reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

manila- my tez sie zastanawiamy nad fotelikami z fisher price albo ferrari od 9-36kg.Musze tylko w sklepie sprawdzic czy materiał przepuszcza powietrze,bo jak nasze łobuzy mają sie pocic i meczyc w lato to dziekuje bardzo za taki interes;-)

Karola na lato polecam takie pokrowce na foteliki z frotki, one sa raczej uniwersalne i dziecko sie tak nie poci :)

my raczej zdecydjjemy sie na Maxi cosi Tobi, ale nie jestem pewna jeszcze, jeden kupie w marcu, drugi w kwietniu, bo tak razem to spory 'interes' :(

reklama
Jesli chodzi o foteliki 9-36 to z tego, co wiem Fisher Price nie spełnia wymogów bezpieczeństwa wg ADAC
fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe z grupy wagowej 9-36 kg :: sortowanie wg kryterium ocena

Zdecydowanie najlepsze foteliki w tej grupie to foteliki z firmy Cybex lub Kiddy.

My mamy wlasnie Kiddy Comfort Pro wersja Hanami:
Kiddy Comfort Pro

Prawdziwy tron dla prawdziwej ksiezniczki:-D

i bardzo sobie chwalimy ten fotelik, choc nie wszystkie dzieci akceptuja te oslone tulowia i fajnie byloby przymierzyc tego typu foteliki najpierw w sklepie...

dziewczyny co do krzesełka do karmienia to wlaśnie zakupiliśmy:-)
ogólnie przeszliśmy przez całe allegro i kilka sklepów na żywo i wybraliśmy ten model:
szczególnie nam pasuje bo można podnóżek rozłożyć poziomo i dzidzi ma podpórkę na nózki, krzesełko jest lekkie i bardzo estetycznie wykonane poza tym także mieści się w naszym budżecie do 200pln:)
NOWY MODEL KRZESEŁKA, ruch.podnóżek, tkanina,fotel (2051776912) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A ja tak sobie popisuję, a nawet się nie przedstawiłam;/ Wybaczcie kobiałki:baffled: Jestem mamusią z wątku o ciąży bliźniaczej, jeszcze spakowaną, ale na pewno, jak coś się zmieni w tym temacie, zawitam tu na dłużej;) Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie ciepło;)

Karola2112 wpadlam z moja latorosla w zachwyt nad tym krzeseleczkiem! Jest rewelacyjne! Moja niunia ma daleko idące wobec niego plany- nawet sobie już kolor wybrała:p

Ashiarona - Jasiek siedzi jak się go ustawi dość stabilnie, natomiast Baśka sie jeszcze chwieje i pewno jej to jeszcze zajmie trochę czasu, ale te krzesełka mają regulację oparcia i ustawiam tak jak przy leżaczku więc obciążenie dla nich to samo a dla mnie lepiej bo nie muszę się schylać ze sloiczkami i butelkami i trochę mój kręgosłup odpocznie poza tym też ciekawiej dla nich bo wysoko i sobie oglądają wszystko,

Yummy_mummy_82
witamy:) cieszę się że się jej podoba to są szanse ze mojej basce jak podrosnie tez sie spodoba:-)

Dziewczyny ile wypijają Wam maluszki albo ile wypijały Wam jak miały ok.1,5 mies?
Moje w tej chwili w nocy dostają 100-110 i mało im, bo przeważnie jeszcze dostają po butli trochę cyca.
Dziś zrobię im na noc 125. Nie uważacie, że to dużo jak na takie maluchy? Ważą jednak średnio, bo 3900 i 3700, więc żadne z nich grubasy hehe.

Dziewczyny ile wypijają Wam maluszki albo ile wypijały Wam jak miały ok.1,5 mies?
Moje w tej chwili w nocy dostają 100-110 i mało im, bo przeważnie jeszcze dostają po butli trochę cyca.
Dziś zrobię im na noc 125. Nie uważacie, że to dużo jak na takie maluchy? Ważą jednak średnio, bo 3900 i 3700, więc żadne z nich grubasy hehe.

moi jedli ok 120 przy czym na noc jasiek potrafił wrąbać w tym okresie nawet 180 teraz ok 260 mimo to nocy nie przesypiają:no: jak mają ochotę to dawaj ja tak robię potem zobaczysz ze jak nie będą chcieli to i tak nie zjedzą, i Twoi mają teraz etap największego wzrostu więc potrzebują

volka - moje maluchy różnie jedzą ale potrafią wtrąbić 140ml- 160ml czy to na nockę czy w ciągu dnia ...i niestety nie prześpią na takim tankowaniu calutkiej nocki...jeśli zjedzą tyle o 20-21 to na bank obudzą się o jakiejś 3 w nocy ...
dzisiaj na nockę zjadły o godzinie 19 - zuzia 100ml i była glodna więc o 20.30 wtrąbiła jeszcze 40ml, a szymek o 19 zjadł 100ml i o 20 dojadł jeszcze 70ml - i podejrzewam że po 2 lub ok 3 obudzą się głodne (no chyba że stanie się cud i pośpią do 4 - w co wątpię) :-)
mało tego moje bąble dostają mleko mm zagęszczane nutritonem żeby nie ulewały
na takim mixie i średnio zjadanym mleczku na raz 100ml przybierają na wadze 200g tygodniowo

a czasami są dni lub godziny kiedy jedzą duzo mniej i też im wystarcza - generalnie budzą się co 3-4 godziny , czasami zdarza się że pośpią w dzień dłużej ale wtedy wybudzamy je po 4 - 4,5 godzinach żeby się w dzień nie powysypiały a w nocy dokazywały - bo tak to wtedy wygląda że w dzień się wyśpią a w nocy po karmieniu świrują

aaa i jak mają tzw dzień świstaka czyli marudzenia to jedzą często ale np po 40-60ml i wtedy tych posiłków jest więcej w ciągu dnia, a są spokojne dni to wtedy posiłków jest 5-6 po średnio 100-120ml plus dodatkowo jeszcze przepajanie wodą lub herbatką między posiłkami

Ostatnia edycja:
reklama
karola- to ile dziecko zje na noc nie ma wpływu na spanie w nocy.Mój Kuba boleśnie ząbkuje(wychodza mu górne jedynki) i potrafił nam nie wypić wcale mleka na noc a przesypial całą noc.Dziecko samo musi sobie wyregulować spanie,jedzonko tu nie pomoże

Do góry