reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Blada kreska

Dajcie spokój dziewczyny. Dla ONAONAONA test to świętość. Panna uważa, że beta do strata kasy i zbędne badanie przed terminem@. Jak testy ciemnieją, to znaczy że wszystko ok. Bo u niej było w iluś tam ciążach ok. Więc jak na teście cień cienia cienia to już wszystko wiadomo. Ciąża. I koniec kropka. Za 9 miesięcy poród. Bo przecież nie zdarzają się kreski fabryczne, wadliwe testy, ciążę biochemiczne, puste jaja, poważne choroby że wzrostem HCG i ciąże pozamaciczne.
Właśnie widziałam, że wszystkim wmawia pozytyw jak są kreski testowe bo ona miała cień cienia i jest w ciąży.
Więc każdy przypadek trzeba rozpatrywać wg jej teorii, nie ma innej możliwości.

Do każdego negatywnego, do każdego zalanego i starego testu zawsze ta sama diagnoza - ciąża.
Prawdziwy z niej ekspert, prekursorka nowych teorii w ginekologii.

reklama
Dajcie spokój dziewczyny. Dla ONAONAONA test to świętość. Panna uważa, że beta do strata kasy i zbędne badanie przed terminem@. Jak testy ciemnieją, to znaczy że wszystko ok. Bo u niej było w iluś tam ciążach ok. Więc jak na teście cień cienia cienia to już wszystko wiadomo. Ciąża. I koniec kropka. Za 9 miesięcy poród. Bo przecież nie zdarzają się kreski fabryczne, wadliwe testy, ciążę biochemiczne, puste jaja, poważne choroby że wzrostem HCG i ciąże pozamaciczne.
Jprdl puste jajo, jak ja się tego bałam... Ile ja tu tematów przeryłam z pytaniem czy przy dobrej becie może być puste. Córki będę uświadamiać w odpowiednim wieku, że to tylko na filmach jest cyk, całują się, idą do łóżka, drugi cyk, pani ma duży brzuch, jadą do szpitala, pani trochę pokrzyczy i puf, jest maluszek. Myślę, że gdyby nas uczyli o tym na WDR to połowy tematów by tu nie było.

Jprdl puste jajo, jak ja się tego bałam... Ile ja tu tematów przeryłam z pytaniem czy przy dobrej becie może być puste. Córki będę uświadamiać w odpowiednim wieku, że to tylko na filmach jest cyk, całują się, idą do łóżka, drugi cyk, pani ma duży brzuch, jadą do szpitala, pani trochę pokrzyczy i puf, jest maluszek. Myślę, że gdyby nas uczyli o tym na WDR to połowy tematów by tu nie było.
Nie ma co liczyć, że w tym kraju będzie porządna edukacja seksualna. Nasza w tym rola, żeby dobrze przygotować dzieciaki do życia.

A wiesz co jeszcze jest w tym słabe? Że chore dziewczyny będą sobie robić nadzieję zamiast iść do lekarza, porobić badania i wdrożyć leczenie.
To jest właśnie najgorsze, że jedna z drugą jej uwierzą. Ja jak nie znałam tego forum to nawet nie wiedziałam, że testy można rozbierać [emoji81] albo robić je wcześniej niż 14dpo [emoji2358]

To jest właśnie najgorsze, że jedna z drugą jej uwierzą. Ja jak nie znałam tego forum to nawet nie wiedziałam, że testy można rozbierać [emoji81] albo robić je wcześniej niż 14dpo [emoji2358]
Ja w tej ciąży zrobiłam 12 dpo i wyszedł ten legendarny cień, na drugi dzień beta 55, teraz jest zdrowa ciąża 20 tygodniowa. Ale nie chodzę po forach i nie opowiadam, że "coś jest na rzeczy", bo mój przypadek jest bardzo odosobniony i tylko komuś zaszkodzę pustą nadzieją.

Ja w tej ciąży zrobiłam 12 dpo i wyszedł ten legendarny cień, na drugi dzień beta 55, teraz jest zdrowa ciąża 20 tygodniowa. Ale nie chodzę po forach i nie opowiadam, że "coś jest na rzeczy", bo mój przypadek jest bardzo odosobniony i tylko komuś zaszkodzę pustą nadzieją.
Wiadomo, że może wcześniej coś wyjść. Każda kobieta ma w innym czasie zagnieżdżenie :D ale tu autorka już jakiś czas nie ma okresu więc krechy powinny być grube, no ale co ja się znam [emoji81] może zły telefon mam [emoji81]

Ale 12 dpo to nie 7 czy 8 dni przed @. Wiadomo, zdarzają się takie sytuacje jak implantacja szybko. Ale po co wszystkim pisać od razu "gratuluję. U mnie tak było. Teraz 5 tydzień". cień cienia tyle przed miesiączką nie gwarantuje niczego. A takie komentarze to tylko złudna nadzieja.

Wiadomo, że może wcześniej coś wyjść. Każda kobieta ma w innym czasie zagnieżdżenie :D ale tu autorka już jakiś czas nie ma okresu więc krechy powinny być grube, no ale co ja się znam [emoji81] może zły telefon mam [emoji81]
Na pewno masz zły telefon, bo przecież specjalistki orzekły, że jest cień cienia i że ciąża 🙈

reklama
Ale 12 dpo to nie 7 czy 8 dni przed @. Wiadomo, zdarzają się takie sytuacje jak implantacja szybko. Ale po co wszystkim pisać od razu "gratuluję. U mnie tak było. Teraz 5 tydzień". cień cienia tyle przed miesiączką nie gwarantuje niczego. A takie komentarze to tylko złudna nadzieja.
Wiesz co, mam taką znajomą, która tak się zachowuje w realu. Nasza wspólna kumpela zadaje się z alkoholikiem, który wprost jej mówi, że nie są razem i nigdy nie będą, a ona ma nadzieję na bycie razem albo i dzieci (lat 39 babka)? Heja mówić jej, że trzyma kciuki i głupie relacje w stylu "byliśmy razem w sklepie i zrobiliśmy zakupy mu do domu" komentuje w stylu "zakochańce". No ręce opadują jak mawiał mój kuzyn.
Ja nie mam empatii, dlatego mówię wprost. Teraz, w tej chwili wpisz sobie w Google "ginekolog miasto w którym mieszkam", rezerwuj wizytę, rób badania, chłopa za łapę i niech zrobi swoje testy, a potem działać. Jeśli po roku seksu i ejakulacji w pochwie (sorry ONAONAONA, tak się mówi na serduszkowanie w świecie dorosłych) nie ma poczęcia, to jazda do kliniki niepłodności.

Oczywiście pod warunkiem, że oboje tego chcecie. Że nawiążę do innego popularnego tu tematu ;)

Do góry