reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta hcg

Cześć, mam takie pytanie - otóż w sobotę po południu miałam cień na teście (nawet kilku), w poniedziałek już kreska była jaśniejsza. Dziś zrobiona beta - wyszła 8 mlU/ml, natomiast progesteron 0,60 ng/ml plus po południu pojawiło się krawienie. Czy to może wskazywać na ciąże biochemiczna? Testy wyszły pozytywne ok 13-14 dni po owulacji
Hej, najprawdopodobniej jest to ciąża biochemiczna, niestety tak się zdarza, też mnie to spotkało. Przykro mi :( ale nie trać nadzieji na kolejne starania!

reklama
Cześć, mam takie pytanie - otóż w sobotę po południu miałam cień na teście (nawet kilku), w poniedziałek już kreska była jaśniejsza. Dziś zrobiona beta - wyszła 8 mlU/ml, natomiast progesteron 0,60 ng/ml plus po południu pojawiło się krawienie. Czy to może wskazywać na ciąże biochemiczna? Testy wyszły pozytywne ok 13-14 dni po owulacji
Kiedy powinnas do stać okres? Jesteś przed czy już po terminie? Który to dzień cyklu Kiedy robiłaś badanie?

tak, wiem. czy coś należy teraz zbadać? jakie mogą być tego przyczyny?
Ja nie zostawiłam tego losowi i robiłam sobie różne badania, okazało się, że miałam polipa endo. Gdybym go nie usunęła to najprawdopodobniej sytuacja by się powtarzała a tak po 9 miesiącach zaszłam w zdrową ciążę i aktualnie będę kończyć 15 tydzień. Ale rzeczywiście biochem może się też zdarzyć od tak.

reklama
a jeszcze mam pytanie, może któraś się orientuje czy przy biochemie progesteron szybko spada? bo był niski już przy becie 8, ale to juz był spadek, wcześniej nie zrobiłam niestety

Do góry