Marcikuk- jestem tego samego zdania co ty ze na chrzest to najbliższe nam osoby a jak ktos chce dalsze czyli ciotki itd to proszę jego wybór . Tez nie cierpię jak ktos mi narzuca zdanie i mi akurat rodzice do śluby sie wracali bo skoro trochę nam doplacaja to maja prawo !!! A ze za chrzest sami płaciliśmy to powiedziałam im, ze jak dla mnie to moze być i 100 osób ale za wszystkie spoza najbliższej rodziny oni płaca ! I nie ze tylko za moja ale jesli zaprosze moje ciocie to wtedy tez męża ciocie bo inaczej ze wstydu bym sie spaliła, ze te były a te nie . I co temat był zamknięty bo juz płacić im sie nie chciało . Mój brat zaprosił np ciotki z naszej strony bo to tylko 6 osób dodatkowo a jego zona nie miala kogo zaprosic I jemu wyszło tyle osób co u mnie bez tych osób
reklama
Marcikuk a gdzie robicie chrzciny w domu czy lokalu?? Ja w domu z tyloma ludzmi to bym w zyciu sie nie zgodzila, ale w lokalu to czym sie przejmujesz?? Pomysl ze pojdzieci do kosciolka po chrzcie wez sobie wozio dla maluchow i gosc sie jak wszyscy, zobaczysz za nim sie objerzysz to bedziecie sie zbierac do domu i bedzie po wszystkim. I nieprzejmuj sie tak kochana bo i poco a ubranka idz kup po kryjomu powiedz ze okazja byla i musialas skorzystac
Robimy w lokalu. Niby fajnie bo wieksza czesc pokrywa moja mama ale znajac ja to mi to wypomni przy nadarzajacej sie okazji.chcielismy sami to oplacic I chcielismy zrobic skromnie no ale nie wyszlo. Na ubranka kase dostaje od tescia bo jest jedynym dziadkiem I sie uparl ze mi da I mam kulic ubranka jakie chce. Chlopakom babci nie brakuje (dwie babcie dwie prababcie I jedna przyszywana babcia szkocka ) a dziadzius tylko jeden. Jak macie duzo dziadkow to podeslijcie jednego )))
Miss Cinname
Fanka BB :)
Cailina - ja wprawdzie jeszcze nie na tym etapie, ale ponieważ w moim towarzystwie jest sporo wegańskich mam to o podawaniu tofu troszkę wiem:-). Większość podawał je, ale najpierw mały kawałek, żeby sprawdzić reakcję. I zawsze w połączeniu z jabłkiem lub marchewką, bo same tofu niewiele ma smaku, a bardziej podbiera. Z tego, co pamiętam to dziewczyny po prostu gotowały tofu z jakimś warzywkiem lub owocem.
Dziewczyny, a kiedy u Waszych maluszków pojawiły się pierwsze uśmiechy? Ja ich namiętnie wyczekuję, ale póki co Krasnale obserwują z minkami dalekimi od uśmiechania:-).Ogólnie przyglądają się otoczeniu, a jak już mają wyrazić jakąś emocję to płaczem albo zdziwieniem;-)
Dziewczyny, a kiedy u Waszych maluszków pojawiły się pierwsze uśmiechy? Ja ich namiętnie wyczekuję, ale póki co Krasnale obserwują z minkami dalekimi od uśmiechania:-).Ogólnie przyglądają się otoczeniu, a jak już mają wyrazić jakąś emocję to płaczem albo zdziwieniem;-)
o kurcze cailina ty pamietasz kiedy twoje maluszki zaczely sie swiadomie usmiechac? bo ja nie
pokaz inne zdjecie bo nie widac tych twoich łobuziakow
u mnie masakra milosz ma straszny kaszel bylam dzis u lekarza zeby osluchal ale jest ok lekarz zasugerowal mi ze to moze byc uczuleniowy ,u mnie w mieszkaniu pelno pylków bo wokół bloku same topole i mnóstwo innych drzew
marcikuk ja ci dziadka nie podesle bo moje maluchy maja tylko jednego pradziadka i ani jednego dziadka
miloszek jest oczkiem w glowie mojego dziadka bo u nas sam babiniec w rodzinie
pokaz inne zdjecie bo nie widac tych twoich łobuziakow
u mnie masakra milosz ma straszny kaszel bylam dzis u lekarza zeby osluchal ale jest ok lekarz zasugerowal mi ze to moze byc uczuleniowy ,u mnie w mieszkaniu pelno pylków bo wokół bloku same topole i mnóstwo innych drzew
marcikuk ja ci dziadka nie podesle bo moje maluchy maja tylko jednego pradziadka i ani jednego dziadka
miloszek jest oczkiem w glowie mojego dziadka bo u nas sam babiniec w rodzinie
Ostatnia edycja:
Mati pamietam bo Rorus to z bananem na buzi sie urodzil I patrzylismy kiedy to zrobi swiadomie, a Cianek wprost przeciwnie, mial refluks I caly czas mine kwasna bo go bolalo, dopiero jak poszlismy na sesje w ich 3 miesiace to fotografka wywolala u niego usmiech I tak mu zostalo.
A co do zdjecia....no wlasnie to wstawilam bo nie widac ich z przodu, forum otwarte wiec nie zamieszczam 'szczegolowych' zdjec.
Mam nadzieje, ze ten kaszel Milosza to jednak nie uczulenie, bo ciezko z tym walczyc!
A w ogole to jak mi dzis Cianek z glowki przysadzil to mi sie krew z wargi puscila. Co mi to rosnie, starch!
A co do zdjecia....no wlasnie to wstawilam bo nie widac ich z przodu, forum otwarte wiec nie zamieszczam 'szczegolowych' zdjec.
Mam nadzieje, ze ten kaszel Milosza to jednak nie uczulenie, bo ciezko z tym walczyc!
A w ogole to jak mi dzis Cianek z glowki przysadzil to mi sie krew z wargi puscila. Co mi to rosnie, starch!
reklama
Drogie Mamy, Może Tatusiowie zwracam się do Was z prośbą o wypełnienie krótkiej 3 minutowej ankiety nt.jakości jogurtów dla Waszych pociech. Piszępracę magisterską, jestem mamą 2 letniej Karolki i gdzie jak nie na forum dlaRodziców mogłabym szukać pomocy? Bardzo Was proszę o wsparcie bo czerwiec zbliża się wielkimi krokami a badania do pracy nie są zrobione (
Ankieta - Badanie preferencji zakupowych rodziców dotyczących jogurtów przeznaczonych do spożycia przez dzieci. oto link do ankiety
Bardzo dziękuję!
Marta
Ankieta - Badanie preferencji zakupowych rodziców dotyczących jogurtów przeznaczonych do spożycia przez dzieci. oto link do ankiety
Bardzo dziękuję!
Marta