reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Białystok i okolice

@Integral Mnie mama ścinała na krótko i mam traumę ;P tak samo jak do półkitków.. ;)
Moja siostra ma córkę i ta od zawsze chodziła w spinkach/opaskacj itp. (ale są dzieci, które nie tolerują noc ma głowie..) Mając 3,5 latek chce mieć na głowie jedynie "nisko warkocz tak ja Elza z Krainy Lodu" i jest wojna bo jej cienkie włoski ciągle z niego wypadają [emoji14]
A więc zapewne puki mała nie będzie sama świadoma, że można mieć włoski inaczej to czesz jak Ci się podoba :D

Ja np strasznie nie lubię jak chłopcy mają z tyłu głowy taki długi pejs zostawiony, sama tego mu nie zapuszczę, no ale jak Tymek kiedyś się uprze i zrobi oczy Shreka to co ja będę mogła..? :D

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aga moj maly mial tyle wloskow jak skonczyl rok ze robilam mu kucyka na czubku :-) wygladal jak aniolek.

Ten pejs na karku[emoji7] moj maz jak go poznalam to byl drechem z wlasnie takimcienkim pejsem. Znamy sie od Lo. Uwielbialam ten pejsik....[emoji38] . Teraz jest lysy.

Uwielbiam zaplatac warkoczyki i mam slabosc do tych opasek z kokardka. Bardzo bym chciala zeby mala lubila takie ozdoby.

A jak wasze nastroje dziewczyny?
Ja juz mam serdecznie dosyc chodzenia z brzuchem. [emoji36] Okropnie wielki sie zrobil. Ciezko mi sie chodzi, siedzi, lezy a o przewracaniu nie wspomne. [emoji30]

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

Ah szkoda gadać.. Już drugi tydzień dokucza mi ten nerw kulszowy. W zeszły poniedziałek uwielbiam być w ciąż, no było idealnie, obecnie nie jestem w stanie wrócić ze sklepu (3 minuty od domu).. Nie wyobrażam sobie jeszcze miesiąc tak funkcjonować..
No z dnia na dzień tak mnie połamało, że nie poznaję samej siebie..

A co z plastrami? Nic a nic nie pomagaly? A kapiele w cieplej wodzie?
Ja tez czuje sie jak potracona przez autobus. Ale pocieszam sie ze juz wszystko gotowe. Do terminu zostalo mi 9 dni. Tak czy siak urodze w najblizszym tygodniu.

Pomogły na 2 dni.. Było dużo lepiej. Ale od wczoraj w nocy jest znów coraz gorzej.. Dziś myślałam, że popłaczę się z bólu jak musiałam wstać i otworzyć drzwi dla listonosza..
Jejkuś no i jak ja bym chciała mieć 9 dni do terminu! No już tak bardzo chce poznać Tymka, że szok! :)

Robiłyście jakiś kącik dla maleństwa? Mi już niewiele zostało i pokoik dla synka będzie gotowy ;)

Tak. Mamy bardzo duza sypialnie. Mamy specjalnie wydzielony kacik. Jutro zrobie fotke. Z wyprawki musze juz tylko wozek kupic. Tez juz sie nie moge doczekac az poznam moja Milenke :-)

No to czekam na fotki ;)
U mnie brakuje jeszcze fotela, codziennie czekam na kuriera :D muszę powiesić dekoracje, firankę i kupić jakieś lampy bo goła żarówka wisi ;P

A Ty jeszcze wózka nie masz? :D odważna.. ;P
Z wyprawki brakuje mi w sumie tylko stojaka pod wanienkę.

Wow. No to super. A fotel do karmienia? Jaki model? Twoj Tymus bedzie mial od poczatku wlasny pokoik? Czy moze pomieszka troche w waszej sypialni?

Ja juz wiem na 100% ze bede wstawac conajmniej co 2,5h wiec wole miec mala blisko zeby nie biegac po porodzie. Pamietam jak do starszego nie moglam wstac sama z lozka po cc. Brrr okropne wspomnienie.

reklama
Fotel to taki typowy szary fotel uszak ;)
Tymuś będzie miał swój pokój, będzie miał tam łóżko do spania w dzień i wszystkie potrzebne rzeczy do pielęgnacji. Ale na noce będzie z nami w sypialni, tam będzie spać w kołysce :)
Puki co pokoik w "wersji roboczej" wygląda tak, meble będą stały inaczej, ale czekamy aż wszystko przyślą:
1500022019-aaaaaa.jpeg

Do góry