Trzymaj się, lepiej w tę stronę. Ja tyle szczęścia w nieszczęściu nie miałam, dasz radę a jak coś to piszTak.
Czy jest sens umawiać się na wizytę za 2 tygodnie na USG? To moja pierwsza ciąża, dlatego nie bardzo wiem co robić..
reklama
P
paula__
Gość
Przeglądając forum widzę, że taka beta niska moze byc robiona po paru dniach od spodziewanej @. Ja powinnam mieć 26.12, pierwsza beta 28.12, druga 30.12. Czy moze to byc tym spowodowane? Moze lepiej juz nie badac, poczekac jeszcze te dwa tygodnie i poznać rozwiązanie sytuacji?
Marta_322332
Fanka BB :)
ale ty masz zły przyrost. Praktycznie zerowy. Tu nie chodzi o wysokość bety tylko o to jak urosła. Przykro mi raczej nic z tego nie będzie.Przeglądając forum widzę, że taka beta niska moze byc robiona po paru dniach od spodziewanej @. Ja powinnam mieć 26.12, pierwsza beta 28.12, druga 30.12. Czy moze to byc tym spowodowane? Moze lepiej juz nie badac, poczekac jeszcze te dwa tygodnie i poznać rozwiązanie sytuacji?
Poczekaj i nie badaj, ale nie nastawiaj się za bardzoPrzeglądając forum widzę, że taka beta niska moze byc robiona po paru dniach od spodziewanej @. Ja powinnam mieć 26.12, pierwsza beta 28.12, druga 30.12. Czy moze to byc tym spowodowane? Moze lepiej juz nie badac, poczekac jeszcze te dwa tygodnie i poznać rozwiązanie sytuacji?
U
użytkownik 218
Gość
Jeśli twoj przyrost jest zły ale rośnie może świadczyć o cp, ale nie musi. Z pewnością nie świadczy o dobrze rozwijającej się ciąży.
Kitsune
Moderator
Sorry, że się wtrącę ale ja mimo wszystko bym zbadała. Jeśli będzie przyrost nadal, tylko zły, to może oznaczać CP a to już jest bardzo niebezpieczne dla Ciebie. Dwa tygodnie w takiej sytuacji to dużo, jeśli nadal beta będzie rosła źle to powinnaś jak najszybciej być pod opieką lekarzaPrzeglądając forum widzę, że taka beta niska moze byc robiona po paru dniach od spodziewanej @. Ja powinnam mieć 26.12, pierwsza beta 28.12, druga 30.12. Czy moze to byc tym spowodowane? Moze lepiej juz nie badac, poczekac jeszcze te dwa tygodnie i poznać rozwiązanie sytuacji?
Ale to też zależy od tego co jest na usg dlatego najlepsza opcja to lekarzSorry, że się wtrącę ale ja mimo wszystko bym zbadała. Jeśli będzie przyrost nadal, tylko zły, to może oznaczać CP a to już jest bardzo niebezpieczne dla Ciebie. Dwa tygodnie w takiej sytuacji to dużo, jeśli nadal beta będzie rosła źle to powinnaś jak najszybciej być pod opieką lekarza
Kitsune
Moderator
Na USG w tym momencie nie będzie zupełnie nic Dlatego jedyne co pozostaje to kontrolować przyrost. U mnie CP wykrył lekarz dopiero w 8 tygodniu przy becie 1500. Falowała jak szalona, raz przyrost żaden a raz 200%.Ale to też zależy od tego co jest na usg dlatego najlepsza opcja to lekarz
P
paula__
Gość
Teraz badań nie powtórzę, wyjeżdżam na tydzień. Prawdopodobny 6 tydzień będzie po 11 stycznia i dopiero wtedy mogę udać się na USG
reklama
P
paula__
Gość
Powtórzę badanie za tydzień po powrocie, przed USG, żeby wiedzieć na czym stoję