reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta Hcg 5dpo

Marszala

Zaciekawiona BB
Dziewczyny potrzebuje Waszej pomocy
13 grudnia straciłam ciąże w 8 tygodniu
12 stycznia pierwsza miesiączka po poronieniu , równo w 14 dniu cyklu owulacja ( byłam na wizycie u gina potwierdził pęcherzyk grafa 29mm gotowy do pęknięcia ) Cykle mam 28 dniowe
Przytulanko było 4 dni przed i 3 dni po owulacji ponieważ chcieliśmy zaczekać chwile przed kolejna ciąża .
Dziś 19dc , objawy jak w poprzedniej ciąży ( mdłości czułość na wszelkie zapachy ból w podbrzuszu wzdęcia i parcie na pęcherz )w ktorej testy pozytywne były już 5 dni przed miesiączka , test strumieniowy z cieniem kreski a beta z dziś z krwi to 3,69
Czy to możliwe zeby tak szybko zaczęła sie wytwarzać ? Zazwyczaj gdy ciąży nie było wynik był mniejszy niż 0,1 ….
Bede wdzięczna za opinie z Waszych doświadczeń
P.s. Mam nadzieje ze wszystko w miarę logicznie opisałam bo trzęsę się wewnętrznie jak galareta 😅

reklama
reklama
Żadna z odpowiedzi nie była na moje pytanie ale mam nadzieje ze dla wielu posłużyłam się miejscem na upust emocji :)
Więc odpowiem na Twoje pytanie. Twoja beta oznacza brak ciąży. Wykonaj ją w dniu spodziewanej miesiączki. Bo 5 dni po owulacji to nawet do zagnieżdżenia zarodka nie doszło.
Nie ma możliwości, żeby 5 dni po owulacji beta wyszła pozytywna, a tym bardziej test. Najwidoczniej trafiłaś na fałszywy test, albo kreskę kontrolną.
Jeśli jest z Tobą źle psychicznie to zalecam wizytę u psychiatry.
Podsumowując. Na dzień dzisiejszy NIE JESTEŚ W CIĄŻY.

Tak bo czuje się okropnie tak jak podczas ostatniej ciąży . Tak robię ponieważ po ostatniej stracie jestem w depresji i biore leki psychotropowe . Troche więcej życzliwość mniej złośliwości
Cóż, są dziewczyny, które miesiac po stosunku już czują ruchy. Przy ujemnej becie.
Widocznie jesteś takim samym fenomenem jak one, bo mdłości i wrażliwość na zapachy jest powodowana wzrostem bety, który jak na te objawy u Ciebie jest zwyczajnie za niski i nie wskazuje na ciążę.
To, że objawy ciążowe tkwią mocno w psychice też wiele dziewczyn może potwierdzić. Ja też miałam nudności przekonana, że jestem w ciąży, a w ciąży nie byłam, tylko sobie wkręcałam.

beta równie dobrze jutro może być niższa niż dzisiaj, bo tak. Dopóki jest poniżej 5 to nie jesteś w ciąży. Poczekaj normalnie do terminu miesiączki i wtedy zrób jeszcze raz.

Więc odpowiem na Twoje pytanie. Twoja beta oznacza brak ciąży. Wykonaj ją w dniu spodziewanej miesiączki. Bo 5 dni po owulacji to nawet do zagnieżdżenia zarodka nie doszło.
Nie ma możliwości, żeby 5 dni po owulacji beta wyszła pozytywna, a tym bardziej test. Najwidoczniej trafiłaś na fałszywy test, albo kreskę kontrolną.
Jeśli jest z Tobą źle psychicznie to zalecam wizytę u psychiatry.
Podsumowując. Na dzień dzisiejszy NIE JESTEŚ W CIĄŻY.
A ja zapytałam czy u której z dziewczyn beta zaczęła kiełkować w tym dniu cyklu a nie o wasza wiedzę o normach ciążowych . Polecam czytać ze zrozumieniem a jeśli czyjaś niedyspozycja psychiczna po stracie dziecka jest tematem do drwin … to chyba nie ma sensu dalej wymieniać komentarzy .

A ja zapytałam czy u której z dziewczyn beta zaczęła kiełkować w tym dniu cyklu a nie o wasza wiedzę o normach ciążowych . Polecam czytać ze zrozumieniem a jeśli czyjaś niedyspozycja psychiczna po stracie dziecka jest tematem do drwin … to chyba nie ma sensu dalej wymieniać komentarzy .
Żadna normalna kobieta nie bada bety 5dpo.

A ty myślisz pępku świata, że nasze straty i porażki były lekkie dla nas ? Nie. Wyobraź sobie to. Ale żadna nie wpadała z buta wmawiając innym równie żałosne głupoty jakie ty próbujesz wmówić. Napisałam ci na wstępie, powtórz betę. A ty dalej, że masz objawy itd. Nikt nie jest wróżka, aby ci odpisać co sie dalej stanie.

reklama
Cóż, są dziewczyny, które miesiac po stosunku już czują ruchy. Przy ujemnej becie.
Widocznie jesteś takim samym fenomenem jak one, bo mdłości i wrażliwość na zapachy jest powodowana wzrostem bety, który jak na te objawy u Ciebie jest zwyczajnie za niski i nie wskazuje na ciążę.
To, że objawy ciążowe tkwią mocno w psychice też wiele dziewczyn może potwierdzić. Ja też miałam nudności przekonana, że jestem w ciąży, a w ciąży nie byłam, tylko sobie wkręcałam.

beta równie dobrze jutro może być niższa niż dzisiaj, bo tak. Dopóki jest poniżej 5 to nie jesteś w ciąży. Poczekaj normalnie do terminu miesiączki i wtedy zrób jeszcze raz.
Żadna normalna kobieta nie bada bety 5dpo.
Dziewczyno , biorę leki które nie wskazane są przy ewentualnej ciąży . Badam betę i chodzę do gina bo to moj pierwszy cykl po stracie dziecka wiec wybacz ale określanie normalności jest średnio na miejscu ….