reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Hej dziewczynki :-)
Ja znowu tylko na chwile, bo mam mase roboty, a jak jestem w domu to nie ma szans, zebym posiedziala dluzej przy komputerze majac przy boku moja corke :-p:baffled:

Mam nadzieje, ze jak sie troche "odrobie" to ponadrabiam wszystko:tak:

U nas stara bida ;-) Sara miala 2 dni katar, ale juz jej przeszlo, a mnie meczylo grypsko zoladkowe, wiec wczoraj kibelek byl moim drugim domem :-p;-):-) Na szczescie dzisiaj jest juz ok :tak:

Czesc zakupow swiatecznych zrobilam, zostala jeszcze jedna czesc (ta wieksza :-p).

Byla dzisiaj u mnie Brandy - ale Ameluszka wyrosla i jak sie cudnie usmiecha! :tak::-):tak:

Ok, musze uciekac.
Pozdrawiam Wszystkie cieplutko i do uslyszenia!!!:-):tak::-)

reklama
Hello:-D
Dzisiaj to nigdzie nie wychodzimy bo ja mam okropny katar,a maz jest w pracy wiec na szczepienie jutro sie wybierzemy.
Caly dzien poswiece na lezenie w łózku i uczenie sie, bo w piatek mam egzamin z prawa...
Kupilismy wczoraj cale ubranko dla Dominika na komunie. Wybralam takie wygodne z polarku,a pozniej i tak mu to pewnie sciagne:tak:
Ania_BBchrzciny robimy 11 stycznia,ale wole miec juz wszystko wczesiej niz pozniej na ostatnia chwile biegac. Najbardziej przeraza mnie to ze u nas w kosciele chrzciny sa razem z msza:no::szok: wiec pewnie to bedzie trwac z 1,5h:no::no:
Kunek nie martw sie ze Emilka mniej je mleczka. Dominik to prawie juz wogole nie chce mleka Bebilon,ale kaszki wcina ze smakiem w kazdej ilosci.Do tego cycus i soczek. A soczki to pije morelowe lub marchewkowe z Hipp'a. Z jabluszka zrezygnowalismy od razu poniewaz Dominik na sam widok sie krzywil nie mowiac o smaku:tak::-D.Jak mu raz dalam to mial taka mine kwasna,ze myslalam ze mu juz tak zostanie:oo::wink::rolleyes:
sandra1982 teraz to pewnie macie ogromny ruch w pracy bo przed swietami i przed sylwestrem. Szkoda tylko ze nie ma sniegu:baffled:
Milego dnia Mamuski

dzień dobry:-)

My już po wizycie u pediatry, szczepienie znowu przełożone na po świetach bo Emilka ma lekką infekcje i dostała syropek, pewnie w którejś z poradni złapała:-(naszczescie nic powaznego:tak:

cath4 gratulacje i szybkiego wyzdrowienia dla córci;-)

Prychatka zdrówka życzę i żeby maleństwo się nie zaraziło i powodzenia na szczepionce, Wy już druga dawka a my narazie mieliśmy tylko na WZW a na reszte dalej czekamy bo jak nie wyniki moczu złe to gardełko czerwone i ciagle coś:wściekła/y:

Sandra przyjemnej pracy życzę:-)

Ania dużo zdrówka dla Kamilka:tak:

A ja wczoraj wybyłam na zakupy :tak: powiedzmy że sie udały, kupiłam sobie spodnie i sweterek i Emilce świateczne skarpetki z reniferkami:tak::-D może dziś też jeszcze pojadę się rozejrzeć za prezentami bo święta tuż tuż, ale ten czas leci hehe:-):-):-)

Pozdrawiam i miłego popoludnia Wszystkim:happy2:

Witam po krótkiej przerwie:) u nas bez zmian.
W poniedziałek byłam u gina na przegladzie poporodwym podwozia i wszystko ok, dostałam tabletki anty dla matek karmiacych, ale jak przeczytałam możliwe skutki uboczne to i sie odechciało je brać;/
W piątek byłam z małą na szczepieniach, myszka juz ponad 5kg waży, lekarka powiedziała że bardzo ładnie przybiera na wadze i że silna dziewczyna, bo główke to już prawie normalnie trzyma czasem jej sie troche zachwieje.
No pozatym pochłonęło mnie teraz robienie stronki www a właściwie dwóch, jedną robie z moimi pracami (grafiki, plakaty, malarstwo) a drugą z moja biżuterią artystyczną.
Pracy magisterskiej jakoś nie mogę ruszyć coś tam popatrzyłam na nią ostatnio i stoje dalej w miejscu;/
Dziś ide na urodziny do szwagierki, ale mam nadzieje, że wieczorem uda i sie jeszcze wpasc na bb i coś napisać.
Miłego dnia:)
Kunek - proszę bardzo to ta spiralka

