Hej Dziewczyny.
Dziękuję Wam za odpowiedzi dot. rozszerzania diety, JJka - pytałaś ile zjadają, po 3/4 słoiczka, wiec jakieś 100 ml.
Edytka - mam ten sam problem co Ty, głupia jestem jeśli chodzi o te posiłki i o stałe pory karmienia, nijak nie potrafię tak dnia zaplanować, wcześniej jak były na samym mleku to było dużo prościej, teraz się wszystko pokomplikowało
W zależności od tego jak zjedzą w nocy, tak wygląda mój plan na dzień, na przykład M. potrafi w nocy wołać dwa razy, wypija po 120 ml, L z kolei prześpi całą noc i za nić w świecie się w nią nic więcej nie wmusi. I tak jak pisałam wcześniej, jedna zjada 180 , druga 120 ml/ Dziś zjadły o 12 mleko, po 1,5 godzinie podałam im zupkę jarzynową, zjadły po 100 ml, mleka nie chciały w ogóle, wody, herbatki również, teraz 18 się zbliża i dopiero zjadają znów mleko. Przez miesiąc prawie nic nie przytyły, zrobiłam im wyniki dzisiaj i są w normie HGB 11,7 oraz 12,3 przy sporadycznym podawaniu żelaza, więc chyba nie jest źle, skoro na zdrowiu im się to nie odbiło. Chciałabym podawać już deserki, ponieważ mijają dwa tygodnie od momentu podawania warzyw, i też nie wiem o której to zrobić, pasowało by między obiadem a kolacją, ale godzina jest znów zagadką??? Powiedzcie mi jeszcze proszę, jak np. na obiad zjedzą 100 ml zupki, to czy muszę dopajać mlekiem, skoro czują się najedzone?
Co do dopajania, tu też mam problem, w ogóle poza mlekiem niczego nie tkną, też się tym martwię ;(
A teraz dobre wiadomości.
Moja mała okularnica zmienia się z dnia na dzień, wczoraj odwzajemniła długo oczekiwany przeze mnie uśmiech
Piękna chwila, chłonie kolory, świat oczkami, jest zafascynowana tym co widzi, coraz więcej się uśmiecha, jest bardziej pogodna, dopiero teraz czuje, że moje dziecko urodziło się na nowo, jest to bardzo piękne
)
Jak znajdę chwilkę to jutro wstawię zdjęcie
Przepraszam, nie pamiętam, ale któraś z Was pisała aby podać wagę dzieci, moje urodziły się z wagą 2 i 2,2 teraz mają 6 i 6,8 i są również długie, bo mają po 68 cm.
Madison - daj znać po wizycie u lekarza
Anuflka - super wiadomości, odpoczywaj i wracaj szybko do swoich pociech