No to biore sie za nadrabianko ;-) Wszystkiego pewnie nie nadrobie, ale moze chociaz ostatnie kilka stron poczytam dokladniej i poodpisuje
:-)
No to lecim
Ania, Perelka, Sara to tez taki wulkan energii, nie ma szans, zeby dluzej pobawila sie jakas zabawka (chociaz ostatnio przy zabawkowej kuchni, a raczej dwoch
potrafi usiedziec dluzej, bo "gotuje" dla lalek
). No i tez sie nie wstydzi ludzi, a wrecz przeciwnie - wszystkim mowi "czesc", "do widzenia" itd.
:-) No i widze, ze lubi sie popisywac, bo nawet w sklepach jak uslyszy muzyke to zaczyna tanczyc i tylko patrzy czy ktos ja obserwuje ;-)
Ania, trzymam kciuki za znalezienie pracy!
A z kim bedziesz malego zostawiac jak bedziesz w pracy? Fajnie z ta praca, ze weekendy wolne i stale godziny pracy
Taki plus. A Ty na caly etat idziesz? Ja mam 3/4 etatu, bo jak wrocilam po macierzynskim na caly to nie dawalam rady z Sara - za malo czasu z nia spedzalam niestety...no i zmiejszylam na 3/4. Mysle, ze jeszcze z rok bede na 3/4 a potem wracam na caly
Mery, tez Cie podziwiam, ze dajesz sobie rade z dwojka maluszkow, do tego prowadzisz dom, gotujesz, sprzatasz itd. no i jeszcze na BB masz czas
Nic tylko pogratulowac!
Ja niestety za "bogata" bylam, zebym isc na wychowawcze, bo na panstwowej posadzie nie ma niestety jak kombinowac ;-)
Ale masz cudne dziewczynki - wlasnie zobaczylam zdjecia - cudne 2 male mikolajki!
;-)
;-)
Kunek, i jak Emilka? Zdrowa juz? Biedactwo, katarek strasznie meczy takie maluszki...Sara jak miala duzy katar to nawet wymiotowala w nocy przez to, ze jej do gardla splywal....Mam nadzieje, ze po katarze u Was juz nie ma sladu
Oj wspolczuje przezyc z Emilka po zjedzeniu ten marcheweczki...Biedactwo male...Moze za duzo tych nowosci jak na 3.5 mies. dzieciaczka...
Powiem szczerze, ze ja tez wczesnie zaczelam nowosci Sarze podawac, bo miala ok. 3.5 mies. jak jej zaczelam dawac kaszke kukurydziana i ryzowa, i soczek jablkowy, ale sloiczek z jablkiem czy marchewka dopiero po 4 mies.
Widze, ze zakupki swiateczne udane
:-) Ja mam narazie polowe, ale jutro jade po reszte :-)
No i wspolczuje przejsc z tatusiem Emilki...Skad sie biora takie typy...Ty, Brandy, Ja...widze, ze wszystkie maly nieciekawe sytuacje...
Brandy, my juz temat matki poruszalysmy ;-):-) Fajnie, ze sie sprawdza, a co do ulewania to nie wiem, bo Sarze malutko bardzo sie ulewalo, wiem, ze jak miala z 4 mies. to juz jej w ogole to odbicia nie bralam, wiec Ci nie doradze...
A co do tatusia marnotrawnego to co, nagle mu sie kontaktow z dzieckiem zachcialo?? Kretyn i tyle! A co z Daria i jego druga coreczka? A co Ty piszesz, ma nastepna dupe?? Kapitalnie!
Ciekawe co powie jak komornik sie u niego stawi...
Udanej imprezki klasowej!
A mala zostaje z dziadkami? :-)
Sylveczka, witaj!:-) Bo chyba nie mialysmy okazji jeszcze sie "poznac" ;-)W jaki wieku jest Bastus? Trzymam kciuki za bezstresowe i szybkie odstawienie od cycusia - na poczatku na pewno bedzie trudno, ale szybko zapomnicie
No i moze jakos uda sie malego przekonac do mlek modyfikowanych...Moze jakos stopniowo, moze odciagnelabys troche swojego mleka i stopniowo mieszala z modyfikowanym
Nie wiem co doradzic, bo ja Sara tylko kilka tyg. karmilam cycem.
