reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

U nas jest całkiem fajnie. Chłopcy bawią się ze sobą świadomie czasami :) jeden drugiego gania po domu ;) Obydwaj siadają już sami. Dziś byliśmy u neurologa, lekarz stwierdził, że do rehabilitacji to tylko ze względu na kosmetyczne poprawki.

Niestety przypałętały się kolejne choróbska, chłopcy mieli przez 3 tygodnie katar a u Ignasia zrobił się stan zapalny w jamie ustnej i gardle od ząbkowania i był antybiotyk.

reklama
Nietupska super ze razem się bawią. Moje w tej chwili coś opętało i non stop rączki. Jedna jęczy tak dzień cały ze pod koniec dnia aż głową boli. Chyba zaczynają być o siebie już trochę zazdrosne, bo jak wezmę jedna na kolana to za chwilkę materializuje się druga ze też chce :). Super ze neurolog już nie ma większych zastrzeżeń. Dużo zdrówka dla maluchów, może jak teraz się wychorują to później będą mega zdrowe.

Hej dziewczyny,powiedzcie mi jak to jest z tym ulewaniem,moje córeczki maja 7 tygodni i strasznie im się ulewa,karmię je mm Babilon Nenatal Home dla wcześniaków,zalecenie neonatologa,czy macie jakieś rady żeby się tak nie ulewalo,do jakiego czasu może im się tak ulewac?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kłaść wyżej, czyli np położyć poduszkę klin pod materac, karmić też wyżej. Karmić częściej mniejszymi porcjami.

Do dwóch miesięcy ulewanie jest "normalne" i się tego nie leczy, potem już warto przejść się do gastrologa albo chociaż pediatry. Leczenie jest takie samo - zagęszczenie mleka Bebilonem nutrition lub specjalne już zagęszczone mleko. Leki tzw IPP (polprazol, bioprazol, helicid - wszystko to działa na tej samej zasadzie.) Lekarze lubią też dawać syropy - debridat i gastrotus baby - ja nie jestem za dawaniem słodkiego ulepku kilkumiesięcznemu dziecku.

Chce kupić spacerówkę parasolkę. Czy możecie podzielić się modelami i opiniami? Będzie mi potrzebna na umiarkowanych wertrpach. Moje panny skończyły wczoraj 9 miesięcy. A szuka tylko miejsca żeby wstać i stoi już przy meblach a M wymyśliła sobie ostatnio ze będzie zasypiać tylko u mamy na rączkach, co przy tych upałach nie jest zbyt wygodne ☺. W niedzielę chrzest i już sobie wyobrażam te dzikie krzyki ☺.

Kochana my mielismy chrzest tydzien temu i większość czasu.siedzieliśmy w zakrysti :)
Co do wózka.parasolki to my kupiliśmy jedną z.najtańszych easygo duo.comfort i w sumie jest ok. Ale na dużych dziurach ciezko.się podbija. Natomiast sklada się fajnie więc w bagazniku zostaje jeszcze sporo miejsca. I to co mi zależało to oparcia rozkładają się na płasko i każde ma oddzielny mechanizm wiec jedno może spać,a drugie siedzieć.
U nas też armagedon. Tymek raczkuje, wspina się ,a Zosia się trochę denerwuje bo jesCze nie potrafi. No i Zosia reaguje na Tymka, zaczepia go, a on nic. Do innych dzieci się śmieje a ją traktuje jak element wyposażenia :/

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Już sobie wyobrażam jak moje dzieci wypełnią kościół krzykiem bólem i cierpieniem uszu u wszystkich obecnych :).
Dzięki za info o spacerówce, brałam ją pod uwagę bo jest tania :). U mnie Małgosia zaczepia do zabawy i chce interakcji a Amelka kompletnie ja ignoruje, łącznie z tym że potrafi po niej przejść :).

Dziewczyny zadam głupie pytanie. Czy karmicie swoje dzieci tą samą butelką? Bo cyca przecież nie myjecie przed podaniem drugiemu dziecku. A w końcu wcześniej czy później i tak zaczną brać te same zabawki do buzi więc jak to jest u was...
Moje póki co mają oddzielne butelki ale cyca podaje raz jedenej raz drugiej i jakoś go nie szoruje przed podaniem drugiej. A jeśli chodzi o butelki to czasem jeden zostanie trochę mleka a druga jeszcze głodna i czy jest sens robić nowe skoro tamto się zmarnuje...?

w5wqgu1rj2j1vu0p.png

Heda u mnie jak jedna zostawiła a druga jeszcze głodna była to tylko smoczek przekrecałam. Teraz nie ma to właściwie już większego sensu bo biorą do buzi wszystko co w zasięgu ręki i same wymieniają się smoczkami ☺.

reklama
Niby człowiek myśli o higienie o bakteriach ale chyba wcześniej czy później przyjdzie taki moment że będą się wymienić swoją flora bakteryjną...

w5wqgu1rj2j1vu0p.png

Do góry