reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Nasi chłopcy po urodzeniu non stop płakali,pózniej okazało sie ze Nan im nie pasuje i zmienilismy na bebilon i jest ok,a próbowalismy wszystkiego,po kazdym uzyciu gotowałam butelki i smoczki przez ok 2 tyg,Pozniej stwierdziłam ze nie warto i od tamtej pory myje butelki i smoczki w małej ilosci płynu do naczyń(ludwik) i dokładnie wypłukuje,dzieciom nic sie nie dzieje,nawet nie choruja(raz mieli antybiotyk a teraz 3-dniówka u Kuby) i to wszystko.Moim zdaniem nie warto styerylizowac i wyparzac za kazdym razem,bo przeciez zabawek podłóg i wszystkiego innego z czym dzieci maja kontakt sterylizowac sie nie da.Znajoma chciała dobrze i za kaqzdym razem sterylizowała a dziecko non stop jej chorowało.Do bakterii i zarazków tez trzeba przyzwyczajac

reklama
kasienkawisienka Moje chłopaki dokładnie nie powiem ile ważą ale ok 6500 i 5500 i ok 61cm, w środę będę wiedziała bo idziemy na szczepionkę:)
PS. nasze dzieciaczki prawie tak samo urodzone, my jutro kończymy 5 miesięcy:)

Dziewczyny mam do Was pytanie, zaczynam zastanawiać się nad fotelikami do karmienia czy polecacie jakieś lub coś wybrałyście???

kasienkawisienka Moje chłopaki dokładnie nie powiem ile ważą ale ok 6500 i 5500 i ok 61cm, w środę będę wiedziała bo idziemy na szczepionkę:)
PS. nasze dzieciaczki prawie tak samo urodzone, my jutro kończymy 5 miesięcy:)

Dziewczyny mam do Was pytanie, zaczynam zastanawiać się nad fotelikami do karmienia czy polecacie jakieś lub coś wybrałyście???

hmm chyba wazne zeby byly wygodne po prostu, a jakie to juz zalezy od funduszy naprawde, sa takie z regulacja wys, oparcia, zdejmowana tacka itp , zalezy jkie chcesz :)

ja mam fisherprice i bardzo sobie chwale, moja 3 latka tez korzysta z niego siedzac przy stole :)

dziewczyny kiedy maluchy mogą jesc już w krzesełkach do karmienia???

u nas niestety jak maluchy jadły raz w nocy to teraz jedza 2 buuuu wogóle nie wiem dlaczego????poza tym jedzą po 70 - 90 wiec de facto nic:no:szlag by to trafił
poza tym niestety teraz mamy marudzenia jedzenne tj nie chca z butli tylko z łyzeczki i najlepiej wszystko tylko nie mleko, wiec jak robiłam wczesniej po 170 mleka to teraz nawet 100 nie wypija ale za to wszelkie słoiczki po 190 to tak kaszka, kleiki zupki rybki mięsko etc ale dlaczego nie mleko????

i u nas 8kg Jaś i 7kg Baśka przy czym dłudzy są bo mają po 70cm:-):-):-):-)

Magdus, gratulujemyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!
Ja sterylizuje raz na dobe, tak to plucze pod normalna wodą, zreszta w szpitalu mi tak powiedzieli.
Moj maz wstaje do dzieci jak tylko poprosze a w weekendy to tylko on, a ja spie:happy2:

reklama
dziewczyny czy ktoras z was zageszcza mleczko kaszka?? w jakich proporcjach np na 150 ml ile mleka i ile wody?? ktoras z mamus mi ostatnio mowila ale zapomnialam te proporcje:zawstydzona/y:

Do góry