reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

aga moje szkraby jadły 8xdziennie do 5 m-ca. Później same wyeliminowały jedno nocne jedzenie, a potem jak wytrzymywali dłużej bez jedzenia to przeszliśmy na 5xdzienie i tak jest do dziś.
U nas z nockami nadal nieciekawie, śpimy z każdym osobno, bo jak sa w jednym pokoju to w zasadzie nie ma spania. Mam nadzieję że to w końcu przejdzie, już mam dość tym nocek.
Anulfka słodkie masz bobasy! Jaka szkoda że ja nie mam parki tylko 2 łobuzów, chociaż kochanych.
Emilek, przykro czytać że tak źle u was, może Święta coś zmienią, to czas pojednania i wzmocnienia więzi rodzinnych. A może rodzina trochę przemówiłaby twojemu mężowi do rozumu? Czasami takie "newinne" uwagi potrafią wjechać na ambicję. Myślę, że powinnaś na trochę pojechać do rodziny i podładować akumulatory.

A ja też mam dziś imprezkę firmową, a w zasadzie takie towarzyskie piwko, już się nie moge doczekać żeby wyrwać się z domu. Mam naprawdę wspaniałe koleżanki w pracy i chętnie posłucham o zmianach w firmie.
Ja wracam do pracy w połowie marca. Złożyłam papiery do 2 żłobków, ale na razie jesteśmy daleko na listach rezerwowych i obawiam się że nie będzie miejsc. Zaczęłam patrzeć też na żłobki prywatne i znalazłam niedaleko u nas na osiedlu taki mały żłobek z dofinansowaniem z urzędu miasta (od stycznia będzie 50%) i korci mnie żeby tam zarezerwować miejsca. W małej grupie chłopaki może szybciej i lepiej się zaaklimatyzują, no i może mniej chorób będzie. Tylko ta kasa, za dwójkę sporo wyjdzie, nawet z tym dofinansowaniem, ale może warto? Co sądzicie?

reklama
anulfk jakie juz duze sa twoje malutkie sloneczka ;)
jjka jak nie chcesz do pracy to znaczy ze ci dobrze na "urlopie" hehe
emilek a gdzie ty mieszkasz?

Napierajka ja bym rezerwowala w tym z dofinansowaniem. Zawsze coś a będą w żłobku. Gorzej będzie jak nigdzie nie znajdziesz miejsca. Ja już się boję tego jak będę miała wrócić do pracy choć to jeszcze długo :)

Dzień dobry ciocie. Witajcie koleżanki i koledzy. My kończymy dzisiaj 8 miesięcy. Jesteśmy już bardzo duzi. Ważymy R 7900g a D 9200g :-) bardzo się kochamy, ale czasem zabieramy sobie zabawki, szczypiemy się i ciągamy za włosy. Bardzo lubimy chichotać się do siebie z tylko nam znanych powodów, ale bardzo szybko dostajemy czkawki i wtedy jest jeszcze śmieszniej. :-D
A tak się prezentujemy w ten dzisiejszy, słoneczny dzień

Załączniki

• 20141124_091605-1.jpg
    20141124_091605-1.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 70
  • 20141124_091708-1.jpg
    20141124_091708-1.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 69
Emilek ale masz słodkie dzieciaki. Kurcze ale oni są już duzi. Dominik to już nieźle waży, masz co dźwigać. Normalnie oni dogonili rówieśników. Syn mojej szwagierki jak miał 9miesięcy to ważył 9500g. Kurcze ale ten czas szybko leci, przecież nie tak dawno byłyśmy na forum ciążowym , a już mamy takie duże dzieci. Czuję, że się starzeje;-)

Napierajka myślę, że powinnaś zarezerwować miejsce w tym prywatnym żłobku.

Dziewczyny mam do Was pytanie o foteliki samochodowe, kiedy dzieci przesadzić w wyższą grupę, jaki fotelik wybrać?
Wiem, że niby testy są ważne ale nie za bardzo mam kasę, żeby kupić dwa po 1000zł, jaki wybrać 0-18, 0-25. Ja myślałam o takim bo ważne jest dla mnie, żeby dziecko w czasie jazdy mogło jak najdłużej leżeć a te od 9kg są typowo siedzące:
FOTELIK CARETERO SCOPE 0-25kg 2014 GRATISY ANGRY B (4794499263) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Możecie coś doradzić w tym temacie, wiem że pojedynczym mamą łatwo się mówi, że muszą być testy ale one kupują jeden fotelik :)

reklama
Emilek- twoje dzieci sa jak jednojajowe, chociaż wiem, ze to siostra i brat:-)
.
Ja z Napierajką niedługo roczek będziemy obchodzić :-)

Napierajka- musisz sobie to finansowo skalkulować. Bo jak za zlobek, nawet z dofinansowaniem zapłacisz sporo kasy to może warto nanie zatrudnić. Bo jak dzieciaki zaczna chorować i będziesz musiala brac zwolnienie na nich to będziesz miała płatne 80% wyplaty + lekarstwa wiec może jednak niania wyjdzie podobnie finansowo. Ja biore nianie. U nas biora ok 15zł za godzine za dwojke dzieci.

Gosia- wszystkie foteliki od 9kg są już bardziej siedzące niż lezące. Nie znajdziesz takiego z opcja lezenia. Ja kupiłam do 18kg Romer King Plus. Jeden dostaliśmy w spadku po bratanku a drugi kupiliśmy używany z swietnym stanie za 500zł na OLX. Dziecko trzeba przesadzic do większego fotelika jak mu glowa wystaje poza fotelik albo wazy więcej niż te 9kg.
Ten który pokazujesz niby ma 4st polozenie ale watpie ze tak się fajnie rozlozy w samochodzie tzn pewnie bardzo dużo miejsca zajmuje. To na ISOFIX? Te ISOFIXY bardzo dużo miejsca zajmują. Najlepiej jechać do jakiegoś SMYKA tam ci doradza, wmontują próbnie do samochodu. Jak cos wybierzesz to później możesz używanego szukac.

Ostatnia edycja:
Do góry