volka - te 120ml. to chyba jest w sam raz dla 1,5msc. dziecka. A próbowałaś zrobić odwrotnie żeby nie tracić pokarmu? Ja pierwsze karmię piersią, a ew. robię im jeszcze butlę jak widzę że się mi w nocy wiercą, ale nie dopijają więcej niż 60 ml. W dzień staram się tylko piersią, bo przy Mai jak zaczęłam dokarmiać ją butelką to bardzo szybko straciłam pokarm.
Ja też powoli zacznę coraz częściej karmić butlą.. mam też inne obowiązki, a karmienie piersią zajmuje mi dużo więcej czasu, pomimo że karmię dwa krasnale na raz.
My z okazji skończonych 4 tyg. maluchów wybraliśmy się do pediatry. Wczoraj ważyły po 4kg, Konrad parę deko więcej, czyli przytyły po 1 kg. od urodzenia. Poza tym na razie wszystko ok.
Ja też powoli zacznę coraz częściej karmić butlą.. mam też inne obowiązki, a karmienie piersią zajmuje mi dużo więcej czasu, pomimo że karmię dwa krasnale na raz.
My z okazji skończonych 4 tyg. maluchów wybraliśmy się do pediatry. Wczoraj ważyły po 4kg, Konrad parę deko więcej, czyli przytyły po 1 kg. od urodzenia. Poza tym na razie wszystko ok.