reklama
Integral
Fanka BB :)
Co znaczy ze "musi" ? Ktos to sprawdza? Myslalam ze to raczej wygoda rodzicow.U mnie w NL maluch musi spac przy lozku mamy minimum do ukonczenia 6 msc zycia
Napisane na telefonie SONY w aplikacji BabyBoom
Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom
black_cherry
Zaciekawiona BB
Aga sliczny kącik synka!
Ty zblizony masz termin porodu do Integral?
Integral - dobra decyzja z kolczykami
jeszcze córka Ci podziekuje, tak jak moja
co do włosów..
Zuzia ma słabsze włosy i wolno jej rosną , tyle co grzywke podetniemy albo same koncowki..
ona jak miała 13mcy ,tyle co młodsza ma teraz to była łysa po bokach.. smiesznie to wygladało,
pierwsza kiteczka była w wieku 16mcy..
a dzis..
lubi byc czesana.
upieć nie robie bo nie ma z czego i do czego.
jedyne co sie jej podoba to warkocze francuskie i zwykłe kucyki.
--
Hania natomiast na porost włosów nie narzeka po mamie
jak sie urodzila to wiedziałam ze bedzie jej szybko łepetynka zarastac.
i tak pierwsza kiteczka była w wieku 8mcy!
teraz podciełam jej grzywkę i reszta rosnie.
mąz sie smieje ze wiecznie jej palemke na srodku głowy robię ale mi sie tak podoba.czasem zrobie 2 po bokach ale to rzadko kiedy.
wyglada wtedy tak "dojrzale"
czuje ze bedzie co scinac u niej
poki co niech rosna zdrowo.
aaa nie zapominaj o malowaniu paznokci dla córki
ja Zuzi pomalowalam pierwszy raz jak miala 3lata
no i do dzis prosi mnie o manicure jak widzi ze ja maluje swoje pazury.
oj.. z corkami mozna wiele robic.
od malowania po zakupy, czesanie
---
Integral a jakie imie macie wybrane??
duzo przytylas w ciazy?
ja obydwie rodzilam w CZerwcu.
na koncowce myslałam ze padne i nie wstane/
a to upały a to zadycha,itp.
brzuch mi ciążył okropnie.
z Hania miałam bardzo malutki.
dopiero w 7mcu sasiedzi zorientowali sie ze jestem w ciazy!
ile Ci zostalo do rozwiązania?
chcesz zeby maz był przy porodzie?
pisałyscie kiedys o szkole rodzenia.
ja w 1wszej ciazy chodzilam na Bukowskiego, to ta sama pewnie ktora przeniosła sie na Bema.
powiedzcie czy sa jeszcze Panie":
Tereska, Monika, Julka, Bożenka?
czy ktos zupełnie nowy?
jak tam teraz jest?
pewnie full wypas.
Ty zblizony masz termin porodu do Integral?
Integral - dobra decyzja z kolczykami
jeszcze córka Ci podziekuje, tak jak moja
co do włosów..
Zuzia ma słabsze włosy i wolno jej rosną , tyle co grzywke podetniemy albo same koncowki..
ona jak miała 13mcy ,tyle co młodsza ma teraz to była łysa po bokach.. smiesznie to wygladało,
pierwsza kiteczka była w wieku 16mcy..
a dzis..
lubi byc czesana.
upieć nie robie bo nie ma z czego i do czego.
jedyne co sie jej podoba to warkocze francuskie i zwykłe kucyki.
--
Hania natomiast na porost włosów nie narzeka po mamie
jak sie urodzila to wiedziałam ze bedzie jej szybko łepetynka zarastac.
i tak pierwsza kiteczka była w wieku 8mcy!
teraz podciełam jej grzywkę i reszta rosnie.
mąz sie smieje ze wiecznie jej palemke na srodku głowy robię ale mi sie tak podoba.czasem zrobie 2 po bokach ale to rzadko kiedy.
wyglada wtedy tak "dojrzale"
czuje ze bedzie co scinac u niej
poki co niech rosna zdrowo.
aaa nie zapominaj o malowaniu paznokci dla córki
ja Zuzi pomalowalam pierwszy raz jak miala 3lata
no i do dzis prosi mnie o manicure jak widzi ze ja maluje swoje pazury.
oj.. z corkami mozna wiele robic.
od malowania po zakupy, czesanie
---
Integral a jakie imie macie wybrane??
duzo przytylas w ciazy?
ja obydwie rodzilam w CZerwcu.
na koncowce myslałam ze padne i nie wstane/
a to upały a to zadycha,itp.
brzuch mi ciążył okropnie.
z Hania miałam bardzo malutki.
dopiero w 7mcu sasiedzi zorientowali sie ze jestem w ciazy!
ile Ci zostalo do rozwiązania?
chcesz zeby maz był przy porodzie?
pisałyscie kiedys o szkole rodzenia.
ja w 1wszej ciazy chodzilam na Bukowskiego, to ta sama pewnie ktora przeniosła sie na Bema.
powiedzcie czy sa jeszcze Panie":
Tereska, Monika, Julka, Bożenka?
czy ktos zupełnie nowy?
jak tam teraz jest?
pewnie full wypas.
