reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Syla tak mnie tez to mowiono. Przy Julia tak zaczelam ale pediatra w pl mi wytlumaczyl co i jak, pozniej tu mi to mowiono a na koniec obejrzalam P. Zawitkowskiego ktory tez mowi ze najlepiej na boso. I faktycznie jak bylam w pl i mloda w wieku rok z groszami zaczela smigac po trawie boso to zauwazylam ze lepiej sobie radzi, co dziwne lepiej trzyma rownowage, chodzila rozwazniej i wg byly same plusy. Teraz na zime daje jej szmaciane kapcia a tak to biega wszedzie boso.

reklama
No a ja trzymałam dzisiaj w smyku skarpetki ze skórzaną podeszwą, ale potem koleżanka dorwała te buciki to się matka napaliła:sorry2: echhh wymienię najwyżej na te skarpetki, ale te ala botki dla Amelii są takie cudne...
Ja moim kupowałam skarpetki w pepco- były takie cieluttkie pod kolanka i żałuję,że nie kupiłam ich więcej bo ostatnio już nie było nic a te są jedyne, które najlepiej im się najlepiej trzymają na nogach- choć też nie raz już lądowały w róznych miejscach.
Taki niemowlak to i tak najbardziej lubi jak najmniej ciuchów, my zawsze wieczorem odkręcimy kaloryfer na full,ż ejest tak 23 st i te szaleją w samych bodziakach z krótkim rękawem:-)

Syla to fakt im mniej ciuchow tym lepiej. Moi to non stop tylko w bodziakach siedza ;)
Co do butkow to zostaw bo te sa ok. Te szmaciane, skurzane sa dobre jak maja miekka podeszwe, bedziesz miec na spacery.
Ja pisze zeby nie kupowac tych z twarda podeszwa, wysoki za kostki -jak to nam zawsze mowiono ze dzieco musi miec but wysoki zeby kostkd trzymal, twardy i mocno zapiety. Teraz sie tsk nie robi bo to i nie wygodnie i zle dla dzieciaka.

Dobrze ze piszecie o tych butach bo ja tez mam mega zagwostk e i tez mysląłam ze im bardziej stabilizujący but tym lepiej. Moi tez wiecznie skarpety sciagali, dlatego prawie całą zimę w rajtuzach chodzą i problem z glowy, im ciepło, a z tyłka nie ściągną, a dresy wiecznie na wysokości kolan były, a skarpety hen daleko.

Laptop to u nas tez hit, mamy jednego rozwalonego to im połozylismy na ziemi ale zabawa przyciskami byla tylko chwilę bo przeciez nie świeci więc jest "nieprawdziwy" ach te bestie juz bez problemu takie rzeczy oceniają.

Dzis lepsza noc, pierwsza pobudka o 4 więc jakos odespałam ale to nic nie znaczy biorąc pod uwagę całość.
Shyla - moi kiedys ładnie spali, co prawda budzili sie na butlę, ale zaraz potem w kimono, a teraz to już pisałam jak jest:-(

Chyba im kupię takie zestawy na chrzest 6-częściowy komplet do Chrztu - Gniewko Zaczarowane Sny nie jest tani ale za to wszystko oprócz muszki i koszuli jeszcze wykorzystam i kurteczkę i kamizelke no i sztruksy więc chyba się nie będę zastanawiać, tymbardziej, że nie mam jeszcze kurtek na wiosnę dla nich a te akurat wykorzystam, najwyżej potem upiorę i będzie git - jak myslicie?

niuleczka - super ten komplecik bardzo mi sie podoba wlasnie mysle o czym podobnym co mozna pozniej jeszcze wykorzystac, a nie wydac kase na jeden raz i koniec

Zabolek- to co miały musiałam wymienić bo im na giry nie umiałam zapiąć....Dla Kacperka nic nie dostałam, dla Amelii mam, ale tamte jak tak w sklepie zajrzałam to rzeczywiście wąskie....

Niuleczka- zestawik śliczny:tak:, a ja mam nadzieję,że moim się nie odwidzi....póki co to do tej pory budziły się tylko na jedzenie a teraz śpią nonstop.....koleżanki mała też odlot...w maju będzie roczek, obudzi się o 2-3 w nocy i koniec spania...

Moich dzieci hity:
Mini Disco - Kaczuszki - YouTube
Piosenki dla dzieci. Krasnoludki. Lulek.tv - YouTube jak to odpalę to chwila luzu....a Kacper dodatkowo uwielbia oglądać fakty:errr: Boziu co z niego wyrośnie....

My po wizycie i jestem super uspokojona i happy....mały nie dość,że mu policzyła wiek korygowany czyli nie 4.5 a 3.5msc to stwierdziła,że wiele rzeczy robi jak 6-miesięczne dziecko:-) czyli jest bardzo silny:-), ma małą asymetrię, ale pokazała jak nosić. Matka nie dość,że uspokojona to jeszcze dumna jak paw a raczej dwa pawie wyszła:-D :-) po drodze jeszcze zakupy- mamusia kupiła sobie bluzeczkę w tkmaxx i po powrocie do domu kolejna niespodzianka: mały zaczął się turlać:-D to nie pytajcie co stało się z dumą matki:-) i niech ta nasza pediatra od szczepień spróbuje się go jeszcze uczepić!!!!!

Ostatnia edycja:
sylha - nic tylko cieszyc ze synus takie chlopisko silne.
cailina - ja dzisiaj na sprzedaz Filipcia chyba wystawie a szczerze to jak nie bedzie robil kupki to tak zrobie. Dla lekarzy tutejszych na mleku mm moga nie robic do 8 dni a moj nie robi juz 4 i sie prezy wygina wydziera ze masakra, 13 mamy kolejne szczepienie to jej powiem ze to nie jest normalne niech sama do ubikacji nie idzie 8 dni :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dzisiaj mu dam troche wody sprobujemy jeszcze tak

reklama
Marcikuk na piersi dziecko moze tyle dni nie robic kupy. Na mm powinno co dzien.
Daj herbatke z kopru wloskiego, jesli dajesz juz zupki do tam tez dawaj zawsze koperek.
Jesli jestes odwazna pomoz termimetrem ( wiem niezbyt dobre rozwiazanie ale skuteczne)

Do góry