reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

U mnie dziś dość niestandardowo jak na weekend nie ma męża. I z jednej strony trochę mi tęskno. A z drugiej czuje jakiś taki wewnętrzny luz. Mąż jest osobą bardzo pedantyczną. Lubi mieć wszystko uporządkowane i na każdy dzień robi listę zadań. Po przyjściu do domu odpytuje co zostało zrobione i sprawdza jak to zrobiłam. Ja z natury jestem balaganiara i dlatego dziś czuje się blogo ☺☺

No to się dobraliście jak w korcu maku. Korzystaj póki możesz kochana.

reklama
Cześć dziewczyny,no i stało się 24.04.2017 zostałam mamą dwóch córeczkę( ciąża 2k2o) mam nadzieję że mi pomożecie jako doświadczone już mamy :) no i pierwsze pytanie moje dziewczyny urodziły się w 36t,ściągam pokarm i karmię ich butelką,a mleka mam dużo,dostawiam je do cyca,widzę ze chęci maja,ale ten odruch ssania jest słaby,nie umieja tak ciągnąć,chociaz Oliwce lepiej idzie, myślicie ze jest szansa je nauczyć? No i czy któraś z was miała zapalenie pęcherza podczas karmienia,bo ja mam i dostałam antybiotyk Duomox czy któraś z was brała go podczas karmienia?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Gratulacje Sikorkaaa :) właśnie przeczytałam na forum o ciąży, że sie rozpakowałaś :) myślę, że zawsze jest szansa tylko trzeba cierpliwości i zaparcia, ja zostałam przy butelce, bo nie ukrywam, że mimo wszystko pod pewnym kątem jest to wygodniejsza opcja. Karmię w ten sposób już ponad 4 miesiące, moja córa też ma na imię Oliwia ;) sprawdziłam w laktacyjnym leksykonie leków substancję, którą zawiera ten antybiotyk i jest oznaczona jako L1 czyli najbezpieczniejszy. Jeśli lekarz wiedział, że karmisz to raczej przepisał bezpieczny lek

Ostatnia edycja:
Sikorkaaa, gratulacje! ja brałam duomox przy zapaleniu piersi, jest podobno bezpieczny. Co do karmienia polecam Ci grupę o nazwie bliźniaki na piersi na fb. Wiele dziewczyn tam zaczyna tak jak Ty - ściągając i dokarmiajac butelką, a potem długo karmią. Wszystko zależy od Ciebie ;) zdrówka dla Was!

Cześć dziewczyny,no i stało się 24.04.2017 zostałam mamą dwóch córeczkę( ciąża 2k2o) mam nadzieję że mi pomożecie jako doświadczone już mamy :) no i pierwsze pytanie moje dziewczyny urodziły się w 36t,ściągam pokarm i karmię ich butelką,a mleka mam dużo,dostawiam je do cyca,widzę ze chęci maja,ale ten odruch ssania jest słaby,nie umieja tak ciągnąć,chociaz Oliwce lepiej idzie, myślicie ze jest szansa je nauczyć? No i czy któraś z was miała zapalenie pęcherza podczas karmienia,bo ja mam i dostałam antybiotyk Duomox czy któraś z was brała go podczas karmienia?

Witaj. Moje tez sa z 36tc, początkowo ssały, ale słabo, przysypiały. Przyrost wagi byl maly, wiec Polozna zaleciła odciąganie pokarmu i karmienie butelką. Wtedy chociaż wiedziałam, ile wypijały. Ściąganie bylo upierdliwe, bo to czego nie zjadły z piersi to ściągałam albo robiłam na zmianę cyc/butla. Do dzis pamiętam warkot laktatora heh
Potem przyszedł moment, ze Male podrosły, może miały ze 2 miesiące - i dostawały tylko pierś. Ssanie nie sprawiało im kłopotu a i mleka miałam duzo. Bylo fajnie i wygodnie. Karmiłam je dokładnie rok

U mnie już pełzanie pełną parą. Jedna w jedną druga w drugą. A ja je tylko łapie żeby za daleko się nie rozpełzły :). Ale moje za dwa tygodnie będą już miały 8 miesięcy. Do siedzenia się rwą, ale narazie jeszcze jak im się jakimś cudem uda usiąść na bujaku to kiwaja się jak pijaki :), więc ja ich nie sadzam bo same nie są jeszcze gotowe. Byłam z nimi wczoraj na szczepieniu to ważą jedna 7970 a druga 7900. Trochę zwolnily z długością i jedna 76 a druga 74. Już od jakiegoś czasu ubieram je na 80, bo 74 było nadmiernie naciągnięte ☺

No powiem wam dziewczyny,że myślałam że będzie lżej, jesteśmy juz prawie tydzień w domu, no jest roboty przy dwójce dzieci,dobrze,że mąż jest teraz w domu i mi pomaga,co 3h pobudka,ściąganie pokarmu, zmienianie pampersow itp a wam jak szlo na początku?

reklama
Do góry