Oby zabkowanie poszlo gladko i bezbolesnie
Trzymam kciuki!
Prychatka, super, ze Dominiczek tak pieknie spi, i to bedac na cycusiu
Tylko pogratulowac wyrozumialego syneczka
A co do karmienia i cycolenia to tak sobie teraz mysle z perspektywy czasu, ze jakbym nie wracala do pracy jak Sara miala 4 mies. to tez bym ja pewnie dluzej karmila, ale przerazalo mnie to odciaganie, mrozenie itd.
Ja szczepilam Sare na pneumokoki, a teraz mam zamiar zaszczepic ja jeszcze na menigokoki
bo po ukonczeniu 2 latek wystarczy jedna dawka
i powiem Ci, ze po widze, ze Sara duzo lagodniej przechodzi wszystkie przeziebienia, a chora odpukac to nie wiem kiedy byla ostatni raz
Jak miala ostatnio duzy katar to po 2 dniach nie bylo juz po nim sladu. A i ja czuje sie jakos pewniej
No a ze Sara super znosi wszystkie szczepienia to nie widze zadnych "przeciw" ;-):-)
Chyba sie przejezyczylas w jednym z postow, bo Dominiczek to chyba chrzciny bedzie mial, a nie komunie ;-)
Gdzie robicie imprezke?
Ale masz dorodnego synusia!
:-) Na zdjeciach absolutnie nie widac, zeby mial jakas nadwage...Sliczny jest i zdrowo wyglada
A Ty szal porzadkow, co? ;-)
Agusiaaa, i jak Olus? Przeszedl mu katarek?
Wszystko przez ta cholerna pogode, bo raz zimno, za chwile wiosna i tak w kolko...
Cath, gratuluje pracy!
A gdzie jesli mozna wiedziec?
W jakim wieku jest Twoja Majcia? Bo nie doczytalam...
No i mam nadzieje, ze uczulenie na pupce zniknelo
Oolivia, witaj z powrotem!
To mowisz, ze znowu jestes noweczka ;-):-)
Co do tabletek anty dla mamusiek karmiacych to ja je bralam przez 2 pierwsze miesiace. A skutki uboczne to pewnie moga wystapic przy jakims dlugotrwalym stosowaniu...nie wiem zreszta jak to jest...bo nigdy dluzej tabletek anty nie bralam.
Duza juz dziewczynka z Emilki - gratuluje
Powodzenia w robieniu stron, no i w pisaniu pracy magisterskiej - trzymam kciuki za owocna prace!
Sylwik, witaj wsrod mamusiek!
Napisz cos o sobie
Oj, ale nudy tu...
Jak ja do 17 wysiedze
Wlasnie byla moja mama z Sara, bo sa na spacerku i wpadly w odwiedziny
Wczoraj byl T. Przywiozl Sarze prezent od chrzestnych - druga kuchnie
Nie ma juz jak sie ruszyc w sypialni, a nie bylo mozliwosci, zeby jej nie rozlozyc jak juz ja Sara zobaczyla
Ale mysle, ze na wiosne zniose jej jedna z kuchni do ogrodu, a druga bedzie miec w domu
Jutro jedziemy na swiateczne zakupy, bo ani karpi ani choinki jeszcze nie mamy, wiec zero swiatecznej atmosfery w domu
No i musze dokupic reszte prezentow
W ogole to T. zaprosil mnie z Sara do nich w swieta, ale nie pojade, jak chce to niech przyjedzie tu do nas, bo nas 15 osob bedzie, wiec wole z rodzinka posiedziec...bo T. z siostra i jej malym bedzie sam w domu (rodzice w Wietnamie na swieta i sylwestra, a siostra nie zyje z ojcem malego...).
Ok, cos tam nadrobilam
Biore sie do roboty, a tu na pewno jeszcze wroce