reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta HCG

reklama
A to ciekawe 🤔
Beta podwaja się co około 40h z tego, co pamieam, także to badanie będzie chyba tylko po to, aby sprawdzić czy rośnie, a nie czy prawidłowo rośnie 🤔
Mała uwaga, że odstęp pomiędzy badaniami nie ma większego znaczenia do stwierdzenia czy przyrost jest prawidłowy (oczywiście w granicach rozsądku, nie mówię tu o powtórnym badaniu po 1h, czy po miesiącu). Jeśli założymy, że prawidłowy przyrost to podwojenie wartości po 48h, to po 24h oczekiwalibyśmy wzrostu o pierwiastek z 2, czy ok. 1.4 raza. Ogólnie, po x godzinach oczekujemy wzrostu o 2^(x/48). Czyli w kontekście autorki (początkowa wartość 8) prawidłowa wartość po 24h byłaby ok. 1.4*8=11.2.

Edit: dopiero doczytałam, że dziś autorce beta spadła do 5. Bardzo mi przykro :( Mam nadzieję, że jednak wszystko będzie w porządku.

Witam.Mam pytanie odnośnie badania Bthcg.Slyszałam że wykrywa bardzo wczesną ciążę.Jeżeli zrobiłam test z krwi Bthcg 6 dni przed okresem i wyszedł mi wynik 0.000 to może się on jeszcze zmienić?Może zrobiłam za wcześnie?Owulację miałam między 9-11 lipcem.Pytam dlatego że staramy się z mężem o dzidziusia i jak zobaczyłam wynik to się trochę zdołowalam.Może któraś. Pań tak miała?Dziękuję za wszystkie odpowiedzi!

Witam.Mam pytanie odnośnie badania Bthcg.Slyszałam że wykrywa bardzo wczesną ciążę.Jeżeli zrobiłam test z krwi Bthcg 6 dni przed okresem i wyszedł mi wynik 0.000 to może się on jeszcze zmienić?Może zrobiłam za wcześnie?Owulację miałam między 9-11 lipcem.Pytam dlatego że staramy się z mężem o dzidziusia i jak zobaczyłam wynik to się trochę zdołowalam.Może któraś. Pań tak miała?Dziękuję za wszystkie odpowiedzi!
no bez przesady aż tak wcześnie robic . Polecam zrobić 2 dni przed miesiączka lub w jej dniu ;)

Ale wiesz,że dokładnie wtedy była owulacja? Wszystko mogło się przesunąć. Betę lub test zrób w dniu okresu.

Najlepiej zrobić w dniu spodziewnego okresu lub 14 dni po ostatnim stosunku :!

Ale wiesz,że dokładnie wtedy była owulacja? Wszystko mogło się przesunąć. Betę lub test zrób w dniu okresu.
Dziękuje za odpowiedź! Nie jestem pewna😊Dzisiaj robiłam Bete.Wyszla 2,30 czyli coś rośnie.Wiem że to dalej poniżej normy.. miesiączkę mam dostać w poniedziałek.

reklama
Do góry