Załączniki

• 483836375.jpeg
    483836375.jpeg
    41,2 KB · Wyświetleń: 47
Hej! co tak mało piszecie? pewnie pochłonięte przygotowaniami do świąt! Ja w ogóle nie czuje tego że za kilka dnni wigilia i święta, pewnie przez tą pogodę! Jutro ubiorę choinkę to może bardziej poczuje atmosferę świąteczna i wezmę się do jakiejś roboty hehe:)

Oolivia pewnei lekarka przepisała Ci cerazzette ja też je mam i jak na początku przeczytałam o skutkach ubocznych to też się zastanawiałam czy je brać bo trochę tego tam jest!! Ale zdecydweałam się i nie żałuje bo nic z tych objawów nie wystepuje u mnie na szczęście! Tylko przy 1 opakowaniu miałam lekkie krwawienia potem przeszlo! Więc mnoże spróbuj a jak nie będą Ci pasować to przerwiesz...

Witam nową mamusię i to moją imienniczkę :-D

zmykam bo muszę jeszcze troche poprasować zanim moje słoneczko się obudzi bo potem to juz musze z nim siedziec bo jakiś marudny jest i nie chce się sa bawic tylko muszę przy nim siedzieć. Myślę że to od zębów bo widać że go swędzą dziąsełka, majuż 4 ząbki które nawet nie wiem kiedy wyszły yaki spokój był ale zapowiada się że jeszcze się dowiem co to ZĄBKOWANIE!! :szok:

reklama
Witam wieczorkiem!

Sylwik witaj wśród nas i pisz często.

Sylveczka ja też jakoś nie czuję świąt. Tylko dekoracje w sklepach i piosenki świąteczne w radio jak jadę autem mi przypominają o świętach. Choinkę nie wiem czy będę ubierała jakąś dużą, bo się boję, że mój mały łobuziak się do niej dobierze. Chyba jakąś małą i gdzieś wysoko, poza zasięgiem łapek małego.

Olivia ja też te tabletki miałam przepisane. Kupilam jedno opakowanie, ale nie zaczęłam brać, no a potem skończyłam karmić piersią i teraz biorę normalne tabletki. Fajnie, że córcia Ci ładnie przybiera. Powodzenia w pisaniu pracy magisterskiej. Ja miałam podobnie. Jak urodził się Kamil miałam napisane dwa rozdziały. Jak miał miesiąc zabrałam się za pisanie i jak tak jeszcze dużo spał w ciągu dnia udało mi się machnąć trzeci rozdział. Potem ciężko mi się było zabrać za czwarty, który był częścią badawczą, najbardziej obszerną. No, ale jakoś w koncu poszło, chociaż dużo czasu mi to zajęło. Kamil już był większy i potrzebowałam pomocy, żeby ktoś się nim zajmował. Także korzystaj z tego, póki mała jeszcze śpi Ci w ciągu dnia i pisz, bo potem jak zacznie raczkować i biegać ciężej będzie :)

Cath dobrze, że katar u Was już przechodzi. A cóż to za problemy z zaświadczeniem do pracy? Lekarz nie chce wystawić?

Kunek infekcje to faktycznie Emilka mogła złapać w przychodni. W poczekalniach często pełno chorych dzieciaków, ale dobrze, że to nic poważnego.

Prychatka powodzenia na egzaminie jutrzejszym i szybkiego przejścia kataru.

U nas bez zmian. Mały jeszcze troszkę ma katar, ale ogólnie już jest dobrze. Przygotowania do świąt na razie na tyle, że udało mi się prezenty w większości pokupować, część zakupów spożywczych też zrobić no i upiec 2 rodzaje ciasteczek :) Jutro planuję troszkę dom wysprzątać. Miłego wieczorku Wam życzę.

Do góry