reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta Hcg 5dpo

Marszala

Zaciekawiona BB
Dziewczyny potrzebuje Waszej pomocy
13 grudnia straciłam ciąże w 8 tygodniu
12 stycznia pierwsza miesiączka po poronieniu , równo w 14 dniu cyklu owulacja ( byłam na wizycie u gina potwierdził pęcherzyk grafa 29mm gotowy do pęknięcia ) Cykle mam 28 dniowe
Przytulanko było 4 dni przed i 3 dni po owulacji ponieważ chcieliśmy zaczekać chwile przed kolejna ciąża .
Dziś 19dc , objawy jak w poprzedniej ciąży ( mdłości czułość na wszelkie zapachy ból w podbrzuszu wzdęcia i parcie na pęcherz )w ktorej testy pozytywne były już 5 dni przed miesiączka , test strumieniowy z cieniem kreski a beta z dziś z krwi to 3,69
Czy to możliwe zeby tak szybko zaczęła sie wytwarzać ? Zazwyczaj gdy ciąży nie było wynik był mniejszy niż 0,1 ….
Bede wdzięczna za opinie z Waszych doświadczeń
P.s. Mam nadzieje ze wszystko w miarę logicznie opisałam bo trzęsę się wewnętrznie jak galareta 😅

reklama
Nie …. To jest naprawdę trudny temat … marze o dziecku ale poprzednia strata mnie mocno nadużyła ze tak powiem emocjonalnie i strasznie się boje ze to za szybko, ze będzie za dużo stresu i znów ja stracę … wolałabym poczekać jeszcze ze trzy miesiące kiedy nie bede brać leków .

No to póki co nie jesteś więc nie nakręcaj się bo tylko robisz sobie krzywdę. Powtórz bete za 2 dni i wtedy myśl co dalej

reklama
No wybacz , ale jestem 5 dni po owulacji . Zapewne nie badalas w tym czasie swojej bety . Po za tym powiem Wam ze pierwszy raz zadałam pytanie na tego typu forum i serio jest mi szczerze przykro ile tu złośliwości . Odpowiadacie na pytania których nie zadałam … w mega niefajny sposób …

Jesli faktycznie jestes 5 dni po owulacji (czego nie mozesz byc pewna, bo z tego, co piszesz, ginekolog widzial pecherzyk gotowy do pekniecia, a nie pecherzyk juz po owulacji) to niemozliwe, zeby test wyszedl pozytywny. Zagniezdzenie nastepuje 6-12 dni po zaplemnieniu komorki jajowej, ale tego momentu nikt nie jest w stanie wychwycic, nawet lekarz. Od zagniezdzenia dopiero po 2 dobach beta jest na tyle wysoka, zeby cokolwiek ja wykrylo.
Jeszcze dodam, ze mocz produkuje sie z krwi, wiec niemozliwe, zeby test z moczu wyszedl pozytywny, a z krwi negatyw (bo beta ponizej 5 jest negatywna, laboratoria maja po prostu taki margines bledu). Najpierw beta krazy we krwi, a dopiero pozniej trafia do moczu.
Pamietaj tez, ze nie kazdy cykl jest taki sam. Jestes po ciazy. Teraz twoje cykle i objawy z nimi zwiazane moga byc zupelnie inne. Teraz mozesz miec objawy charakterystyczne dla drugiej fazy cyklu i pms'u, a kiedys tego moglo nie byc.

Jesli faktycznie jestes 5 dni po owulacji (czego nie mozesz byc pewna, bo z tego, co piszesz, ginekolog widzial pecherzyk gotowy do pekniecia, a nie pecherzyk juz po owulacji) to niemozliwe, zeby test wyszedl pozytywny. Zagniezdzenie nastepuje 6-12 dni po zaplemnieniu komorki jajowej, ale tego momentu nikt nie jest w stanie wychwycic, nawet lekarz. Od zagniezdzenia dopiero po 2 dobach beta jest na tyle wysoka, zeby cokolwiek ja wykrylo.
Jeszcze dodam, ze mocz produkuje sie z krwi, wiec niemozliwe, zeby test z moczu wyszedl pozytywny, a z krwi negatyw (bo beta ponizej 5 jest negatywna, laboratoria maja po prostu taki margines bledu). Najpierw beta krazy we krwi, a dopiero pozniej trafia do moczu.
Pamietaj tez, ze nie kazdy cykl jest taki sam. Jestes po ciazy. Teraz twoje cykle i objawy z nimi zwiazane moga byc zupelnie inne. Teraz mozesz miec objawy charakterystyczne dla drugiej fazy cyklu i pms'u, a kiedys tego moglo nie byc.
W zeszłej ciąży 8dpo miałam betę 50 wiec każdy organizm jest inny … pomimo pęcherzyka lekarz tez zauważył płyn w zatoce douglasa dlatego pomyślałam o podwójnej bo po poronieniu się zdarza , myślałam ze może ktoś miał podobna historie , powtórzę betę za dwa dni . Po prostu się stresuje …

W zeszłej ciąży 8dpo miałam betę 50 wiec każdy organizm jest inny … pomimo pęcherzyka lekarz tez zauważył płyn w zatoce douglasa dlatego pomyślałam o podwójnej bo po poronieniu się zdarza , myślałam ze może ktoś miał podobna historie , powtórzę betę za dwa dni . Po prostu się stresuje …

8 dpo to tak, bo tak, jak pisalam, zagniezdzenie 6-12 dni po zaplodnieniu plus 2 dni na wytworzenie bety. Te wszystkie procesy trwaja. Komorka jajowa jest malutka, macica wzgledem niej ogromna. Zanim ona dotrze do jamy macicy z jajowodu to troche czasu uplywa. Nic sie nagle nie teleportuje. Powtorz bete za kilka dni, a najlepiej w dniu spodziewanej miesiaczki to pewnie cie uspokoi.

W 14 dniu gin powiedział ze jest pęcherzyk graffa 29 mm który lada moment pęknie oraz płyn w zatoce douglasa
czyli przypuszczenia kiedy mogła być, ale nie jesteś w stanie stwierdzić kiedy doszło do pęknięcia. Więc nie możesz określić ile dni po owulacji jesteś. Przepracuj stratę, kolejna ciąża tylko może pogłębić depresję, będzie strach o ciążę i tak w kółko.

reklama