reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Ruch tu dzisiaj jak w wigilie o 20-stej na Marszalkowskiej:-D
Co, Wy bliznaiki w domu macie, ze takie zarobione jestescie?????
U mnie dzis byla bratowa po jakies zabawki po Franku i pojechala mi tekstem ze ja to mam zycie skoro jej mama czyli moja tesciowa kupila nam wozek mclarena za 1700pln:szok::szok::szok::szok::szok:k.............................wa mac, dobra akcja bo z tego co pamietam pozyczylismy jej wtedy 2.000 i jak miala nam oddac to poprostu poszla ze mna do sklepu i zaplacila za ten cholerny wozek. Dzizas ale mnie wkurzyla ze gada wszystkim jaki to drogi wozek sobie zazyczylam bo mi sie w dupie przewraca wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

reklama
karola79- ludzie czasami nie mysla co mowia, i nie wiedza ile wozek dla blizniakow kosztuje...
Ja dzis tez zarobiona, Lucas zaczal mi wydziwiac przy jedzeniu i musze z nim powalczyc zeby zjadl cala buteleczke, wczesniej nie bylo problemow ale chyba zgadal sie z siostra :szok::tak:

Jak wy dzieciaczki ubieracie w domku? U mnie 21-22 stopnie i zakladam im body i spiochy (pizamke bo tak wygodniej, no chyba ze mamy gosci). Czasami mysle ze im za cieplo. Jak mam wyjsc na spacer to wtedy to juz mam metlik.... czasami poprostu nie wychodze bo boje sie ze je zle ubiore.... zazwyczaj je przegrzewam ... wrrr

morgenrood- ja tez mam tak w domku i ubieram tylko bodziaka i do tego jakies legginsy /spodenki/spodniczka+ rajstopki itp... spiochy tylko na noc... a jak wuychodze ne dwor to na to co maja zakladam kombinezon i juz ;)

karola nie przejmuj sie co komu do tego? heh chyba jej zal dupe sciska... zal mi takich ludzi co to nie potrafia sie cieszyc czyims szczesciem. masz zajebisty wozek i jajco komu do tego!!

karola - olej ją ciepłym...
dobrze że nie zażyczyłaś sobie nowego zooma za 3200zł :p

dziewczyny czy wy pod koniec ciąży miałyście ból sutków, a jak się dotknie lub delikatnie ściśnie to pieką jak diabli ...nic z nich nie leci ...

u mnie dzieciaki na razie ważą córa – 1950g i wymiarami odpowiada 32t1d, syn – 1810g i wymiarami odpowiada 31t4d – jestem w szoku! a w 2 tygodnie przytyłam 4kg ...

karola - olej ją ciepłym...
dobrze że nie zażyczyłaś sobie nowego zooma za 3200zł :p

dziewczyny czy wy pod koniec ciąży miałyście ból sutków, a jak się dotknie lub delikatnie ściśnie to pieką jak diabli ...nic z nich nie leci ...

u mnie dzieciaki na razie ważą córa – 1950g i wymiarami odpowiada 32t1d, syn – 1810g i wymiarami odpowiada 31t4d – jestem w szoku! a w 2 tygodnie przytyłam 4kg ...

Tossa ten bol sutkow jest normalny ;) piersi przygotowuja sie na karmienie, produkcje mleka itp... jesli boli to smaruj bepanthenem albo jakas inna mascia z lanolina na przyklad... ;) pomoze

co do usg to nie bierz sobie za bardzo do serca bo nie jest zawsze dokladne, moje mialy byc mniejsze i usg pomylilo sie o ponad pol kg w przypadku Sophii, a powiem Ci,ze sprzet w UK maja swietny... a w pierwszej ciazy- prowadzonej w Pl pomylili sie o 1,4 kg miala wyjsc cora 3kg a wyszla 4,4 kg...
najwazniejsze,ze przybierasz ladnie na wadze a brzuszek rosnie super(widzialam fotki)
pozdrawiam :-)

no zobaczymy z tą wagą maluchów po porodzie, aczkolwiek jak mój mąż zasugerował że jeszcze błąd pomiaru trzeba doliczyć to lekarz trochę się obruszył...fakt że jest jednym z lepszych specjalistów i na prawdę z tego co wiem to bardzo rzadko się myli ...ale ja i tak się cieszę że tyle ważą tak nawet pi razy oko :-) jak coś to nie będa kruszynki :-)

co do sutków - to w takim razie sobie rano posmaruje, miałam nawet tak sama z siebie posmarować ale wolalam się zapytać was - jesteście bardziej doświadczone ... na razie z cycków mi nic nie cieknie ani na sutkach nie ma żadnych strupków z zaschniętej siary...ale tak właśnie wzięlam je w ręce i delikatnie chciałam obmacać to i całe cycki mnie pobolewają

heh rano, rano już mamy :-)

dzisiaj wstalam wczesniej zeby troche dom ogarnac przed tym jak dzieciaki sie obudza, no i zgadnijcie co????..... One tez postanowily wczesniej wstac i pomoc mamie :szok::baffled:

Haha moje tez coraz wczesniej sie budza. Dziewczyny mam problem bo moja Zoska budzi sie tylko raz na karmienie a Maia az 3 razy co 4 godz, tez tak macie ?

Tossa, mowilam o parasolce z ktorej korzystal Franio:))))) jak moja tesciowa dowiedziala sie ile kosztowal Jogger dla blizniakow to stwierdzila ze jej syn sie zacharowywuje a ja wymyslam dla dzieci wszystko co najdrozsze bo jestem zlaosliwa i przesiaknieta egoistyczna.........:no:
Wali mnie toi tak naprawde bo wyslalismy jej mailem zdjecia dzieciakow chyba ze 2 tyg temu i jeszscze nawet nie odpisala.
Ona mieszka w Londynie i ch:no:ialam zeby spojzala na Clarcsy dzieciece bo chcialam jeden model kupic Franiowi i pomyslalam ze moze tam byc taniej...minelo 7 miesiecy jak nie miala czasu wejsc do sklepu a teraz dowiaduje sie ze wlasnie kupila clarksy dla wnuczki, a mi ceny sprawdzic nie mogla wrrrrrrrrrrrrrrrrr

reklama
Tossa, mowilam o parasolce z ktorej korzystal Franio:))))) jak moja tesciowa dowiedziala sie ile kosztowal Jogger dla blizniakow to stwierdzila ze jej syn sie zacharowywuje a ja wymyslam dla dzieci wszystko co najdrozsze bo jestem zlaosliwa i przesiaknieta egoistyczna.........:no:
Wali mnie toi tak naprawde bo wyslalismy jej mailem zdjecia dzieciakow chyba ze 2 tyg temu i jeszscze nawet nie odpisala.
Ona mieszka w Londynie i ch:no:ialam zeby spojzala na Clarcsy dzieciece bo chcialam jeden model kupic Franiowi i pomyslalam ze moze tam byc taniej...minelo 7 miesiecy jak nie miala czasu wejsc do sklepu a teraz dowiaduje sie ze wlasnie kupila clarksy dla wnuczki, a mi ceny sprawdzic nie mogla wrrrrrrrrrrrrrrrrr

Kochana ja Ci moge wyslac Clarksy looknij i zobacz jakie chcesz, jak cos to nie ma problemu ;) Boys Smart Shoes & Casual Shoes for Toddlers Aged 2 - 4-Clarks

Do góry