reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
My również po szczepieniu:) Antos niewiele przybral. Wazy 5860g . Ale pediatra byla pod wrażeniem jak ladnie siada za rączki:)

Edytka- piękne masz smerfetki:) wy również pięknie wyszliscie:)

Santini- sprobuj może wersje mleka comfort??

Emilek- ja ciezkie plamy atakowalam wanishem albo mydlem malarskim a później wypieralam w proszku dla dzieci i nic malemu nie jest.

I my po szczepieniu. Zobaczymy jak dziewczyny je zniosą.
Cannot- właśnie mieszam bebilon 1 z bebilonem comfort, u Milenki likwiduje zatwardzenie i poprawia konsystencje kupki. Dziś pediatra polecila nutrition, zastosowałam pierwszy raz i nic nie ulały. Zobaczymy czy się sprawdzi, dostałam również receptę na 2 puszki mleka bebilon pepti dha,do wyprobowania, cenowo wychodzi bardzo tanio, przetestuje za kilka dni. Zaszczepilam tylko rotawirusy , pneumokoki zostawiam na późniejszy czas.

Dodałam dzisiaj dzieciakom do zupki kaszkę manną i oboje mają czerwoną plamkę na policzku. Myslicie, że spróbować jutro jeszcze raz podać i czy dać sobie spokój na razie? Co byście zrobiły?

Edytka masz przeurocze córeczki, zresztą cała rodzinka super wyglądała
Juliana ja bardzo chętnie w Niepołomicach jeszcze nie byłam muszę jeszcze z męzem pogadać czekam na odpowiedni moment
Dziewczyny jeśli chodzi o plamy z owoców to ja świeżą plamę polewam wrzącą wodą i tak zapieram, a potem jeszcze mydełkiem poprawiam takim zwykłym i nie ma oni śladu nawet po jagodach :-) Słyszałam kiedyś od koleżanki coś o kefirze ale tego sposobu nie próbowałam.
Emilek ja bym za parę dni jeszcze raz spróbowała podać
Bibiana zazdroszczę ci takich widoków w domu u nas jest teraz tak żę ledwo Lena dotknie Filipa a on płacze
Jjka Napierajka ile razy dziennie wasze dzieci jedzą mleko?

Nie zauważyłam że dzisiaj dzieciaki kończą 8 miesięcy jak ten czas leci

katharine-mag- lo matko do 9 spia, a o której chodza spac i ile w dzień spia? U mnie to się nigdy nie zdarzylo. Chociaz ranne pobudki nie sa dla mnie straszne, bo ja tez wcześnie lubie wstawac, oby nie przed 5:30.

Emilek- u nas po kaszce mannie tez niby były jakies male krostki na buzi ale byliśmy wtedy na szcepieniu i dr powiedziała ,żeby kontunuowac podawanie. I jakos przeszlo szybko. Jak u was zostanie albo się pogorszy to może odstaw.

Karmelova- mleko u mnie jeszcze 4x na dobe bo jedza jeszcze wcześnie rano. Jedzene wygląda tak:
ok 5, 6- mleko z kleikiem
9 mleko z kaszka, albo musli albo bydyn na mleku
12- obiad
15:30 mleko z kaszka
18 owoce ok 90ml
20 mleko z kaszka albo kleikiem

Może niedlug zrezygnują z jedzenia tak rano i wtedy będą 3 posiłki mleczne.

U nas ząbkowanie jakiego jeszcze nie było. Na liscie wszystkie obajwy
slinotok, uporczywe gryzenie w tym mnie, rozpulchnione dzasla, ze az od samego patrzenie boli, podwyzszona temp. ok 38st, rozwolnienie i zatkany nos.

U nas podobnie
5-mleko samo ( powinnam kleik chyba dodawać) 150 ml
8,30 kaszka
12 zupa
14.30 mleko +kleik kukurydziany 150
17 owoc
18.30 mleko +kleik kukurydziany 210

Nie wiem czy nie za dużo jedzą, Musze sprawdzic na rozpisce ile dzieci w wieku 8 mc powinnny jeść. Jak myślicie?

Jjka a ile macie już ząbków? Nie wiedzialam ze zatkany nos to objaw ząbkowania

Dziewczyny ile dajecie tego kleiku do mleka, boze moje nie chca jeść w ogóle kasz ani łyżeczką ani żadnym z trzech ktore kupilam smoczków bo butelek tt, lovi czy nuk:( wiec jedzą samo mleko, a o 5 jak dajecie mleka to wyjmujecie czy dajecie w lozeczku one jedzą i dalej usypiają?

reklama
Kamilasze ja daje 4 miarki kleiku, na początku też miałam problem z dobraniem smoczków. Filip je w butelkach avent ze smoczkiem do kaszek, a Lena w butelkach tt ale ja nie "zdążyłam" jeszcze kupić smoczka do kaszki tylko powiększyłam dziurkę w 1. Może w tych smoczkach które masz są za duże dziury i oni nie chcą jeść bo nie nadążają połykać i się denerwują u nas śmieszny podział bo nie ma szans np. żeby Lena zjadła w Avencie. Jeśli chodzi o karmienie o 5 to ja nie wyjmuje dzieci z łóżeczka. Lenie daje butelkę ona sama sobie zje potem odrzuca ją obraca się na bok i idzie spać dalej. Filipowi muszę trzymać butle jak zje to on zaczyna zazwyczaj szalec i szukać jakiegoś kompana do zabawy. Ja się nigdy nie odzywam idę do łóżka spać on coś pogada na chwile i zaraz też zasypia ( tak u nas to wyglada zazwyczaj)

Do góry