reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Marcikuk- jestem tego samego zdania co ty ze na chrzest to najbliższe nam osoby a jak ktos chce dalsze czyli ciotki itd to proszę jego wybór . Tez nie cierpię jak ktos mi narzuca zdanie i mi akurat rodzice do śluby sie wracali bo skoro trochę nam doplacaja to maja prawo !!! A ze za chrzest sami płaciliśmy to powiedziałam im, ze jak dla mnie to moze być i 100 osób ale za wszystkie spoza najbliższej rodziny oni płaca ! I nie ze tylko za moja ale jesli zaprosze moje ciocie to wtedy tez męża ciocie bo inaczej ze wstydu bym sie spaliła, ze te były a te nie . I co temat był zamknięty bo juz płacić im sie nie chciało . Mój brat zaprosił np ciotki z naszej strony bo to tylko 6 osób dodatkowo a jego zona nie miala kogo zaprosic I jemu wyszło tyle osób co u mnie bez tych osób

reklama
Marcikuk a gdzie robicie chrzciny w domu czy lokalu?? Ja w domu z tyloma ludzmi to bym w zyciu sie nie zgodzila, ale w lokalu to czym sie przejmujesz?? Pomysl ze pojdzieci do kosciolka po chrzcie wez sobie wozio dla maluchow i gosc sie jak wszyscy, zobaczysz za nim sie objerzysz to bedziecie sie zbierac do domu i bedzie po wszystkim. I nieprzejmuj sie tak kochana bo i poco a ubranka idz kup po kryjomu powiedz ze okazja byla i musialas skorzystac :D

Robimy w lokalu. Niby fajnie bo wieksza czesc pokrywa moja mama ale znajac ja to mi to wypomni przy nadarzajacej sie okazji.chcielismy sami to oplacic I chcielismy zrobic skromnie no ale nie wyszlo. Na ubranka kase dostaje od tescia bo jest jedynym dziadkiem I sie uparl ze mi da I mam kulic ubranka jakie chce. Chlopakom babci nie brakuje (dwie babcie dwie prababcie I jedna przyszywana babcia szkocka ) a dziadzius tylko jeden. Jak macie duzo dziadkow to podeslijcie jednego :))))

Cailina - ja wprawdzie jeszcze nie na tym etapie, ale ponieważ w moim towarzystwie jest sporo wegańskich mam to o podawaniu tofu troszkę wiem:-). Większość podawał je, ale najpierw mały kawałek, żeby sprawdzić reakcję. I zawsze w połączeniu z jabłkiem lub marchewką, bo same tofu niewiele ma smaku, a bardziej podbiera. Z tego, co pamiętam to dziewczyny po prostu gotowały tofu z jakimś warzywkiem lub owocem.

Dziewczyny, a kiedy u Waszych maluszków pojawiły się pierwsze uśmiechy? Ja ich namiętnie wyczekuję, ale póki co Krasnale obserwują z minkami dalekimi od uśmiechania:-).Ogólnie przyglądają się otoczeniu, a jak już mają wyrazić jakąś emocję to płaczem albo zdziwieniem;-)

Miss - moje chlopaki mialy ponad 2 miesiace jak pojawily sie pierwsze swiadome usmiechy. Kilka dni przed swiadomymi usmiechami pojawiuly sie usmiechy ale to chyba byly takie grymasy bardziej.

U mnie Rorus zaczal sie usmiechac jak mial 6 tygodni (czyli jeszcze nawet wiek korygowany) a Cianek dopiero jak mial 3 miesiace.
Ale sie te moje dwa lobuzy dzis tluka, masakra!:szok:
.._s0.zmniejszacz.pl_rozrabiaki_zmniejszacz-pl_755476.jpg

Załączniki

• .._s0.zmniejszacz.pl_rozrabiaki_zmniejszacz-pl_755476.jpg
    .._s0.zmniejszacz.pl_rozrabiaki_zmniejszacz-pl_755476.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 74
o kurcze cailina ty pamietasz kiedy twoje maluszki zaczely sie swiadomie usmiechac? bo ja nie
pokaz inne zdjecie bo nie widac tych twoich łobuziakow
u mnie masakra milosz ma straszny kaszel bylam dzis u lekarza zeby osluchal ale jest ok lekarz zasugerowal mi ze to moze byc uczuleniowy ,u mnie w mieszkaniu pelno pylków bo wokół bloku same topole i mnóstwo innych drzew
marcikuk ja ci dziadka nie podesle bo moje maluchy maja tylko jednego pradziadka i ani jednego dziadka
miloszek jest oczkiem w glowie mojego dziadka bo u nas sam babiniec w rodzinie

Ostatnia edycja:
Mati pamietam bo Rorus to z bananem na buzi sie urodzil I patrzylismy kiedy to zrobi swiadomie, a Cianek wprost przeciwnie, mial refluks I caly czas mine kwasna bo go bolalo, dopiero jak poszlismy na sesje w ich 3 miesiace to fotografka wywolala u niego usmiech I tak mu zostalo.
A co do zdjecia....no wlasnie to wstawilam bo nie widac ich z przodu, forum otwarte wiec nie zamieszczam 'szczegolowych' zdjec:no:.
Mam nadzieje, ze ten kaszel Milosza to jednak nie uczulenie, bo ciezko z tym walczyc!

A w ogole to jak mi dzis Cianek z glowki przysadzil to mi sie krew z wargi puscila. Co mi to rosnie, starch!:szok:

reklama
Drogie Mamy, Może Tatusiowie :) zwracam się do Was z prośbą o wypełnienie krótkiej 3 minutowej ankiety nt.jakości jogurtów dla Waszych pociech. Piszępracę magisterską, jestem mamą 2 letniej Karolki i gdzie jak nie na forum dlaRodziców mogłabym szukać pomocy? :) Bardzo Was proszę o wsparcie bo czerwiec zbliża się wielkimi krokami a badania do pracy nie są zrobione :((

Ankieta - Badanie preferencji zakupowych rodziców dotyczących jogurtów przeznaczonych do spożycia przez dzieci. oto link do ankiety :)

Bardzo dziękuję!
Marta

Do góry