reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta Hcg 5dpo

Marszala

Zaciekawiona BB
Dziewczyny potrzebuje Waszej pomocy
13 grudnia straciłam ciąże w 8 tygodniu
12 stycznia pierwsza miesiączka po poronieniu , równo w 14 dniu cyklu owulacja ( byłam na wizycie u gina potwierdził pęcherzyk grafa 29mm gotowy do pęknięcia ) Cykle mam 28 dniowe
Przytulanko było 4 dni przed i 3 dni po owulacji ponieważ chcieliśmy zaczekać chwile przed kolejna ciąża .
Dziś 19dc , objawy jak w poprzedniej ciąży ( mdłości czułość na wszelkie zapachy ból w podbrzuszu wzdęcia i parcie na pęcherz )w ktorej testy pozytywne były już 5 dni przed miesiączka , test strumieniowy z cieniem kreski a beta z dziś z krwi to 3,69
Czy to możliwe zeby tak szybko zaczęła sie wytwarzać ? Zazwyczaj gdy ciąży nie było wynik był mniejszy niż 0,1 ….
Bede wdzięczna za opinie z Waszych doświadczeń
P.s. Mam nadzieje ze wszystko w miarę logicznie opisałam bo trzęsę się wewnętrznie jak galareta 😅

reklama
reklama
Dziewczyno , biorę leki które nie wskazane są przy ewentualnej ciąży . Badam betę i chodzę do gina bo to moj pierwszy cykl po stracie dziecka wiec wybacz ale określanie normalności jest średnio na miejscu ….
Ojoj. No to się zabezpieczajcie do momentu, w którym nie będziesz mogła leków odstawić. Bo tak to masz loterię. Kupcie sobie dużą paczkę gumek na kolejny miesiąc zamiast strzelać w dni niepłodne. Prościej będzie.
I dalej powtórzę - nikt normalny i rozsądnie myślący nie robi bety tak wcześnie właśnie dlatego, że nie jest ona miarodajna. Na ten moment nie jesteś w ciąży. Przy tak niskiej becie NIE MA objawów typu mdłości i nadwrażliwość na zapachy. Więc tak, wkręcasz sobie.
I serio, teraz co chwilę są fałszywe testy, więc tu nie ma co dorabiać filozofii.

Zrobiliście głupotę uprawiając seks bez zabezpieczenia w momencie, kiedy bierzesz leki.

Ja się nie staram ! Halo napisałam to w poście ze dlatego się obawiam ciąży bo to nie jest moj czas , za szybko po stracie . Ominęliśmy dni płodne dlatego zastanawia mnie ten test z blada kreska …. Biorę leki dlatego się martwię , jezusie nie czytacie dokładnie i naskakujecie…
Ja nie naskakuje . To tymbardziej po co sie nakrecasz ? Ten wynik nie wskazuje na ciaze . Poczekaj jeszcze z 2 dni I zrob jeszcze raz I zobaczysz ze bedzie ok

Niedawno też był temat dziewczyny, której beta była taka niziutka ale wzrastała. Nie przebiła 5 i spadła. Nie było ciąży.
obstawiałabym, że pewnie beta się też różnie wydziela w zależności od dnia cyklu i dlatego granicą ciąży jest 5, a nie 0,1. Gdyby niższa beta oznaczała ciążę, to dawno byśmy tu wszystkie o tym wiedziały.

Ojoj. No to się zabezpieczajcie do momentu, w którym nie będziesz mogła leków odstawić. Bo tak to masz loterię. Kupcie sobie dużą paczkę gumek na kolejny miesiąc zamiast strzelać w dni niepłodne. Prościej będzie.
I dalej powtórzę - nikt normalny i rozsądnie myślący nie robi bety tak wcześnie właśnie dlatego, że nie jest ona miarodajna. Na ten moment nie jesteś w ciąży. Przy tak niskiej becie NIE MA objawów typu mdłości i nadwrażliwość na zapachy. Więc tak, wkręcasz sobie.
I serio, teraz co chwilę są fałszywe testy, więc tu nie ma co dorabiać filozofii.

Zrobiliście głupotę uprawiając seks bez zabezpieczenia w momencie, kiedy bierzesz leki.
Czy ja kogokolwiek pytałam o opinie czy zrobiłam mądrze , co powinnam czego nie ? Dziewczyny ogarnijcie się bo to jest przerażajace … jeśli wam lżej pisząc swoje mądrości o które nie prosiłam to śmiało…

reklama