reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

hej dziewczynki
Ankos - ja nie mam, ale slyszalam ze taki fotelik na krotka mete. I nie za dlugo z niego skorzystasz, jezeli masz aktywne dzieci. Znajoma uzywala, ale jej dziecko tylko pare minut i juz marudzilo bo chcialo wyjsc. Moze i fajne, ale czy warto na chwile za taka cene??? No i Cailina jest "namacalnym" tego przykladem :-)

Anula - u nas przy zebach tez bylo duzo wiecej kup :tak: czasem ich przeczyscilo, ale wiekszosc kup byla normalna, tylko zamiast 1-2 dziennie bylo 4-5 na dzien i do tego bardzo czerwone policzki (bez goraczki). Pewnie Ci sie zaczyna...
Sylha - ale bajer! mi sie podoba:tak:

Lola - my ciagle karmimy w bujaczkach, foteliki kupilismy takie montowane na krzeslo, ze wzgledu na brak miejsca. Nie uzywamy ich jeszcze, bo rozkladaja sie pod katem 90 stopni (moze 95) wiec musza dobrze siedziec.
A nianie to mam przesuper, ale niestety pewnie takiej juz nie kupi, bo ma 16 lat!!! Ale zasieg i moc taka, ze czasem wiem co sie u sasiada dzieje, a na noc musze sciszac prawie do minimum bo jest tak mocny.
Pieknie Ci spia - oby tak dalej!!!

Magda - ale Cie zlapalo, znam ten bol - ale twoj zdecydowanie byl silniejszy. Bedzie dobrze, trzymaj sie!

Zabolek - biedulko... szybkiego powrotu do zdrowka, no to ladnie Cie rozlozylo... i jestes sama z dziecmi w domu?

U nas bez zmian w sumie, Lucy bierze sie za samodzielne siadanie, Kevin zas rozturlal sie po calym pokoju (nie tylko na macie)

Pozdrowienia

reklama
Laseczki u mnie też był najpierw "tylko" ból pleców około tygodnia..wiem, ze było to z przeciążenia, bo po rehabilitacji wnosilam bliźniaki w fotelikach, do tego małe zakupy i Damian który szedł przede mną swoim.żółwim tempem;) a mieszkamy na 3 cię bez windy:( niestety.
U nas potrójne zapalenie oskrzeli, dziś kontrola z Damianem, jutro z bliźniakami, ale widzę, ze jest duuuuuuzo lepiej:)

elunia u mnie identycznie
milenka szykuje sie do siadania a miloszkowi jeszcze troche wiec tez pozostalo mu tylko turlanie i swietnie mu to wychodzi nie mozna go z oczu spuscic nawet na chwile
dziewczyny w jakiej pozycji wasze maluchy lubią spać? moj milosz upodobal sobie na boczku albo czasem na pleckach ale nogi muszą być gdzies wysoko załozone

Taka hustawke to my mamy na placu zabaw, ale nie wiem gdzie cos takiego kupic.
Ja juz uzywam krzeselek do karmienia, ale moje sie odchylaja do tylu wiec chlopaki nie sa na super pionowo.
Co do kup to moje dzis zaliczyly po 5 oboje miedzy godzina 7 a 12 wiec bym sie nie martwila, tak to jest jak sie dokarmia. Znam dzieci co kazda pielucha to kupa i moje chyba do nich naleza;-).
Dzis podejscie drugie do kupowania kurteczek-choliwcia, tu to w styczniu predzej sie kupi kapielowki niz kurtki! Moje z rozmiaru 6-9 miesiecy juz wyrosly, wiec chce wieksze, ale bardzo maly wybor jest. Dzis sprobuje w tesco.
Mati co do spania, to moj Roro tez lubi na boczku, nauczyl sie sam wiec ja go nie prostuje.

cailina moje juz tez wyrosly z 6-9 ja za kurteczkami to sie rozejrze w marcu narazie jeszcze smigamy w kombinezonach
moj milosz tez sam sie nauczyl na boczku czasem taz na brzuszku mu sie zdarza
chyba poszedl po mne bo ja tez uwielbiam te pozycje do spania
pamietam jak w ciazy bylam to bardzo brakowalo mi spanka na brzusiu
pozdrawiam

No wlasnie, ze moje juz z kombinezonow tez wyrosly, wiec bida, kurteczki rekawy przykrotkie i na plecach przykrotkie tak mi porosly!

czesc laski.mi plecy tez wysiadly.wczoraj maz mnie ketonalem posmarowal,bo nie moglam sie podniesc.wszystko przez moja kornelcie,ktora ma skok rozwojowy i tylko chce na rekach i skubanica chyba sama siadzie za 1 lub 2.i mnie gardziolko zaczelo pobolewac.juz mnie wkurza ta zima i chorobska.wyrwalam sie wczoraj do kosciola a jakas baba za mna centralnie kaslala mi w kolnierz-ludzie sa beszczelni!

Dziewczynki pilnowac pleckow przy dwojce latwo moga wysiasc zwlaszcza po obciazeniu z ciazy
Lola - u mnie to samo noc przespia a w dzien co 3h jedzonko. Ostatnia noc tez mi ladnie przespali bo od 22 do 5 rano i potem do 9 jeszcze. U nas Mateusz to ten powazny on jest ciagle zdziwiony i wszystko go interesuje chcoiaz juz sie usmiecha a Filip to sie usmiecha caly czas taki wesolutki jest i ma zadowolona minke i zaczyna cos gadac ale to jeszcze nie gaworzenie. Co jakis czas jakis dziwek z siebie wydaje
Lola, sylha, gienus - wy pewnie bedziecie kojarzyc Onlyone z forum blizniakowego. Dzisiaj powitala na swiecie dwoch synusiow

reklama
Dzis mi sie Cianek zaczal dlawic na bananie, musialam go obrocic i niezle puknac w plecy az wyplul (a potem dalej jadl). Jestem co 2 lata szkolona w pierwszej pomocy dla dzieci ze wzgledu na prace w zlobku, ale nigdy nic nie musialam uzyc i nie wiedzialam czy mi wystarczy zimnej krwi. Wystarczylo, choc az sie mi goraco zrobilo!

Do góry