reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Witam,

mi jeszcze troszeczkę czasu zostało, ale robię obeznanie rynku i mam pytanie, czy któraś z Was ma może dla swoich pociech taki leżaczek:
FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK G5914 3w1 +GRATIS (2561997766) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ??
Zastanawiamy się jeszcze nad tym:LEŻACZEK, BUJACZEK 3W1 FISHER PRICE Z WIBRACJAMI (2567420515) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tego opinie znam, widziałam nawet w praktyce u koleżnaki- bardzo sobie go chwaliła, ale tamten trochę emek się uparł, bo ma metalowe płozy i dodatkowo melodyjki.....ale widzę,że jak dla starszego dziecka to się nie blokuje jak fotel tylko nadal się buja...

reklama
Nie, mamy dwa, aczkolwiek na razie przydaje się tylko jeden - dziewczyny raczej nie przepadają za nimi, szybko się nudzą, jak były młodsze to Maja lubiła wibracje, teraz średnio. Myślę że od ok 6 miesiąca będą chętniej w nim przebywać.
Generalnie to nie opłaca się kupować nowego, ja mam dwa używane za 200PLN i jestem super zadowolona.

Sylha my dostaliśmy w prezencie dwa foteliki huśtawki z muYczkami automatycznym stopniowaniem bujania i jeden leżaczek z wibracjami i szczerze...od narodzin kilka razy korzystalam moje maluchy wogole nie chcą w nich ani leżeć ani siedzieć...ale mojej koleżanki córka tylko w takim cudenku siedzi więc na początek kup jeden i zobacz jak sie sprawuje jak chcesz prześle ci zdjęcia moich mogę ci jakiś sprzedać bo leżą i kwitną

Sylha - ja mam 2 najprostsze leżaczki Primi Sogni, nie bujają, nie wibruja, ale służa do leżenia/siedzenia i w tym sensie nie wyobrażam sobie życia bez takiego sprzętu..a i karmić butlą w nich jest rewelacyjnie :tak:

Dziewczyny dzisiaj byłam z dziećmi na szczepieniach. Kupiłam plastry i krem Emla, taki znieczulający, smaruje się kremem, nakleja na to plasterek i tak min 1 godz przed szczepieniem, max 2 godz. I powiem Wam, że mi dzieciaki nawet nie jęknęły:-)
Za to później dały do wiwatu, cały dzień marudne, płaczące, nieśpiące....masakra, nawrzeszczałam na teściową, mężowi się oberwało....ciężki dzień.

Dziewczyny dzisiaj byłam z dziećmi na szczepieniach. Kupiłam plastry i krem Emla, taki znieczulający, smaruje się kremem, nakleja na to plasterek i tak min 1 godz przed szczepieniem, max 2 godz. I powiem Wam, że mi dzieciaki nawet nie jęknęły:-)
Za to później dały do wiwatu, cały dzień marudne, płaczące, nieśpiące....masakra, nawrzeszczałam na teściową, mężowi się oberwało....ciężki dzień.

ale patent:szok::happy2:potrojna matka i takich rzeczy nie wiem :confused:Moniek jak dla mnie bomba chetnie sprawdze przy nastepnym szczepieniu, czyli niedlugo bo we wrzesniu mamy pneumo;/

mase czasu mnie nie bylo sorrryyy ale bylam mega zabiegana i kupe czasu w rozjazdach i jakos tak komp nie byl mi po drodze zreszta wiecie jak to jest przy trojce jest co robic...;-)

no ale wracam jedna noga;-) jedna, bo zabkujemy i palimy sie na czworaki, wiec obawiam sie, ze juz wkrotce zamiast odpalac kompa, bede przybijac gwozdzia ze zmeczenia hehe

tolivei jak tam city select sie sprawuje jak dla mnie bomba w naszej miescinie bestseller na ulicach lol :-):-):-)wiara sie na nas gapi jak na ufoludki i non stop zagaduje co to za zajebisty wozek (mamy jeszcze dostawke dla starszej do niego), wiec faktycznie musi to wygladac komicznie- sama ja i dlugo dlugo do przodu dzieci dziieci dzieci:-D

Yummy faktycznie kopę lat;-) Zaglądaj częściej.
Co do Emla to są 2 minusy, koszt 30 zł za tubkę 5 g kremu i są tylko 3 plasterki, moje miały dzisiaj po 2 szczepionki, więc jeden plasterek przecięłam na pół;-) No tylko na receptę.

reklama
Agata- jeżeli ich stan jest OK, to chętnie polukam na zdjęcia!!!!!
Co do kupowania używki na allegro to już odpuściłam, bo kupiłam jeden maxi cosi używany gdzie pisało: stan idealny- jak nowy, zdjęcia też super, szkoda,że porobione z takiego ujęcia, gdzie było widać same superlatywy, jak przyszedł to z jednej strony mała plamka na obiciu- ok idzie wyprać, logo maxi cosi naderwane i co najgorsze dolny pasek do regulacji pasów przy końcu nadszarpnięty!!!!!Jak oglądałam to dzieciaczki powinny z niego wyrosnąć nim jego naderwanie będzie miało wpływ na bezpieczeństwo. No sorry, ale takie coś to już nie jest dla mnie stan idealny......raz zalicytowałam ciuszki- też jak "nowe" no skoro jak nowe to powinny wyglądać na nowe a nie sprane....także się sparzyłam do używek allegrowych

Do góry