Integral
Moja cora bedzie sie nazywac Milenka. Termin za 8 dni.[emoji5]
Okropnie przytylam. Mam ogromniasty brzuchol. Zaczynalam z waga miedzy 58-60. Takie mialam wachania. Teraz jest ..... 80!!!!!! [emoji24] [emoji15] jestem okropnie napuchnieta. Mam nadzieje ze wiekszosc tej wagi mi spadnie. Jestem niska (158) i kazdy zbedny kg widac jak na dloni. Na moje szczescie mam dobry metabolizm i lubie ruch.
Moj R chce byc przy porodzie. Mam nadzieje ze to bedzie wykonalne i nie skonczy sie cc tak jak poprzednio.
Do porodu rodzinnego przekonala go bardzo szkola rodzenia na Bema. Dalej pracuje tam Tereska, Agnieszka, Monika, Milena, Julka i tej ostatniej imienia nie pamietam[emoji5]
Aga chyba ma termin za 5 tygodni. Chyba....
Okropnie przytylam. Mam ogromniasty brzuchol. Zaczynalam z waga miedzy 58-60. Takie mialam wachania. Teraz jest ..... 80!!!!!! [emoji24] [emoji15] jestem okropnie napuchnieta. Mam nadzieje ze wiekszosc tej wagi mi spadnie. Jestem niska (158) i kazdy zbedny kg widac jak na dloni. Na moje szczescie mam dobry metabolizm i lubie ruch.
Moj R chce byc przy porodzie. Mam nadzieje ze to bedzie wykonalne i nie skonczy sie cc tak jak poprzednio.
Do porodu rodzinnego przekonala go bardzo szkola rodzenia na Bema. Dalej pracuje tam Tereska, Agnieszka, Monika, Milena, Julka i tej ostatniej imienia nie pamietam[emoji5]
Aga chyba ma termin za 5 tygodni. Chyba....
@black_cherry Integral rodzi już na dniach a ja mam od pół godziny 36 tc, więc jeszcze troszeczkę
W szkole rodzenia wszystkie panie obecne Jest genialnie! Julka wymiata a Agnieszkę wzięłam na swoją położną
Chwalicie tak córki to co ja będę robić z synkiem? Dobrze, że lubię Lego, roboty i całą resztę tych męskich rzeczy
Miałam dziś pierwszy skurcz przepowiadający.. Ale nie takie zwykle ćwiczenie macicy.. Cholernie bolało i brzuch się spiął. Nie pomogło leżenie, oddychanie przeponą, pozycja kolankowo-łokciowa.. Dopiero ciepły prysznic przyniósł ulgę. Normalnie myślałam że zaraz urodzę, a to pewnie pikuś w porównaniu do porodu ;P
Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
W szkole rodzenia wszystkie panie obecne Jest genialnie! Julka wymiata a Agnieszkę wzięłam na swoją położną
Chwalicie tak córki to co ja będę robić z synkiem? Dobrze, że lubię Lego, roboty i całą resztę tych męskich rzeczy
Miałam dziś pierwszy skurcz przepowiadający.. Ale nie takie zwykle ćwiczenie macicy.. Cholernie bolało i brzuch się spiął. Nie pomogło leżenie, oddychanie przeponą, pozycja kolankowo-łokciowa.. Dopiero ciepły prysznic przyniósł ulgę. Normalnie myślałam że zaraz urodzę, a to pewnie pikuś w porównaniu do porodu ;P
Integral
Aga chlopcy tez sa super. Ja uwielbialam bawic sie z moim lego. A piaskownica itory wyscigowe dla autek to cos pieknego. Chlopcy sa prosci w obsludze :-)
Co do poloznej ze szkoly rodzenia. To musisz jejdodatkowo placic za wizyty domowe po porodzie?
Co do poloznej ze szkoly rodzenia. To musisz jejdodatkowo placic za wizyty domowe po porodzie?
W Holandii sa inne zasady.Co znaczy ze "musi" ? Ktos to sprawdza? Myslalam ze to raczej wygoda rodzicow.
Tu nie ma patologii.
Dziecko gdy kończy 2 lata musi miec swoj wlasny pokoj. Nie moze go dzielic że swoim rodzenstwem. Jeżeli tak by bylo wchodzi opieka spoleczna i zabiera dzieciaka.
Tak samo dzieckiem nie moze zajmowac sie starsze rodzenstwo, chyba ze ma ukonczone 18 lat. Tutaj sa inne zasady. Zycie socjalne jest bardzi wymagajace.
Z noworodkiem tez wiążą sie swoiste nakazy :-) dlatego musi spac przy matce do 6msc zycia.
Napisane na telefonie SONY w aplikacji BabyBoom
reklama
@Integral Niee, nic jej się nie płaci. Po prostu jak ma się swoją położną z przychodni to 3 razy w roku można ją zmienić. I ja zmieniłam na Agnieszkę. Normalnie w ramach NFZ to jest Zgłaszając się do porodu pytają o wybór przychodni do której zapisze się dziecko i jak jest inna położna to proszą o taką informację i od razu ją informują.
@Paaulettt Bardzo rygorystyczne te zasady.. Jak dla mnie aż do przesady Mi tam nigdy nie przeszkadzało mieć pokój z siostrą. Byłyśmy przez to bardo zżyte
@Paaulettt Bardzo rygorystyczne te zasady.. Jak dla mnie aż do przesady Mi tam nigdy nie przeszkadzało mieć pokój z siostrą. Byłyśmy przez to bardo zżyte