reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Witam,
AniaBB i hanna31 dzięki za lekarzy, najbardziej pasuje mi najbliżej mnie :). Nie byam teraz u lekarza na Ikara bo kartoteki dzieci mam na Poniatowskiego, byłam u Papli, pon oć taka świetna, a tu...no cóż. Ja mam problem z przeniesiem kartotek poniewaz nie mam jeszcze ubezpieczenia polskiego, kozystałam z kart norweskich. Musze chyba sie zarejestrowac w PUP aby nabrac praw na ubezp.zdrowotne dla mnie i dzieci, ale przeraza mnie ta cała biurokracja jak mam tam jechac :-(to nie na moje nerwy, ale z drugiej strony o nie mam wyjscia, bo pracy w zawodzie raczej nie znajdę, a do innej sie nie nadaję:-)....nie kijem to pałą...
hanna31 moje dziecię dzisiaj juz było w przedszkolu bo zyc mi nie daje i juz jest ok. Więc jakby co- to ja jestem wolna od 9:30 do 13...a i pozniej tez...i w weekendy...poki mojego M nie ma ;)...

A mam jeszcze pytanie z innej beczki, czy mozecie polecic jakąś firmę od mebli kuchennych? solidna i dobra...czeka mnie gruntowny remont mieszkania, nie wiem jak to zniose sama bez M....kuchania, lazienka, wc, pokoje...ja i 3 dzieci :-D...

reklama
Mam do was pytanko: macie może któraś dostęp do kropli na kolkę Sab Simplex tych z czeskich aptek????? Potrzebuje je pilnie dla moich kruszynek- to było jedyne co na nie działało!!! Będę wdzięczna za każde infona priva .......
Wczoraj przypadkiem, przeglądając jakąś stronę z ogłoszeniami z Bielska, widziałam, że ktoś się ogłasza, że przywozi je z Niemiec i sprzedaje. Ale nie mam pojęcia, czy to ktoś godny zaufania - no i nie pamiętam, na której stronie to było...
A mam jeszcze pytanie z innej beczki, czy mozecie polecic jakąś firmę od mebli kuchennych? solidna i dobra...czeka mnie gruntowny remont mieszkania, nie wiem jak to zniose sama bez M....kuchania, lazienka, wc, pokoje...ja i 3 dzieci :-D...
Ja w Bielsku swego czasu nie znalazłam takiej porządnej i cenowo przystępnej firmy. Pojechaliśmy do Kalwarii Zebrzydowskiej, tam są takie pawilony, w których ci wszyscy kalwaryjscy meblarze się wystawiają i tam znaleźliśmy fajnego - ale też nie pamiętam, jak się nazywał, jakoś na S i był z Lanckorony, na pewno Czesław :-D Potem brała go moja koleżanka i też była zachwycona. Na pomiary i projekty przyjechał gratis, umiał też doradzić, jak ja sama się zakałapućkałam, jakie właściwie szafki mi będą potrzebne, wszystko zrobił na czas i dokładnie co do mm, porządne materiały - a co najważniejsze, nie wziął drogo i jeszcze dał rabacik ;-)
Ale jak potrzebujesz kogoś np. do płytek i innych rzeczy tego typu, to mogę z czystym sumieniem kogoś polecić :-)

giovannessa wielkie dzięki, do plytek tez będę potrzebowała ponieważ nie wiem gdzie sie ruszyc- a spadło wszystko na mnie...gdybys była tak dobra i mogła podesłać mi namiar to z góry dzięki..malarza też potrzebuje i kogos kto robi szafy w zabudowie.....

hejka
joanna widzę ze czeka cię remont i to generalny współczuję.:-(
Ja oid poniedziałku nie miałam neta w pracy i normalnie taka lipa ze szok to się nazywa uzależnienie.
Dobrze, że wtorek i środę miałam tak nasiloną towarem że mi zleciało nawet nie wiem kiedy tylko skutek tego taki że padam na twarz a plecy mnie tak bolą że hej. Przynajmniej wiecej spalonych kalorii.
Jutro jedziemy z NAtką do kardiologa na kontrolę mam nadzieję że będzie git zawsze mam stresa jak tam jedziemy.
Pogoda fatalna zimno i do dupy gdzie ta wiosna?:confused:

Ja bym też już chciała wiosnę - od 3 dni nie mam ogrzewania, ponieważ lokator z parteru chciał być mądrzejszy i zaradniejszy niż ja i znalazł tani ekogroszek. Tańszy niż ja zamówiłam - i który musiałam odwołać. Wszystko byłoby fajniutko, gdyby nie to, że ów tańszy ekogroszek się w ogóle nie pali i nadaje się jedynie na podsypkę pod garaż... Nie macie pojęcia, jaka jestem zła. Na dodatek lokator nie ma pieniędzy i to ja musiałam dzisiaj zapłacić za nową dostawę porządnego węgla, nie wspominając o połowie kwoty zapłaconej za tańszy. Rany, chyba będę gryźć... To jest lokator mojego byłego męża, który wynajął swoją część chałupy i teraz ja się użeram, bo on sam wyprowadził się do swojej nowej żony i ma w nosie to, że ja mam wywalone ponad 6 stów na jego lokatora, który jemu płaci czynsz...

A poza tym wszystko w porządeczku. Zaszczepiliśmy się dzisiaj szczepionką skojarzoną i z niepokojem oczekujemy niepożądanych objawów poszczepiennych. Mam nadzieję, że się nie doczekamy ;-) Waga Barteckiego 5300g - od zeszłego czwartku 400g na plus... mój kręgosłup powiedział, że proszę zatrzymać wreszcie świat, ja wysiadam... :-D

reklama
oj giovanessa - faktycznie masz niefajną sytuację , współczuję, a ciepło musi być , bo trzeba grzać, ale chyba wyegzefujesz??/( zaćmienie, dobrze napisałam?)... te pieniądze od gościa nie?

...a co do szczepionki to nie martw się jak mu do tej poty nic nie ma to znaczy że już nie będzie :)

Mery - ja też mam stresa przed kariologiem zawsze , a co Natusi jest?

a my mamy pierwszy ząbek :-)

Do góry