reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Białystok i okolice

reklama
Dziękuję ;) Nasza sypialnia jest wąska, nie ma tam miejsca na Tymkowe rzeczy, więc skoro był przeznaczony dla niego pokój to od razu chcemy zrobić go w całości ;)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Aga sliczny kącik synka!
Ty zblizony masz termin porodu do Integral? :)

Integral - dobra decyzja z kolczykami :)
jeszcze córka Ci podziekuje, tak jak moja :)
co do włosów..
Zuzia ma słabsze włosy i wolno jej rosną , tyle co grzywke podetniemy albo same koncowki..
ona jak miała 13mcy ,tyle co młodsza ma teraz to była łysa po bokach.. smiesznie to wygladało,
pierwsza kiteczka była w wieku 16mcy..

a dzis..
lubi byc czesana.
upieć nie robie bo nie ma z czego :p i do czego.
jedyne co sie jej podoba to warkocze francuskie i zwykłe kucyki.

--

Hania natomiast na porost włosów nie narzeka :p po mamie :p:p
jak sie urodzila to wiedziałam ze bedzie jej szybko łepetynka zarastac.
i tak pierwsza kiteczka była w wieku 8mcy! :)
teraz podciełam jej grzywkę i reszta rosnie.
mąz sie smieje ze wiecznie jej palemke na srodku głowy robię ale mi sie tak podoba.czasem zrobie 2 po bokach ale to rzadko kiedy.
wyglada wtedy tak "dojrzale" :)

czuje ze bedzie co scinac u niej :)
poki co niech rosna zdrowo.

aaa nie zapominaj o malowaniu paznokci dla córki :p
ja Zuzi pomalowalam pierwszy raz jak miala 3lata :p
no i do dzis prosi mnie o manicure jak widzi ze ja maluje swoje pazury.
oj.. z corkami mozna wiele robic.
od malowania po zakupy, czesanie :)

---

Integral a jakie imie macie wybrane??

duzo przytylas w ciazy?

ja obydwie rodzilam w CZerwcu.
na koncowce myslałam ze padne i nie wstane/
a to upały a to zadycha,itp.
brzuch mi ciążył okropnie.

z Hania miałam bardzo malutki.
dopiero w 7mcu sasiedzi zorientowali sie ze jestem w ciazy! :errr:o_O

ile Ci zostalo do rozwiązania?
chcesz zeby maz był przy porodzie?

pisałyscie kiedys o szkole rodzenia.
ja w 1wszej ciazy chodzilam na Bukowskiego, to ta sama pewnie ktora przeniosła sie na Bema.
powiedzcie czy sa jeszcze Panie":
Tereska, Monika, Julka, Bożenka?
czy ktos zupełnie nowy?
jak tam teraz jest?
pewnie full wypas.

Moja cora bedzie sie nazywac Milenka. Termin za 8 dni.[emoji5]
Okropnie przytylam. Mam ogromniasty brzuchol. Zaczynalam z waga miedzy 58-60. Takie mialam wachania. Teraz jest ..... 80!!!!!! [emoji24] [emoji15] jestem okropnie napuchnieta. Mam nadzieje ze wiekszosc tej wagi mi spadnie. Jestem niska (158) i kazdy zbedny kg widac jak na dloni. Na moje szczescie mam dobry metabolizm i lubie ruch.
Moj R chce byc przy porodzie. Mam nadzieje ze to bedzie wykonalne i nie skonczy sie cc tak jak poprzednio.
Do porodu rodzinnego przekonala go bardzo szkola rodzenia na Bema. Dalej pracuje tam Tereska, Agnieszka, Monika, Milena, Julka i tej ostatniej imienia nie pamietam[emoji5]

Aga chyba ma termin za 5 tygodni. Chyba....

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

@black_cherry Integral rodzi już na dniach a ja mam od pół godziny 36 tc, więc jeszcze troszeczkę ;)

W szkole rodzenia wszystkie panie obecne ;) Jest genialnie! Julka wymiata a Agnieszkę wzięłam na swoją położną ;)

Chwalicie tak córki to co ja będę robić z synkiem? Dobrze, że lubię Lego, roboty i całą resztę tych męskich rzeczy :D

Miałam dziś pierwszy skurcz przepowiadający.. Ale nie takie zwykle ćwiczenie macicy.. Cholernie bolało i brzuch się spiął. Nie pomogło leżenie, oddychanie przeponą, pozycja kolankowo-łokciowa.. Dopiero ciepły prysznic przyniósł ulgę. Normalnie myślałam że zaraz urodzę, a to pewnie pikuś w porównaniu do porodu ;P

Aga chlopcy tez sa super. Ja uwielbialam bawic sie z moim lego. A piaskownica itory wyscigowe dla autek to cos pieknego. Chlopcy sa prosci w obsludze :-)

Co do poloznej ze szkoly rodzenia. To musisz jejdodatkowo placic za wizyty domowe po porodzie?

Co znaczy ze "musi" ? Ktos to sprawdza? Myslalam ze to raczej wygoda rodzicow.

W Holandii sa inne zasady.
Tu nie ma patologii.
Dziecko gdy kończy 2 lata musi miec swoj wlasny pokoj. Nie moze go dzielic że swoim rodzenstwem. Jeżeli tak by bylo wchodzi opieka spoleczna i zabiera dzieciaka.
Tak samo dzieckiem nie moze zajmowac sie starsze rodzenstwo, chyba ze ma ukonczone 18 lat. Tutaj sa inne zasady. Zycie socjalne jest bardzi wymagajace.
Z noworodkiem tez wiążą sie swoiste nakazy :-) dlatego musi spac przy matce do 6msc zycia.

Napisane na telefonie SONY w aplikacji BabyBoom

reklama
@Integral Niee, nic jej się nie płaci. Po prostu jak ma się swoją położną z przychodni to 3 razy w roku można ją zmienić. I ja zmieniłam na Agnieszkę. Normalnie w ramach NFZ to jest ;) Zgłaszając się do porodu pytają o wybór przychodni do której zapisze się dziecko i jak jest inna położna to proszą o taką informację i od razu ją informują.

@Paaulettt Bardzo rygorystyczne te zasady.. Jak dla mnie aż do przesady ;) Mi tam nigdy nie przeszkadzało mieć pokój z siostrą. Byłyśmy przez to bardo zżyte ;)

Do góry