reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Cannot.jak tylko zrobilismy pomnik kazalam mezowi zadzwonic di jego matki i brata ze na pkyte nie maja nic klasc.ja nam na plycie wyryty wierszyk i teraz zrobilam stroik i nic wiecej tam nie stoi. Co do zniczy...tez denerwuje mnie balagan.zazwyczaj kupuja wklady.ale na wszystkich swietych sie tez wscieklam....wrrr zachodze a tam jakis beznadziejny stroik i kwiaty....chyba widzieli ze juz wczesniej kupilam"stroik.no i zniczy duzo byle jak polozonych. Ja akurat kadego prosze ze jak chca juz kupic znicz niech to bedzie ten malutki za 2zl a nie wyscigi kto kupi najwiekszy. Wczoraj juz wszystko powywalalam"i stroik tescuowej wyladowal pod krzyzem.ona chyba nigdy mnie nie poslucha.

reklama
Karmelova gratulacje dla Filipka. Szybko zaczal.Ile oni juz maja bo na tel nie widze suwaczkow.

Jjka moga byc 4 a chlopaki sliczni.kazdy inny.

Lioneska duze Twoje chlopaki. Fajni

Nosz kurde staram sie rozdzielac posty a i tak mi ucina"
Kat ile maja Twoi miesiecy?
Moje tez di tych mniejszych naleza. A jak mieli 6 miesiecy to wielkoludy byly

Dziewczyny, dziekuje za mile słowa o chłopakach.

Rila- moi od ok 2msc nie chcą jesc z butli. Dlatego teraz daje im butle tylko 2x- po kąpieli na noc i w nocy o 3. A w dzień to tylko lyzka.
No wlasnie, chłopaki zamiast jesc o 5 tak jak do tej pory to przesueli sobie nocne karmienie na 3:szok:

Anufka- to ty tez stracilas synka, w jakim był wieku?

A mnie się to takie dziwne wydawało że dziecko nie chce butli, a jeszcze tydzień temu chciał się za nią zaślinić ;-) Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi, od razu jestem spokojniejsza!

Cannot, Bibiana - nawet sobie nie wyobrażam co musi czuć matka po takiej stracie :-( bardzo dzielne jesteście! Wasze prawo do tego żeby decydować jak ma domek Aniołka wyglądać!!!!

Anulfka- Ty też maluszka straciłaś? :-(

Ostatnia edycja:
Anulfka przykro mi, że i Ty straciłas dzieciatko :( kiedys wydawało mi się, że dzieci tak często nie umierają....

Cannot, a co kamieniarza obchodziło, ze Ty chcesz mieć na pomniczku zdjęcie???? Mi kamieniarz zaproponował, ze może mi wyrzeźbić aniołka o twarzy Filipka.

Dziewczyny współczuję wam tego wstawania w nocy...

Dziewczyny za jakis czas wrzucę filmik jak mój Domi rzuca się na Tomusia, zaczepnik mały ;)

Bibiana chyba pytałaś mnie ile moje maja? Moje 19 listopada skończą 9 miesięcy, w ten piątek dokłądniej będę wiedziała wagę dzieci i wzrost. Ale Wojtek to waży juz ponad 10 kg bo 2 miesiące wcześniej miał ponad 9 kg.
Ja wczoraj miałam nockę bardzo kiepską, jakaś jelitówka, i nocne przytualnie z klopem, a dzisiaj pół dnia spałam, dobrze że to weekend jest bo tak to ja nie wiem jakbym dziećmi zajęła się, ale na szczęście przeszło.
Milla odezwij się, jak tam wszystko ok? Wczoraj to chyba przyjełam na siebie twoje hormony hehe.

Karmelova ja na razie nie myślę jeszcze o nocnikowaniu, myślę że za mali, może za pół roku zacznę coś działać w tym temacie.
Wojtusiowi wyszła w końcu górna jedynka, druga też idzie. Dałam na noc paracetamol bo przez dwie ostatnie noce budził się często i jęczał przez sen.
Dziś byliśmy z maluchami na spacerze w lesie mimo mgły i kiepskiej pogody i nie uwierzycie Krzyś spał mi prawie 4 godziny!!! Pierwszy raz coś takiego mu się zdarzyło w dzień. Oczywiście po południu przez to już nie było spania, ale humor super i bawił się do wieczora.
Jjka fajne chłopaki, faktycznie bardzo różni. Moi też. Przez to ciągłe raczkowanie i bieganie po całym mieszkaniu moi właściwie nic nie przybrali w ostatnim miesiącu. Waga stoi na ok 9 kg, Wojtuś ma 76 cm a Krzyś 74.
Anulfka przykro mi że i ty straciłaś dzieciątko. Wszystkie dziewczyny bardzo dzielne jesteście.

reklama
Dzień dobry :-)
Humor dopisuje bo chłopcy postanowili obudzić się drugi dzień z rzędu przed 7 a nie 5-6! A i wstawaliśmy może z 5x tylko. No fakt że J od 4 z nami w łóżku, ale i tak cudownie! :-)

Do góry