reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Youstta, trzymam w takim razie kciuki za serduszka, ciemiączka i bioderka:-)
Volka, to nie zle Ci spia w nocy, moi jak byli na tym etapie to co rowne 3 godziny pobutka, dopiero teraz spia od 20stej do 02, a nawet 05 rano

reklama
Dziewczyny ratunku :-) znowu mam wstawanie w nocy co 3h na karmienie, poniewaz od kleikow blyskawicznych bola je brzuszki, czy kotoras z WAs wie jak zrobic kleik z maki kukurydzianej, jakie proporcje i ile czasu trzeba gotowac?

Monia u mnie jest smiesznie, jak leza na pleckach to widac roznice, ale na jak na brzuszkach to sa identyczne :-)

Ostatnia edycja:
kasienkawisienka ja rozszerzanie diety zaczełam jak chłopcy mieli 4 miesiące i niecałe 2 tygodnie, pierwsze było jabłko potem marchewka, ziemniak, dynia, szpinak, zupa jarzynowa (a chłopcy urodzili się 34t+2d)

Ashiarona niestety nie pomogę bo u mnie jedzą kaszkę ryżową (1 dzień).

jak na razie na szczęście chłopcom nic nie dolega:tak:

moje maluchy urodzily sie w 35tyg i 4 dni, neonatolog pozwolil wprowadzac pierwsze jedzonko jak beda mialy 3,5 miesiaca , i tak zrobilismy, ale nawet teraz nie szalejemy z obiadkami i deserkami, ich podstawowe jedzonko to mleko, raz dziennie dostaja pomiedzy mlekiem owoce lub kaszke ryzowa i raz dziennie jakis obiadek , tak po kilka lyzeczek,
przedwczoraj podalam Arkowi jabko + czarna porzeczka ( od 4 m-ca)i mial bole brzuszka, puszczal bolesne baki takze z tego na razie rezygnuje,

Walawanderki waga chłopców z dziś to Oskarek 2460g i Igorek 2440g. Całkiem nieźle, biorąc pod uwagę to, że powinni się urodzić 22 lutego ;-)
Ashiarona u nas też chłopaków nie da się odróżnić jak leżą na brzuszkach. Jako dowód dołączam fotkę ;-)

Zobacz załącznik 428824

Zobacz załącznik 428825

Dziś pani dr wpisała chłopcom usg na koniec tygodnia z adnotacją "przed wypisem" ale chyba poleżą trochę i w tym szpitalu bo wczoraj i dzis była tragedia z piciem mleka. Wypijali po 10-15ml:-(

Ostatnia edycja:
Witam mamusie:-)

Wracam właśnie z dziewczynkami od lekarza- neurologopedy i jestem mega zła! Dowiedziałam się że wcześniakom nalezy rozszerzac diete zgodnie z wiekiem korygowanym a nie urodzeniowym bo mozna duzą szkode dzieciom zrobic zaczynajac wczesniej i ona potem leczy takie dzieci....Mi trzech pediatrów powiedziało że mam juz zaczac wprowadzac inne jedzenie a na ostatnim szczepieniu nasza stała pediatra powiedziała zeby mieso wprowadzac.....i kogo ja mam słuchac?? Do kitu sa ci lekarza:wściekła/y:

reklama
Witam mamusie:-)

Wracam właśnie z dziewczynkami od lekarza- neurologopedy i jestem mega zła! Dowiedziałam się że wcześniakom nalezy rozszerzac diete zgodnie z wiekiem korygowanym a nie urodzeniowym bo mozna duzą szkode dzieciom zrobic zaczynajac wczesniej i ona potem leczy takie dzieci....Mi trzech pediatrów powiedziało że mam juz zaczac wprowadzac inne jedzenie a na ostatnim szczepieniu nasza stała pediatra powiedziała zeby mieso wprowadzac.....i kogo ja mam słuchac?? Do kitu sa ci lekarza:wściekła/y:

Ja dzis rozmawiałam na ten temat z pielęgniarką i z lekarzem neonatologiem i też powiedzieli, że wcześniakom należy rozszerzać dietę zgodnie z wiekiem korygowanym to samo dotyczy rozwoju, tzn chodzenie itd. Lekarz powiedział, że zwykle lekarze w przychodniach kierują skrajne wcześniaki do różnych poradni (nawet jeśli nie ma takiej potrzeby) tylko dlatego, ze sami nie wiedzą jak zająć się dzieckiem. A wiadomo, że większośc specjalistów przyjmuje w dużych miastach i my np ze Skierniewic będziemy kierowani do Łodzi lub Warszawy.

Do góry