reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Celina a skad masz ten schemat? Ja sprawdzalam tez na necie i przewaznie pisalo ze po 6 miesiacu. Ja swoim wprowadzilam jak mieli dokladnie 6,5 bo czekalam na kogutka od cioci i krolika od wujka. Ja rehabilituje dzieci. Najpierw mialam prywatnie rehabilitantke 1x w tyg. Ale staralam sie o wczesne wspomaganie rozwoju i dostalismy. Mamy teraz 2x tyg po 45min kazde dziecko. Pani przyjezdza do nas do domu. A ty rehabilitujesz? A odnosnie tej bakteri to z czego biora wymaz? Moj Wojtus tez ja mial w szpitalu zaatakowala typowo pluca. Teraz zastsnawiam sie czy nie zrobic mu badan. Ale przed wyjsciem ze szpitala napewno mial robiony posiew z krwi i byl jalowy.
Odnosnie rozwoju moich sxkrwbow to musz sie pochwalic bo Wojtus wczoraj dzwigal sie do raczek, ile sie o wkurzal jak sie zmeczyl. Asia za to dzwiga tylek tylko, w ogole to ona woli dzwigac sie do siadu.

reklama
Cannot musisz się skontaktować z jakims adwokatem ale wygląda ze oni już złamali przepisy do prawa do informacji ja nie wiem jak to doklanie jest z ta klepssiella czy ona rozwija się z powodu złych warunków sanitarnych bo jeżeli tak to wiadomo odpowiedzialny jest tez szpital ja pamiętam sprawę z Madurowicza chyba z 10 lat temu i tam zarazili kilkoro dzieci w tym wlasnie dziecko mojej sąsiadki dziecko zmarlo a ja pozostawili kaleka do konca zycia ale tam to dziadostwo było wszędzie ze tak się wyraze i zamknęli caly oddzial i dezynfekowali wiem ze sprawę wygrali ale pozywali szpital i nie jestem pewna czy miasto tez nie wiem czy widzieliście teraz pokazywali w tv ruszyla sprawa Bonka jak się lekarz tlumaczyl jeden na drugiego winnego brak dziadostwo robia takie zeczy a później się człowiek schizuje ze u mnie tez może tak się stać ja to nie wiem czy ja bym zapanowala sama nad sobą a już na pewno nie recze za mojego bo on to by chyba rozniosl w drobny mak takiego lekarza wogole ostatnio to cciagle cos się dzieje albo pijani kierowcy albo lekarze konowaly tez mam taki przykład mojej siostry kolezanka pochodzi z rodziny lekarskiej i tez skonczyla medycynę i robi staz na ginekologa i mowi ze ja to kompletnie nie interesuje to pytam się po kiego hu tam poszlas bo tata tez ginekolog i jej zaltwil fantazja opada mi to się od razu taki wku...wlacza
co do rozszezania diety jakiś czas temu w madrej gazetce chyba mamo to ja były najnowsze wytyczne odnośnie jajek i gotowania osobno miesa i warzyw i było napisane ze teraz podaje się cale jajko i zupe gotuje razem Katarynka ja to wogole bym się nie przejmowala co oni gadaja a to mleko dla bardziej głodnych jest po prostu zagęszczane kalorii nie ma az tak dużo więcej niż zwykle bo ja podawalam przez jakiś czas i porownywalam jak ci przesypiają nocki i przybierają na wadze to wogole się nie przejmuj ja ostanio bylam na wizycie to mi neantolog pierdzieli takie głupoty jak mam ich karmic ze mu tlumacze ze u nas kasza jest na kolacje ze ja po polsku dzieci karmie a nie po angielsku choć teraz była u mnie polozna i mi powiedział ze jak mam problemy z jedzeniem w nocy to ona wysle kogos i mi pomoze w nocy odstawić ich od mleka :-)znaczy ktoś będzie spac u mnie hehehehe wogole Max artysta silacz jeden rozwalil lozeczko mam takie co ma spuszczany bok i tam sa takie zaczepy plastikowe po prostu je urwal tyle mam teraz na glowie i lozeczko musze kupic wrrrrr

dziekuje za pomoc, juz wczesniej myslalam, by zaczac rozszerzac im dietke od 4 miesiaca, zobaczymy jak pojdzie, zawsze moge to przelozyc na pozniej, jesli beda jakies problemy, z reszta bede teraz w Pl i mam zamiar pojsc do pediatry wiec zapytam, jeszcze raz dziekuje

http://www.alergia.org.pl/pacjent/inne/klebsiella.htm

Tutaj jest dużo informacji o tej bakterii skąd się bierze itd. opisano tez noworodki o niskiej masie urodzeniowej...
Moim zdaniem to spzital cały dał du..., nie tylko lekarka prowadząca, ale musisz canot znaleźć dobrego adwokata i najlepiej poza miastem tak jak któraś tutaj mówiła. Będzie to dle Ciebie bardzo ciężki okres, życzę Tobie wytrwałości, walcz o sprawiedliwość, powodzenia i trzymam mocno kciuki&& A dla frania [ ' ] ode mnie dla tego aniołka ;(

Ostatnia edycja:
Mama hahaha to u mnie Tomasz rozwalil lozeczko.maz 3 razy kleil...a tetaz jest bez jednego boku. Dziewczyny ja karmie dzieci wg mojej intuicji.jajo dostali cale na raz.

Bibiana ja to cholerne lozko zbije na sztywno ale dopiero jak się przeprowadzimy po niedzieli HAHAHA moze:-)boje się tylko żeby ta mala gadzina nie zrobila sobie krzywdy drutem który tam jest wogole to zadzowonilam do mothecare bo od nich jest to lozeczko czy nie maja jakiegoś czegos czym można zastapic ten klips pani powiedziała ze nie maja już bo już nie sprzedają tego lozka i dupa blada nie chce kupować nowego bo mam dla nich lozka po moich starszych dzieciach takie krótsze i tak mysle ze jak ono trzasnie to rozloze jedno mam takie zabezpieczające bramki przed wypadaniem z lozka i tyle nie mam glowy na razie

O rany a u nas masakra. Wczoraj wieczorem Wojtuś rzygał parę razy, Krzyś dziś nad ranem puścił takiego pawia, że pół pokoju zarzygał. Mnie i męża tech chwyciły mdłości i mocne osłabienie. Musiałam dziś ściągnąć tatę żeby zajął się maluchami bo ja nie byłam w stanie. Nie wiem co nas zaatakowało bo ja nie mam ani biegunki ani nie rzygam tylko słaba jestem jak niemowle i mam gigantyczny ból głowy. Mąż troche gorzej. Ale najważniejsze ze dzieci są OK tzn Wojtuś j normalnie, a Krzyś je połowe tego co zwykle, nie rzygają. Najważniejsze żeby pili. Oby to szybko minęło bo sił nie mam.

reklama
Anulfka - mi się też wydaje że mięsko w szóstym miesiącu. Nawet słoiczki "po 5tym miesiącu" są z mięsem. Moje miały 5.5 miesiąca jak zaczęłam dawać mięso.

A tak a propos mięsa. Kupiłam im tuszkę królika (pierwszy raz takie mięso miałam w rękach) :-D i nie wiedziałam jak się za to zabrać :-D Ale dałam radę. Dzieciaki zjadły zupę ze smakiem :-)

Zdrówka dla WSZYSTKICH CHOROWITKÓW i tych małych i tych dużych :-D

Do góry