoje maluszki na takie zajecia i nie moga sie nachwalic, tak wiec zaraz po powrocie zapisujemy brzdace na specjalne zajecia dla niemowlaczkow i beda pluskac sie a z ich technik plwajaco chlapiacych w wannie mniewam ze beda mialy nie zla frajde.

Ostatnia edycja:
Pusia kup smoc\ek do kaszki, bo ten na 3 przepływy to jest do d... takie moje zdanie :-) moi piją mleko z kleikiem ale ryżowym i normalnie ze smoczka 2, no chyba, że Twoi nie chcą takiego pić to spróbuj łyżeczką im podawać.

Elala no to ładnie Twoje smyki ważą :tak: ja znów chce podać obiadki zaraz po 4 miesiącu...no ale jak nie będą chciały jeść to wprowadzę później, wszystko zależy od ich "chcenia" :-p

Też bym zapisała chłopaków na basen ale ja pływać nie umiem i boję się wody, a mój nie chce chodzić:confused2:

reklama
Bibiana - my chodzimy z naszymi Ludzikami. Ty pływać nie musisz, bo i tak ciągle chodzi się z dziećmi. Tyle tylko, że przy bliźniakach to konieczne jest, żeby dwójka rodziców była w wodzie, po jednym na każdego. Ale warto!!!! Ludziki już na ostatnich zajęciach nurkowały:-)

Do góry