reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Czesc dziewcyny. A u mnie sielanka. Az wsyd pisac , puki co dziewczynki sa rewelacyjne , radosne i usmiechniete . Na rekach nie nosze a one jakosc tez nie lubią , całe sa love mi jak leza i sie do nich gada . Mam nadzieję , ze tak zostanie hihihi. A nocki rózne pierwsze spanie mają około 6-7 godzin a potem co 3 godzinki . Jak spia ze mną to sa spokojniejsze a jak w łóżeczku to troche gorzej.
Teraz szykujemy sie do chrzcin za tydzien . Własnie kupiłam sukieneczki 1918490200[1].jpgpotem bede chciała sprzedac po świetach w grudniu rozmiar 62 moze ktos bedzie chciał.

Maga30 ja mam tak samo ze spaniem , mam nadzieje ze wytrwam tak i nie bede musiała kołysac.

a to moje pociechy z dzisiejszej sesii hihih
rozala dd.jpg_MG_4873_ dfiltered.jpg

a CO DO USMIECHÓW TO MOJE smieja sie cały czas. A ty kochana Milenko sie nie martw , ja tez z bioderkami ide do kontroli a tydzien bo rozalcia cos tam miała a sczepienia mam 2 grudnia po 3 sczepionki kazda masakra.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziewczyny co do rytułałów to juz jak Franio byl malutki to ktos nam poradzil i tak tez robimy teraz, takim głownym bodzcem wieczornym jest kapiel i karmienie....mam wrazenie ze to bolace brzuchy, sama nie wiem niby dzisiaj byly kupki ale Stas puszcza baczki teraz i widze z jednej strony ulge, a z drugiej ze meczy go ten brzulek:-(
Musze kupic im jakąs pozytywke bo ta w karuzeli jest lipna zreszta baterie dzialaja 2 dni:((( i w ogole nie zbyt lubie ta karuzele

Ewa211- sliczne anioleczki :) kupilabym od Cibie jedna sukienke ale moje beda miec chrzest dopiero w maju (chrzestna za daleko mieszka i to na nia czekamy)
karola- moje na poczatku jak baki puszczaly to smierdzialo jak stary by baka puscil :-) po zmianie mleczka zero smrodku:-) a karuzelke zmien, jakby mi baterie 2 dni trzymaly to bym z kasa nie wyrobila. U mnie prawie caly dzien karuzela chodzi i baterie zmienilam po 4mcach

Moj kregoslup troche lepiej, ale po kapieli dzieciakow znowu cos mi doskwiera... ahhh narzekam jak stara baba.... ups... chyba juz jestem stara... czasami czuje sie tak :szok::wściekła/y:

dzisiaj pierwszy raz Maya przewrocila sie z brzuszka na plecki, bylam w szoku :) mam nadzieje ze to niebyl przypadek. Teraz czekamy na postepy Lucasa. AAA wkoncu zaczely mu wloski kielkowac :)

Dziewczyny pomijajac fakt ze dzieciaczki sa male i np boli je brzuszek i nie moga zasnac zwroccie uwage na fazy ksiezyca.
Ja kiedys zauwazylam ze Max dwa dni w miesiacu zachowuje sie niespokojnie, nie tylko w nocy ale i w dzien.Co sie okazalo dzieci moich znajomych tez.Skojarzylam to z pelnia ale byly dwa dni do pelni.
W nast miesiacu to samo..Teraz wiem nawet u dziewczyn ze zbliza sie pelnia.
Dwa dni murowane.Dzis tez nie spalam bo dzieci nie spaly.A dzis w nocy pelnia wiec wszystko jasne.
Po pelni dzieci mam jak anioly.Cos w tym jest:-) to taka ciekawostka dla was:-)

spałam caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaałą noc:szok:
...moj M zabrał maluchy i mialam sypialnie całą dla siebie przez całą noc...nawet nie pamietam kiedy zasnełam, chyba w moment:tak:
Stas znowu popłakiwał i kwękal do pozna, zastanawiam sie czy to nie kolki.
A moze kolki zawsze maja ostry przebieg?
AAAAAAAA i musze sie pochwalic moj M dostał wczoraj propozycje fajnej pracy a co najwazniejsze wraca do branży, nawet nie wiecie jak sie ciesze

Renia, kiedy Ty podajesz wit c do tego zelaza?
My po spacerze, pogoda piekna ale zimno jak cholera, rety watek ciazowy nie zle sie opróznia:-D:-D:-D, Tossa Ty tez juz jestes w ogródku i witasz sie z gąską, cooooooooooooo?:-D:-D:-D

reklama
karola- gratulacje dla meza no i super ze zajal sie dzieciakami :-) zeby moj mnie tak rozpieszczal jak w domu jest...... hmmm chyba zagadam do niego :-D przydalby mi sie jeden dzien dla siebie a i on zobaczylby jak to jest z dwojka przez caly dzien no ale znajac mnie pewnie bym byla steskniona za dzieciakami.
Biore sie za zrobienie marcheweczki dla moich brzdacow i dzisiaj pierwszy raz im podam, mam gdzies czekanie do 6 mca jak mi to tu powiedzieli :tak:

Do góry