reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Białystok i okolice

@Integral Niee, nic jej się nie płaci. Po prostu jak ma się swoją położną z przychodni to 3 razy w roku można ją zmienić. I ja zmieniłam na Agnieszkę. Normalnie w ramach NFZ to jest ;) Zgłaszając się do porodu pytają o wybór przychodni do której zapisze się dziecko i jak jest inna położna to proszą o taką informację i od razu ją informują.

@Paaulettt Bardzo rygorystyczne te zasady.. Jak dla mnie aż do przesady ;) Mi tam nigdy nie przeszkadzało mieć pokój z siostrą. Byłyśmy przez to bardo zżyte ;)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
No ale mi sie podoba zycie w Holandii i w sumie popieram takie zasady. Jedyny minus za daleko Bstok a tesknie bardzo za rodzina szczegolnie.

Napisane na telefonie SONY w aplikacji BabyBoom

reklama
Aga super pomysl z ta Agnieszka jako srodowiskowa. Tez ja bardzo lubie, gimnastyka znia jest mega. Szkoda za ja mam swoja z przychodni... ale w sumie znam ja od baaaasrdzo dawna.

Dzis mamkryzys. Zacza mi sie 40 tydzien i bardzo bym chciala miec to juz za soba. Wstaje w nocy chyba z 5 razy do wc. Jak dlugo leze to potem mam ogromny problem z podniesieniem sie :-(
Niby jak sie zozchodze to jest juz ok. Ehhh
Paaulettt strasznie masz daleko. Mam siostre co pracuje w Holandii ale na kontraktach wiec co 3 mc jest w bialym.

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

@Integral
Gdybym tylko mieszkala tu w NL gdzies blizej lotniska to z pewnością bylabym czesciej w odwiedzinach u rodzicow. Ale ja mieszkam nad samym morzem przy granicy z Belgia i do przejechania mam 3 panstwa w szerz. Dodatkowo mam psa ktorego u nikogo nie zostawię wiec musze jechac autem.

Ale spoko teraz przyjeżdżam we wrzesniu na 4 tygodnie :-)

Napisane na telefonie SONY w aplikacji BabyBoom

@Paaulettt To pocieszę Cię, że ja do swojej rodziny mam 370 kmi jeżdżę 2/3 razy w roku..

@Integral Ja też miałam położną z przychodni, ale zmieniłam. To kwestia wpisania dokumentu zmiany w szkole rodzenia :)

Aga to Twoja pierwsza ciąża?

z jakiego osiedla jestes?

Integral..
wspołczuje Ci i to bardzo tych ost dni.
one sa najgorsze.
nie dosc ze ciezko to jeszcze porod sie nie zapowiada..
ehh
musisz byc silna!
a córa mniej wiecej ile wazy?
3,5kg?

-
btw:
o moja Zuzia bawi sie lego.
kupiłam jej lego creator.
taki zestaw w ktorym mozesz zrobic 3 rozne zwierzątka przy pomocy tych samych klockow.
fajna zabawa
mąż tez sie wciągnał :)
ja za swoich czasow tez mialam mase lego ale albo oddałam albo wyrzucilam ,a teraz załuje bo miałam naprawde fajne zestawy :(

niedlugo pewnie czeka nas Lego Friends.
:)

--a to fajnie ze cały czas te same Panie z Bukowskiego.
ja przy 2giej ciazy juz nie chodzilam do nich/.
nie chciało mi sie i nie miałam jak.jedno dziecko juz było w domu.

a i te oddychania..
i tak o nich zapomniałam jak przyszlo co do czego.

ze zmiana połoznej nie wiedzialam.
szkoda.
u mnie taka sobie.
bardzo naciskała na karmienie piersia a ja uwazam ze to sprawa indywidualna.

reklama
@black_cherry To moja 3 ciąża, ale niestety pierwsze dwie nie dotrwały szczęśliwie do końca.
Mieszkam w okolicach PKS ;)

Ja mam masę Lego, mojego męża jak był jeszcze mały. Udało się je zachować :D

Do góry