reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Sikorkaaa powiem tak ja powrót ciężko znoszę. Gdybym mogła sobie pozwolić na wychowawczy wolalabym zostać z dziewczynami w domu. Wiem że jest dużo dziewczyn które cieszą się powrotem do pracy i do ludzi, ja do nich nie należę. Teraz mam wrazenie że jestem kiepską mamą i kiepskim pracownikiem. Mamą bo córcia już nie chce się do mnie przytulać i wybiera babe, pracownikiem bo nie siedzę w nadgodzinach które u mnie w firmie są konieczne żeby wyrobić się z pracą. Pewnie z czasem to wszystko jakoś się ułoży, ale narazie jest nie ciekawie.
Kamiladon a jak twój powrót?

reklama
Hej dzięki zee pytasz. U mnie powrót bardzo ok ale ja wróciłam tylko na pół etatu narazie. Takzee wyszłam do ludzi, coś tam.zarabiam a jednocześnie moja mama nie musi przychodzic codziennie. Ja pracuje po 8h ale 10/11 dni w.miesiącu.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy Waszym niemowlakom zdarzyła się biegunka że sluzem i pasmami krwi? Co zdiagnozowali lekarze? Jesteśmy z Oliwką od środy w szpitalu, wyniki krwi i moczu dobre, wirusów w kale nie ma, czekamy na wyniki posiewu. Lekarze mówią że to alergia, no ale ona od 1,5 miesiąca jest na Bebilon pepti..czy może u Was wyszła alergia po takim czasie? No i to hydrolizat a nie mleko. Ja już nie wiem co o tym myśleć, martwię się o nia strasznie i bardzo tesknie za Olkiem w domu, ma dopiero 3,5 miesiąca a ja go już zostawilam na tyle czasu:(

Dziewczyny czy Waszym niemowlakom zdarzyła się biegunka że sluzem i pasmami krwi? Co zdiagnozowali lekarze? Jesteśmy z Oliwką od środy w szpitalu, wyniki krwi i moczu dobre, wirusów w kale nie ma, czekamy na wyniki posiewu. Lekarze mówią że to alergia, no ale ona od 1,5 miesiąca jest na Bebilon pepti..czy może u Was wyszła alergia po takim czasie? No i to hydrolizat a nie mleko. Ja już nie wiem co o tym myśleć, martwię się o nia strasznie i bardzo tesknie za Olkiem w domu, ma dopiero 3,5 miesiąca a ja go już zostawilam na tyle czasu:(
Nie miałam takich przygod ale moi mieli śluz po pepti i przeslismy na nutramigen lgg (jeszcze wiekszy chyba hydrolizat) i przeszło. Po nutramigenie lgg jest jeszcze nutramigen purimo i cos jeszcze już dla totalnych alergikow także myślę, że powinni pomsylec o zmianie mleka natomiast nie wiadomo czy mają nutramigen aby wam zaproponować zmianę.

Nie miałam takich przygod ale moi mieli śluz po pepti i przeslismy na nutramigen lgg (jeszcze wiekszy chyba hydrolizat) i przeszło. Po nutramigenie lgg jest jeszcze nutramigen purimo i cos jeszcze już dla totalnych alergikow także myślę, że powinni pomsylec o zmianie mleka natomiast nie wiadomo czy mają nutramigen aby wam zaproponować zmianę.

Od wczoraj jestesmyjes nutramigen puramino( lgg mielismy przed bebilonem pepti i mala go nie tolerowala) i pomogło- biegunka ustala, krwi nie ma , więc na szczęście to alergia a nie coś poważniejszego. Takze jest ona totalnym alergikiem..

Od wczoraj jestesmyjes nutramigen puramino( lgg mielismy przed bebilonem pepti i mala go nie tolerowala) i pomogło- biegunka ustala, krwi nie ma , więc na szczęście to alergia a nie coś poważniejszego. Takze jest ona totalnym alergikiem..
Może mieć po prostu mocną alergie na bialko.krowie.
U mnie córka ciagle na nutramigenie a syn juz na.bebico normalnym.
Takze spokojnie. Do roku powinno przejść.
Jeśli będzie tolerować inne jedzonko jak już wprowadzisz to się nie.martw

Może mieć po prostu mocną alergie na bialko.krowie.
U mnie córka ciagle na nutramigenie a syn juz na.bebico normalnym.
Takze spokojnie. Do roku powinno przejść.
Jeśli będzie tolerować inne jedzonko jak już wprowadzisz to się nie.martw

A kiedy zaczęłaś rozszerzać dietę u swoich alergików? Ja chcialam po4 miesiącu, bo oboje są na mm.synek je zwykły bebilon i już się nim nie najada więc czekamy tylko aż skończy te 4 miesiące. Tylko teraz nie wiem co z cora, chciałam w tym samym czasie im rozszerzać.musze pogadać z pediatrą albo alergologiem chyba.

Ja rozszerzałam szybko.bo jak.skonczyli jakoś 4,5 miesiąca bo moi.na tym nutramigenie straszne pulpeciki byli. Takze chodzilo o ograniczenie mleka i spowolnienie tycia. Tak.naprawdę teraz dopiero.nam.niedawno.na białko kury wyszła wysypka. Wszystko inne jedzą. Nawet córka je serki czy jogurty mimo że mleko jeszcze nutramigen

Ja rozszerzałam szybko.bo jak.skonczyli jakoś 4,5 miesiąca bo moi.na tym nutramigenie straszne pulpeciki byli. Takze chodzilo o ograniczenie mleka i spowolnienie tycia. Tak.naprawdę teraz dopiero.nam.niedawno.na białko kury wyszła wysypka. Wszystko inne jedzą. Nawet córka je serki czy jogurty mimo że mleko jeszcze nutramigen

Dzięki za podpowiedź:) my u synka koniecznie będziemy też szybko rozszerzać bo się pulpecik robi- od dwóch tygodni jest wylacznie na mm i dużo przybrał na wadze. Odwrotnie niż młoda- ja musimy podtuczyć;)

reklama
Do góry