reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bezsenność w ciąży!!?

wygodna poduszka tak jak ta o ktorej wspomnialy dziewczyny np super mami, przewietrzony pokoj, jakas ciepla mila kolderka lub kocyk no i ja bez meza sobie nocy nie wyobrazam

reklama
jak mam sprawdzona supermami poduszke to nie szukam dalej, bo po co i marnowac kase na jakies wynalazki, ja nie lubie kombinowac i szukac

obkladanie sie piecioma poduszkami i kocami tp chyba leiej w supermami poduszke zainwestowac i sie nie cackac.. to co jedna poduszke sie poprawi to kolejna sie rozjezdza

Dziewczyny! A próbowałyście ruchu? Ruch to najlepszy sprzymierzeniec dobrego snu. Trzeba pamiętać, że w ciąży często odpoczywamy, siedzimy, leżymy, a naprawdę dobrze jest wcisnąć gdzieś w ciągu dnia jakieś 20-min rozciąganie, dłuższy spacer lub jeśli przed ciążą była aktywność fizyczna - utrzymać ją na zoptymalizowanym poziomie. Do tego odpowiednia dieta na co dzień i naprawdę może pomóc :)
Ja w pierwszym trymestrze ledwo przesypiałam noc, ale zauważyłam, że im więcej się leniłam w dzień, tym było gorzej.

Dziewczyny! A próbowałyście ruchu? Ruch to najlepszy sprzymierzeniec dobrego snu. Trzeba pamiętać, że w ciąży często odpoczywamy, siedzimy, leżymy, a naprawdę dobrze jest wcisnąć gdzieś w ciągu dnia jakieś 20-min rozciąganie, dłuższy spacer lub jeśli przed ciążą była aktywność fizyczna - utrzymać ją na zoptymalizowanym poziomie. Do tego odpowiednia dieta na co dzień i naprawdę może pomóc :)
Ja w pierwszym trymestrze ledwo przesypiałam noc, ale zauważyłam, że im więcej się leniłam w dzień, tym było gorzej.
Jestem w 8 tyg ciąży (7+4) i przed zajściem uprawiałam jogę regularnie, ale odkąd zaszłam ciągle mi coś przeszkadza, albo mdłości, albo muszę zostać dłużej w pracy, albo jestem tak padnięta, że nie wiem jak się nazywam - a też mnie męczy bezsenność :p echhh

Dziewczyny, jak Wasze historie się potoczyły? :) czy po wielu miesiącach bezsenności , po porodzie wszystko przeszło? Może to mnie pocieszy, bo mam kolejna noc z banki...

reklama
Do góry