reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Blada kreska

Dajcie spokój dziewczyny. Dla ONAONAONA test to świętość. Panna uważa, że beta do strata kasy i zbędne badanie przed terminem@. Jak testy ciemnieją, to znaczy że wszystko ok. Bo u niej było w iluś tam ciążach ok. Więc jak na teście cień cienia cienia to już wszystko wiadomo. Ciąża. I koniec kropka. Za 9 miesięcy poród. Bo przecież nie zdarzają się kreski fabryczne, wadliwe testy, ciążę biochemiczne, puste jaja, poważne choroby że wzrostem HCG i ciąże pozamaciczne.
Właśnie widziałam, że wszystkim wmawia pozytyw jak są kreski testowe bo ona miała cień cienia i jest w ciąży.
Więc każdy przypadek trzeba rozpatrywać wg jej teorii, nie ma innej możliwości.

Do każdego negatywnego, do każdego zalanego i starego testu zawsze ta sama diagnoza - ciąża.
Prawdziwy z niej ekspert, prekursorka nowych teorii w ginekologii.

reklama
Dajcie spokój dziewczyny. Dla ONAONAONA test to świętość. Panna uważa, że beta do strata kasy i zbędne badanie przed terminem@. Jak testy ciemnieją, to znaczy że wszystko ok. Bo u niej było w iluś tam ciążach ok. Więc jak na teście cień cienia cienia to już wszystko wiadomo. Ciąża. I koniec kropka. Za 9 miesięcy poród. Bo przecież nie zdarzają się kreski fabryczne, wadliwe testy, ciążę biochemiczne, puste jaja, poważne choroby że wzrostem HCG i ciąże pozamaciczne.
Jprdl puste jajo, jak ja się tego bałam... Ile ja tu tematów przeryłam z pytaniem czy przy dobrej becie może być puste. Córki będę uświadamiać w odpowiednim wieku, że to tylko na filmach jest cyk, całują się, idą do łóżka, drugi cyk, pani ma duży brzuch, jadą do szpitala, pani trochę pokrzyczy i puf, jest maluszek. Myślę, że gdyby nas uczyli o tym na WDR to połowy tematów by tu nie było.

Jprdl puste jajo, jak ja się tego bałam... Ile ja tu tematów przeryłam z pytaniem czy przy dobrej becie może być puste. Córki będę uświadamiać w odpowiednim wieku, że to tylko na filmach jest cyk, całują się, idą do łóżka, drugi cyk, pani ma duży brzuch, jadą do szpitala, pani trochę pokrzyczy i puf, jest maluszek. Myślę, że gdyby nas uczyli o tym na WDR to połowy tematów by tu nie było.
Nie ma co liczyć, że w tym kraju będzie porządna edukacja seksualna. Nasza w tym rola, żeby dobrze przygotować dzieciaki do życia.

A wiesz co jeszcze jest w tym słabe? Że chore dziewczyny będą sobie robić nadzieję zamiast iść do lekarza, porobić badania i wdrożyć leczenie.
To jest właśnie najgorsze, że jedna z drugą jej uwierzą. Ja jak nie znałam tego forum to nawet nie wiedziałam, że testy można rozbierać [emoji81] albo robić je wcześniej niż 14dpo [emoji2358]

To jest właśnie najgorsze, że jedna z drugą jej uwierzą. Ja jak nie znałam tego forum to nawet nie wiedziałam, że testy można rozbierać [emoji81] albo robić je wcześniej niż 14dpo [emoji2358]
Ja w tej ciąży zrobiłam 12 dpo i wyszedł ten legendarny cień, na drugi dzień beta 55, teraz jest zdrowa ciąża 20 tygodniowa. Ale nie chodzę po forach i nie opowiadam, że "coś jest na rzeczy", bo mój przypadek jest bardzo odosobniony i tylko komuś zaszkodzę pustą nadzieją.

Ja w tej ciąży zrobiłam 12 dpo i wyszedł ten legendarny cień, na drugi dzień beta 55, teraz jest zdrowa ciąża 20 tygodniowa. Ale nie chodzę po forach i nie opowiadam, że "coś jest na rzeczy", bo mój przypadek jest bardzo odosobniony i tylko komuś zaszkodzę pustą nadzieją.
Wiadomo, że może wcześniej coś wyjść. Każda kobieta ma w innym czasie zagnieżdżenie :D ale tu autorka już jakiś czas nie ma okresu więc krechy powinny być grube, no ale co ja się znam [emoji81] może zły telefon mam [emoji81]

Ale 12 dpo to nie 7 czy 8 dni przed @. Wiadomo, zdarzają się takie sytuacje jak implantacja szybko. Ale po co wszystkim pisać od razu "gratuluję. U mnie tak było. Teraz 5 tydzień". cień cienia tyle przed miesiączką nie gwarantuje niczego. A takie komentarze to tylko złudna nadzieja.

Wiadomo, że może wcześniej coś wyjść. Każda kobieta ma w innym czasie zagnieżdżenie :D ale tu autorka już jakiś czas nie ma okresu więc krechy powinny być grube, no ale co ja się znam [emoji81] może zły telefon mam [emoji81]
Na pewno masz zły telefon, bo przecież specjalistki orzekły, że jest cień cienia i że ciąża 🙈

reklama
Ale 12 dpo to nie 7 czy 8 dni przed @. Wiadomo, zdarzają się takie sytuacje jak implantacja szybko. Ale po co wszystkim pisać od razu "gratuluję. U mnie tak było. Teraz 5 tydzień". cień cienia tyle przed miesiączką nie gwarantuje niczego. A takie komentarze to tylko złudna nadzieja.
Wiesz co, mam taką znajomą, która tak się zachowuje w realu. Nasza wspólna kumpela zadaje się z alkoholikiem, który wprost jej mówi, że nie są razem i nigdy nie będą, a ona ma nadzieję na bycie razem albo i dzieci (lat 39 babka)? Heja mówić jej, że trzyma kciuki i głupie relacje w stylu "byliśmy razem w sklepie i zrobiliśmy zakupy mu do domu" komentuje w stylu "zakochańce". No ręce opadują jak mawiał mój kuzyn.
Ja nie mam empatii, dlatego mówię wprost. Teraz, w tej chwili wpisz sobie w Google "ginekolog miasto w którym mieszkam", rezerwuj wizytę, rób badania, chłopa za łapę i niech zrobi swoje testy, a potem działać. Jeśli po roku seksu i ejakulacji w pochwie (sorry ONAONAONA, tak się mówi na serduszkowanie w świecie dorosłych) nie ma poczęcia, to jazda do kliniki niepłodności.

Oczywiście pod warunkiem, że oboje tego chcecie. Że nawiążę do innego popularnego tu tematu ;)

Do góry