reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

volka - te 120ml. to chyba jest w sam raz dla 1,5msc. dziecka. A próbowałaś zrobić odwrotnie żeby nie tracić pokarmu? Ja pierwsze karmię piersią, a ew. robię im jeszcze butlę jak widzę że się mi w nocy wiercą, ale nie dopijają więcej niż 60 ml. W dzień staram się tylko piersią, bo przy Mai jak zaczęłam dokarmiać ją butelką to bardzo szybko straciłam pokarm.
Ja też powoli zacznę coraz częściej karmić butlą.. mam też inne obowiązki, a karmienie piersią zajmuje mi dużo więcej czasu, pomimo że karmię dwa krasnale na raz.

My z okazji skończonych 4 tyg. maluchów wybraliśmy się do pediatry. Wczoraj ważyły po 4kg, Konrad parę deko więcej, czyli przytyły po 1 kg. od urodzenia. Poza tym na razie wszystko ok. :)

reklama
Dziewczyny, czy to mozliwe, zeby rano zjesc 120 kaszki, potem 120 mleko, potem obiadek, potem deser, potem mleko 120, potem mleko z kleikiem lub kaszka 120 i budzic sie w nocy co 3,5 h zeby zjesc 120 mleka i tak do rana !!:szok:
A jak zrobie 150 to jedza 120 i ani kropli wiecej ... Zwariuje ...

Ostatnia edycja:
Youstta u mnie znów zaskoczenie, bo kilka dni było takich, że odciągałam zaledwie 40 ml po np.6 godzinach przerwy a wczoraj w nocy cała butla, także nie mam pojęcia o co chodzi z tym moim pokarmem :p,ale generalnie tez już powoli myślę o przejściu tylko na mm, bo faktycznie karmienie piersią zajmuje kupę czasu, tymbardziej, że ja karmię ich osobno :/.
Dostali wczoraj po 125 na noc i spali mi prawie 5 godz.! :)
I skoro mówicie, że to nie jest za dużo to będę dawać tyle a nawet więcej jak będą mieli ochotę :).

Dziewczyny, czy to mozliwe, zeby rano zjesc 120 kaszki, potem 120 mleko, potem obiadek, potem deser, potem mleko 120, potem mleko z kleikiem lub kaszka 120 i budzic sie w nocy co 3,5 h zeby zjesc 120 mleka i tak do rana !!:szok:
A jak zrobie 150 to jedza 120 i ani kropli wiecej ... Zwariuje ...

OMG!!!! JA TEŻ BYM ZWARIWAŁA:rofl2::rofl2::rofl2:

Moi jedzą 4-5 posiłków mlecznych po 160-200ml w tym jeden na noc z kaszką a do tego obiadek i deserek, a jak pojdą spac ok 20 to wstają ok 4-5, jedzą ok 130-160 i śpią do 8. a potem już co 3-3,5h.

Dzisiaj byliśmy na szczepieniu i Kacperek waży 5600 i 62 cm, a Filipek 6700 i 65cm, i pomyśleć że urodzili się 43cm, wow jak oni urośli sama nie mogę się nadziwić:p

A teraz ile jedza? Widze, ze maja tyle ile moje :-)

zwykle 160 ml co 3h- jesli nie spia, przed spaniem czyli 2 x dziennie dajemy 170 ml, w sumie wychodzi 5x dziennie mleko (ostatio przesypiaja cala noc) jesli w nocy sie budza to dochodzi jeszcze jedna butla. raz dziennie dostaja jeszcze kilka lyzeczek owocow i kilka lyzeczek obiadku ze sloiczka, wieczorem 120 ml herbatki:-)
nie wybudzam maluchow na jedzenie- w ciagu dnia, w nocy wiadomo oby przesypialy cala:)
kaszke chcialam dawac na noc do mleka ale lekarz powiedzial ze to nie gwarantuje przespanej nocy a one waza dosc duzo czyli nie potrzebuja wiekszej ilosci kalorii.

Ostatnia edycja:
zwykle 160 ml co 3h- jesli nie spia, przed spaniem czyli 2 x dziennie dajemy 170 ml, w sumie wychodzi 5x dziennie mleko (ostatio przesypiaja cala noc) jesli w nocy sie budza to dochodzi jeszcze jedna butla. raz dziennie dostaja jeszcze kilka lyzeczek owocow i kilka lyzeczek obiadku ze sloiczka, wieczorem 120 ml herbatki:-)
nie wybudzam maluchow na jedzenie- w ciagu dnia, w nocy wiadomo oby przesypialy cala:)
kaszke chcialam dawac na noc do mleka ale lekarz powiedzial ze to nie gwarantuje przespanej nocy a one waza dosc duzo czyli nie potrzebuja wiekszej ilosci kalorii.

A ile waza Twoje szkrabki? moje okolo 6,300

reklama
Do góry