reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta Hcg 5dpo

Marszala

Zaciekawiona BB
Dziewczyny potrzebuje Waszej pomocy
13 grudnia straciłam ciąże w 8 tygodniu
12 stycznia pierwsza miesiączka po poronieniu , równo w 14 dniu cyklu owulacja ( byłam na wizycie u gina potwierdził pęcherzyk grafa 29mm gotowy do pęknięcia ) Cykle mam 28 dniowe
Przytulanko było 4 dni przed i 3 dni po owulacji ponieważ chcieliśmy zaczekać chwile przed kolejna ciąża .
Dziś 19dc , objawy jak w poprzedniej ciąży ( mdłości czułość na wszelkie zapachy ból w podbrzuszu wzdęcia i parcie na pęcherz )w ktorej testy pozytywne były już 5 dni przed miesiączka , test strumieniowy z cieniem kreski a beta z dziś z krwi to 3,69
Czy to możliwe zeby tak szybko zaczęła sie wytwarzać ? Zazwyczaj gdy ciąży nie było wynik był mniejszy niż 0,1 ….
Bede wdzięczna za opinie z Waszych doświadczeń
P.s. Mam nadzieje ze wszystko w miarę logicznie opisałam bo trzęsę się wewnętrznie jak galareta 😅

reklama
No wybacz, ale tyle razy ile byłam w ciąży to nigdy bety nie miałam poniżej 5 a mimo to bylam w ciąży. Jak mi ostatnio wyszedł cień cienia, który widzialam ja to moja beta wynosiła już ponad 5.
No wybacz , ale jestem 5 dni po owulacji . Zapewne nie badalas w tym czasie swojej bety . Po za tym powiem Wam ze pierwszy raz zadałam pytanie na tego typu forum i serio jest mi szczerze przykro ile tu złośliwości . Odpowiadacie na pytania których nie zadałam … w mega niefajny sposób …

reklama
Pytanie jaki test zrobiłaś to raz . Co do objawów to wybacz ale w poprzedniej ciąży 7dpo wiedziałam już ze jestem bo nie mogłam znieść zapachów i miałam ogromne mdłości i szereg objawów które mam teraz . Nie są urojone gdyż średnio chciałam zajść w ciąże tak szybko po stracie . Stad monitorowanie owulacji u gina . Co do testów płytkowych . Jeśli test ma wyczuwalnowc 10 jednostek jak pink to kredka będzie ciemna . Tak wiec przy połowie czy 5 będzie bladowidoczna. Więcej polemiki na temat diagnostyki chyba nie ma sensu … bo nie o to pytałam :)))

Mdłości miałam dopiero w 8 tygodniu, jak nie dalej. Zapachy drażniły mnie minimum od tego 6 tygodnia, czyli miałam juz karte ciąży i bijacy zarodek w brzuchu. Te objawy o których piszesz występują przy podwyższonym progu.

No wybacz , ale jestem 5 dni po owulacji . Zapewne nie badalas w tym czasie swojej bety . Po za tym powiem Wam ze pierwszy raz zadałam pytanie na tego typu forum i serio jest mi szczerze przykro ile tu złośliwości . Odpowiadacie na pytania których nie zadałam … w mega niefajny sposób …
Jestes 5 dni po owolucji I robisz test ? :O
To nie jest zlosliwosc tylko prawda . A jak ktos oczekuje poprostu innej odpowiedzi a jej nie dostaje to bedzie uwazal ze wszyscy sa przeciwko niemu

Mdłości miałam dopiero w 8 tygodniu, jak nie dalej. Zapachy drażniły mnie minimum od tego 6 tygodnia, czyli miałam juz karte ciąży i bijacy zarodek w brzuchu. Te objawy o których piszesz występują przy podwyższonym progu.
Czy ja pytam o wasze objawy , co mi po tym ze ty miałaś? Ja złe znosiłam ciąże od pierwszych dni . Straciłam ja w 8tygodniu , wina anatomi macicy . Zarodek był zdrowy . Cała resztka parametrów tez wiec każda ciąża jest inna

Ja się zapytałam czy któraś ma doświadczenie ze tak szybko zaczęła jej beta rosnąć w ciąży a nie o testy ciążowe …

Ty mi teraz próbujesz wkręcić, że masz objawy ciążowe, gdzie w tak wczesnym etapie nie jest to możliwe. To występuje później. Na poczatku tkliwość piersi i zmeczenie jak już coś. Ale jesli twoja beta jest poniżej 5 tak jak możesz mieć mdłości od ciąży? Na litość.... objawy twoje sa od zblizajacej sie @ bądź podwyższonego proga.

Jestes 5 dni po owolucji I robisz test ? :O
To nie jest zlosliwosc tylko prawda . A jak ktos oczekuje poprostu innej odpowiedzi a jej nie dostaje to bedzie uwazal ze wszyscy sa przeciwko niemu
Tak bo czuje się okropnie tak jak podczas ostatniej ciąży . Tak robię ponieważ po ostatniej stracie jestem w depresji i biore leki psychotropowe . Troche więcej życzliwość mniej złośliwości

reklama
Pytanie jaki test zrobiłaś to raz . Co do objawów to wybacz ale w poprzedniej ciąży 7dpo wiedziałam już ze jestem bo nie mogłam znieść zapachów i miałam ogromne mdłości i szereg objawów które mam teraz . Nie są urojone gdyż średnio chciałam zajść w ciąże tak szybko po stracie . Stad monitorowanie owulacji u gina . Co do testów płytkowych . Jeśli test ma wyczuwalnowc 10 jednostek jak pink to kredka będzie ciemna . Tak wiec przy połowie czy 5 będzie bladowidoczna. Więcej polemiki na temat diagnostyki chyba nie ma sensu … bo nie o to pytałam :)))
Tak się składa, że również robiłam pinki o czułości 10. Nie. 10 to minimalna czułość do wykrycia ciąży. Jeśli beta będzie nawet 5, to test jej nie wykryje. A Ty mówisz, że po wyżej 3 wykrył ciążę. Nie ma takiej możliwości, żebyś przy NEGATYWNEJ BECIE miała objawy ciąży, bo ona jest NEGATYWNA.
Nikt Ci nie mówi, że ten cykl jest stracony, bo możliwe, że wykonałaś ją za wcześnie. Powtórz ją za 2 dni. Ale nie pisz głupot, że przy testach o czułości 10 jak masz prawie 4 to test wykryje ciążę ale z blada kreską, bo to nie jest realne.
Ja nie będąc w ciąży betę miałam nawet powyżej 3 i w ciąży nigdy nie byłam.
Na dzień dzisiejszy Twoja beta oznacza brak ciąży.