reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Tossa dzięki
Yummy u nas Julka od samego początku miała złą morfologię,więc myśłę,że u Was jak było ok to tak jest,ale badania nie zaszkodzi zrobić,a mamusia będzie spokojniejsza.Teściowa dzwoniła z pracy,że i Asia ma anemię więc zajebiście.Jutro do neonatologa po zwiększenie dawki leków,lekarka mówiła,że taki stan może się utrzymywać do roku czasu,u dzieci z niską wagą urodzeniową i wcześniaki zazwyczaj tak mają.
Waga moich dziewczyn z wczoraj Julka 3860g a Asia 4060g

Moje dziewczyny tez mialy niedokrwistosc, Maja jeszcze w szpitalu miala przetaczana krew, pozniej odroczyli jej tez termin operacji przepukliny przez te wyniki nieszczesne;/ U Julki bylo lepiej, obie braly Ferrum lek przez 4m-ce i poki co <odpukac> przeszlo. Lekarka podpowiadala nam tez wprowadzenie rozszerzania diety wczesniej ze wzgledu na niedokrwistosc wlasnie.

yummy - co Ty im pakujesz ze one tyle waza :-):-)Moje starsze o ponad miesiac a waga jak u Twoich :-D:-D:-D a swoja droga to dobrze ze maja taki apetyt:-D.
A co do dziadka to chwala ze jest zawsze to lzej no i towarzystwa dotrzyma.

Ja znow robie moim morfologie, bo nie jestem do konca zadowolona z angielskiej sluzby zdrowia, wiec czesc badan robie na wlasna reke.

my ze względu na anemię wylądowaliśmy u hematologa - o dziwo po ostatnich badaniach w kajecikach mają wpisane że bez leków...ale kolejna wizyta w maju

My ze szpitala też wychodzilismy z dobrymi wynikami a Kacprowi już 2 miesiace póżniej popsuły się a Filipowi jak miał 3 miesiące i od tamtej pory cały czas biorą ferrum. Nasza lekarka powiedziała że najlepiej jak będą brali 6 miesiecy to uzupełnią również zapasy.

Walawanderki, zgadza się Oskarek ma słabszą morfologię. Chłopcy mają wrodzoną niedokrwistość, w szpitalu mieli po 3 razy przetaczaną krew. Przez półtora miesiąca dostawali po 0.5 ml żelaza (FERRUM LEK) ale po kontrolnej morfologii okazało się się hemoglobina jest w dolnej granicy (11,5 i 12 nie pamiętam w jakich jednostkach to jest) i dr kazała podawać po 5ml!!!! Ja im podaję 1x2,5 ml bo pytałąm innego lekarza i powiedział, że skok z 0.5 na 5 ml to przesada tym bardziej że żelazo nie jest poniżej normy.

Yummy_mummy_82 Twoje maluchy mają dokładnie taki sam wiek urodzeniowy jak moje korygowany :D U nas waga tydzień temu 4800 i 4700 więc teraz będzie juz 5000g i jedzą po 120 ml. U mnie widac różnicę między chłopcami, Igor jest na moje oko ok 4 cm dłuższy. Powyciągałam już pajace dla niego w rozm 68, bo te na 62 są ciut za małe. Ogólnie chłopaki rosna bardziej wzdłuż ;)

Ostatnia edycja:
Monia faktycznie:-) co do joty:-) i wagowo tez leb w leb:p
Walewanderki w 70% mleko domowej Mlocki:-D w 30% Hippem karmie moje kanalie:p

Renia dzieki za post...hmm w takim razie w weekend robie wypad na pobranie krwi maluchom, trzeba to skontrolowac:tak:

MoniaN hmmmm no to moje mają HGB 8,8g/dl gdzie norma jest od 12 do 16 i dziwie się dlaczego nie zaproponowali przetoczenia,ciekawe co nam jutro lekarka powie

reklama
Donka myślę że przetaczanie to juz ostateczność, Mój Kacperek trafił do szpitala i poziom hgb wynosił ok 7 była propozycja przetoczenia ale na szczęście wyniki poprawiły się. Do domu wychodziliśmy i miał ok 9, a ostatnio ok 12. więc 8,8 to nie jest jeszcze bardzo zle.

Do góry