reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Białystok i okolice

@Integral Mnie mama ścinała na krótko i mam traumę ;P tak samo jak do półkitków.. ;)
Moja siostra ma córkę i ta od zawsze chodziła w spinkach/opaskacj itp. (ale są dzieci, które nie tolerują noc ma głowie..) Mając 3,5 latek chce mieć na głowie jedynie "nisko warkocz tak ja Elza z Krainy Lodu" i jest wojna bo jej cienkie włoski ciągle z niego wypadają [emoji14]
A więc zapewne puki mała nie będzie sama świadoma, że można mieć włoski inaczej to czesz jak Ci się podoba :D

Ja np strasznie nie lubię jak chłopcy mają z tyłu głowy taki długi pejs zostawiony, sama tego mu nie zapuszczę, no ale jak Tymek kiedyś się uprze i zrobi oczy Shreka to co ja będę mogła..? :D

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aga moj maly mial tyle wloskow jak skonczyl rok ze robilam mu kucyka na czubku :-) wygladal jak aniolek.

Ten pejs na karku[emoji7] moj maz jak go poznalam to byl drechem z wlasnie takimcienkim pejsem. Znamy sie od Lo. Uwielbialam ten pejsik....[emoji38] . Teraz jest lysy.

Uwielbiam zaplatac warkoczyki i mam slabosc do tych opasek z kokardka. Bardzo bym chciala zeby mala lubila takie ozdoby.

A jak wasze nastroje dziewczyny?
Ja juz mam serdecznie dosyc chodzenia z brzuchem. [emoji36] Okropnie wielki sie zrobil. Ciezko mi sie chodzi, siedzi, lezy a o przewracaniu nie wspomne. [emoji30]

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

Ah szkoda gadać.. Już drugi tydzień dokucza mi ten nerw kulszowy. W zeszły poniedziałek uwielbiam być w ciąż, no było idealnie, obecnie nie jestem w stanie wrócić ze sklepu (3 minuty od domu).. Nie wyobrażam sobie jeszcze miesiąc tak funkcjonować..
No z dnia na dzień tak mnie połamało, że nie poznaję samej siebie..

A co z plastrami? Nic a nic nie pomagaly? A kapiele w cieplej wodzie?
Ja tez czuje sie jak potracona przez autobus. Ale pocieszam sie ze juz wszystko gotowe. Do terminu zostalo mi 9 dni. Tak czy siak urodze w najblizszym tygodniu.

Pomogły na 2 dni.. Było dużo lepiej. Ale od wczoraj w nocy jest znów coraz gorzej.. Dziś myślałam, że popłaczę się z bólu jak musiałam wstać i otworzyć drzwi dla listonosza..
Jejkuś no i jak ja bym chciała mieć 9 dni do terminu! No już tak bardzo chce poznać Tymka, że szok! :)

Robiłyście jakiś kącik dla maleństwa? Mi już niewiele zostało i pokoik dla synka będzie gotowy ;)

Tak. Mamy bardzo duza sypialnie. Mamy specjalnie wydzielony kacik. Jutro zrobie fotke. Z wyprawki musze juz tylko wozek kupic. Tez juz sie nie moge doczekac az poznam moja Milenke :-)

No to czekam na fotki ;)
U mnie brakuje jeszcze fotela, codziennie czekam na kuriera :D muszę powiesić dekoracje, firankę i kupić jakieś lampy bo goła żarówka wisi ;P

A Ty jeszcze wózka nie masz? :D odważna.. ;P
Z wyprawki brakuje mi w sumie tylko stojaka pod wanienkę.

Wow. No to super. A fotel do karmienia? Jaki model? Twoj Tymus bedzie mial od poczatku wlasny pokoik? Czy moze pomieszka troche w waszej sypialni?

Ja juz wiem na 100% ze bede wstawac conajmniej co 2,5h wiec wole miec mala blisko zeby nie biegac po porodzie. Pamietam jak do starszego nie moglam wstac sama z lozka po cc. Brrr okropne wspomnienie.

reklama
Fotel to taki typowy szary fotel uszak ;)
Tymuś będzie miał swój pokój, będzie miał tam łóżko do spania w dzień i wszystkie potrzebne rzeczy do pielęgnacji. Ale na noce będzie z nami w sypialni, tam będzie spać w kołysce :)
Puki co pokoik w "wersji roboczej" wygląda tak, meble będą stały inaczej, ale czekamy aż wszystko przyślą:
1500022019-aaaaaa.jpeg

Do góry