reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta Hcg 5dpo

Marszala

Zaciekawiona BB
Dziewczyny potrzebuje Waszej pomocy
13 grudnia straciłam ciąże w 8 tygodniu
12 stycznia pierwsza miesiączka po poronieniu , równo w 14 dniu cyklu owulacja ( byłam na wizycie u gina potwierdził pęcherzyk grafa 29mm gotowy do pęknięcia ) Cykle mam 28 dniowe
Przytulanko było 4 dni przed i 3 dni po owulacji ponieważ chcieliśmy zaczekać chwile przed kolejna ciąża .
Dziś 19dc , objawy jak w poprzedniej ciąży ( mdłości czułość na wszelkie zapachy ból w podbrzuszu wzdęcia i parcie na pęcherz )w ktorej testy pozytywne były już 5 dni przed miesiączka , test strumieniowy z cieniem kreski a beta z dziś z krwi to 3,69
Czy to możliwe zeby tak szybko zaczęła sie wytwarzać ? Zazwyczaj gdy ciąży nie było wynik był mniejszy niż 0,1 ….
Bede wdzięczna za opinie z Waszych doświadczeń
P.s. Mam nadzieje ze wszystko w miarę logicznie opisałam bo trzęsę się wewnętrznie jak galareta 😅

reklama
A ja zapytałam czy u której z dziewczyn beta zaczęła kiełkować w tym dniu cyklu a nie o wasza wiedzę o normach ciążowych . Polecam czytać ze zrozumieniem a jeśli czyjaś niedyspozycja psychiczna po stracie dziecka jest tematem do drwin … to chyba nie ma sensu dalej wymieniać komentarzy .
Ale nikt z Ciebie nie drwi. Broń Boże. Ale jeśli jest z Tobą źle psychicznie to powinnaś zacząć leczenie, a nie staranie się o dziecko. Bo leki na depresję nie są wskazane w ciąży.
Twoja beta nie " kiełkuje " ona po prostu jest powyżej 3, jutro może być 1 albo 2 czy 0. Dopóki beta jest poniżej 5, a w niektórych laboratorium powyżej 20 to nie jesteś w ciąży. Zresztą to nawet nie możliwe 5 dni po owulacji. No dziewczyno. Proszę Cię.

reklama
A ty myślisz pępku świata, że nasze straty i porażki były lekkie dla nas ? Nie. Wyobraź sobie to. Ale żadna nie wpadała z buta wmawiając innym równie żałosne głupoty jakie ty próbujesz wmówić. Napisałam ci na wstępie, powtórz betę. A ty dalej, że masz objawy itd. Nikt nie jest wróżka, aby ci odpisać co sie dalej stanie.
Ty weź poluzuj gumę w gaciach . Ktoś ci kazał odpisywać ?

A ja zapytałam czy u której z dziewczyn beta zaczęła kiełkować w tym dniu cyklu a nie o wasza wiedzę o normach ciążowych . Polecam czytać ze zrozumieniem a jeśli czyjaś niedyspozycja psychiczna po stracie dziecka jest tematem do drwin … to chyba nie ma sensu dalej wymieniać komentarzy .
Zadna ci nie potwierdzi twojej teori bo to, poprostu nie jest mozliwe i duzo dziewczyn ci tylko wyjasnilo dlaczego . A co do psychiki ,sama potwierdzilas niedyspozycje psychiczna . Uwierz to jest zrozumiale . Kazda strata bardzo boli ,ale wedlug mnie I pewnie wielu dziewczyn jesli nie czujesz sie psychicznie gotowa na kolejne dziecko I bierzesz leki to po ci teraz sie starac . Czy nie powinnas najpierw zadbac o siebie I dac sobie czas ? Odstawisz tabletki bedziesz gotowo I wtedy wrocic do staran ? Nikt ci tu zle nie zyczy albo nie chce zebys poczula sie urazona . Poprostu pisza ci prawde a ty sie irytujesz bo nie masz tego co chcialas

Ale nikt z Ciebie nie drwi. Broń Boże. Ale jeśli jest z Tobą źle psychicznie to powinnaś zacząć leczenie, a nie staranie się o dziecko. Bo leki na depresję nie są wskazane w ciąży.
Twoja beta nie " kiełkuje " ona po prostu jest powyżej 3, jutro może być 1 albo 2 czy 0. Dopóki beta jest poniżej 5, a w niektórych laboratorium powyżej 20 to nie jesteś w ciąży. Zresztą to nawet nie możliwe 5 dni po owulacji. No dziewczyno. Proszę Cię.
I w tym cały sęk . Ze się leczę i ciąża nie jest wskazana dlatego jestem przerażona bo to nie jest dobry czas dla mnie a jednocześnie marze o dziecku , ale ze zdrowa psychika …

Dziewczyno , biorę leki które nie wskazane są przy ewentualnej ciąży . Badam betę i chodzę do gina bo to moj pierwszy cykl po stracie dziecka wiec wybacz ale określanie normalności jest średnio na miejscu ….
Skoro nie planujesz ciąży, bo bierzesz leki które nie są wskazane to dlaczego się nie zabezpieczasz? Hmm?

Dziewczyno , biorę leki które nie wskazane są przy ewentualnej ciąży . Badam betę i chodzę do gina bo to moj pierwszy cykl po stracie dziecka wiec wybacz ale określanie normalności jest średnio na miejscu ….

Ja też musiałam brać leki, tak jak wiele kobiet. I badały szybko betę plus testowały. Ale żadna w dalszym ciągu nie miała objawów ciąży 5dpo.

Zadna ci nie potwierdzi twojej teori bo to, poprostu nie jest mozliwe i duzo dziewczyn ci tylko wyjasnilo dlaczego . A co do psychiki ,sama potwierdzilas niedyspozycje psychiczna . Uwierz to jest zrozumiale . Kazda strata bardzo boli ,ale wedlug mnie I pewnie wielu dziewczyn jesli nie czujesz sie psychicznie gotowa na kolejne dziecko I bierzesz leki to po ci teraz sie starac . Czy nie powinnas najpierw zadbac o siebie I dac sobie czas ? Odstawisz tabletki bedziesz gotowo I wtedy wrocic do staran ? Nikt ci tu zle nie zyczy albo nie chce zebys poczula sie urazona . Poprostu pisza ci prawde a ty sie irytujesz bo nie masz tego co chcialas
Ja się nie staram ! Halo napisałam to w poście ze dlatego się obawiam ciąży bo to nie jest moj czas , za szybko po stracie . Ominęliśmy dni płodne dlatego zastanawia mnie ten test z blada kreska …. Biorę leki dlatego się martwię , jezusie nie czytacie dokładnie i naskakujecie…

reklama